В Черкаській обласній бібліотеці для юнацтва вшанували книги-ювіляри

Щороку в юнацьких бібліотеках України в останній декаді березня проходить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. Впродовж Тижня книги відвідувачі бібліотек мають можливість щоденно знайомитися з новими книгами, спілкуватися з їх авторами і видавцями, творчими колективами і окремими виконавцями літературних і музичних творів. В контексті Тижня книги проходить літературний калейдоскоп “Книги-ювіляри” Окрім калейдоскопу “Книги-ювіляри” в Обласній бібліотеці для юнацтва відбудеться ще багато цікавих та корисних заходів

Дивіться також: Бібліотекарі відзначають професійне свято

У Черкасах розпочинається Всеукраїнська учнівська олімпіада з біології

У Черкасах розпочинається Всеукраїнська учнівська олімпіада з біології. На олімпіаду завітали 154 переможці обласних олімпіад з усіх куточків України. На урочистому відкритті, на сцені Центру дитячого та юнацької творчості, учасників олімпіади привітав директор департаменту гуманітарної політики Сергій Воронов. Протягом всього тижня школярі виконуватимуть завдання практичного і теоретичного турів та відвідуватимуть різноманітні екскурсії. Закриття олімпіади відбудеться у суботу 31 березня.

Дивіться також: У Черкасах відзначили обдарованих учнів та їх викладачів у галузі культури

У Черкасах п᾽яниць і наркозалежних рятують силою духу

Дива відбуваються у духовно-консультативному центрі «Покрова», що майже рік працює при Черкаській єпархії УПЦ КП. Тут допомагають особам, що страждають від будь-яких видів залежностей та проводять курс амбулаторної реабілітації. Адже, коли людина безрезультатно намагається вирішити глибокі життєві кризові ситуації, потрібна допомога і психолога і священика.
Програма реабілітації, яку надають у духовно-консультативному центрі «Покрова», не має аналогів в Україні і використовує у своїй роботі найефективніші напрямки психології та духовну програму 12 кроків. Активним учасником спільноти є Олександр. Після 17 років залежності, він вийшов з ізоляції, налагоджує усі сфери життя і навіть займається приватним підприємництвом.
Більше 15 осіб уже завершили курс реабілітації у духовно-консультативному центрі. Результати дійсно вражають. Колишні нарко- та алкозалежні люди стають повноцінними особистостями, знаходять роботу та створюють сім᾽ї. Звернутися за допомогою можна у Свято-Троїцькому Соборі, що знаходиться на площі Слави, або за телефоном 098 322 41 34.

Дивіться також: У Черкасах при Свято-Троїцькому соборі відкрився духовно-консультативний центр.  

Черкаські маршрути №7 та №22 скоротили час роботи

Приватне підприємство «Еліт-Транс» скорочує час роботи автобусних маршрутів №7 та №22. Про це повідомили в управлінні транспорту департаменту житлово-комунального комплексу, пише сайт Черкаської міської ради.

Так, автобуси маршруту №7 здійснюватимуть останнє відправлення від зупинки «Генерала Момота» о 21.27 (скасовано о 21.42 та 22.00). Натомість останнє відправлення від зупинки «Вантажний порт» проводитиметься о 22.04 (скасовано о 22.22 та 22.40).

Транспорт маршруту №22 від зупинки «площа 700-річчя» здійснюватиме останнє відправлення о 22.08 (скасовано відправлення о 22.22, 22.35, 22.47, 22.57, 23.08). А від зупинки «Алея Путейка» востаннє на маршрут виїжджатиме о 21.27 (не їздитиме тепер о 21.41, 21.53, 22.06, 22.18, 22.31).

Від редакції.

Зміна графіку руху є порушенням умов договору і тендерних пропозицій. Чи буде відповідна реакція влади на подібні демарші маршрутників?

Дивіться також: Черкаські перевізники зумовили у місті транспортний колапс

В український кінопростір вийшов трейлер воєнної драми «Черкаси»

Стрічка ґрунтується на реальних подіях, що відбулися під час анексії Криму навесні 2014 року. Тральщик «Черкаси» був останнім із 13 кораблів, який протягом трьох тижнів відбивав атаки російських військ.

Командир корабля, а нині почесний громадянин міста Черкаси Юрій Федаш став консультантом фільму, а до акторського складу увійшли моряки, що тримали оборону судна. Режисер фільму – черкащанин Тимур Ященко називає своє кіно патріотичним, але для мислячого глядача.

Зйомки фільму відбувалися у Очакові, Одесі та в невеликому селі Ченігівської області. Наразі команда творців працює над пост продукцією та зведенням звуку. Саундтрек до стрічки створюють Катя Чілі та Антон Байбаков. Фільм побачить світ за підтримки Держкіно.

За сюжетом стрічки двоє хлопців з українського села опиняються на воєнному кораблі «Черкаси». Починається анексія Криму. Тральщик заблокований в озері Донузлав чинить відважну, хоч і безнадійну боротьбу. Прем᾽єра стрічки запланована цьогоріч на День Незалежності.

Дивіться також: До Дня Незалежності у Черкасах у плавання вийшов корабель, названий на честь загиблого АТОвця. 

 

На Митниці облаштували «євродвір» з екологічним освітленням

Пощастило мешканцям багатоповерхівки по вул. Героїв Дніпра, 69. Втілити програму в життя стало можливим завдяки депутатському сприянню. Мешканці будинку тішаться обновою і вже будують плани на поточний рік.

Програма енергозбереження є пріоритетною для міської влади. Встановлення індивідуальних теплових пунктів та утеплення фасадів будинків дасть можливість заощаджувати на енергоносіях.

Дивіться також: Капітальне оновлення відбулося у приміщенні КСН «Митниця».

У Смілі вантажний потяг переїхав підлітка

Як повідомив нa свoїй стoрiнцi у “Фeйсбук” рeчник УДСНС в Чeркaськiй oблaстi Кoнстянтин Прoцeнкo. 25 бeрeзня, пiд чaс рoзвaг пiдлiткiв нa рeйкaх, вaнтaжний пoтяг пeрeїхaв юнaкa. Трaгeдiя стaлaся в місті Смiлa в рaйoнi вулицi Бoжeнкa нa зaлiзничнiй кoлiї. Зa нeясних oбстaвин, 13 рiчний пiдлiтoк пoтрaпив пiд вaнтaжний пoтяг. Його було госпіталізовано до Смілянської міської лікарні. Головний лікар закладу Ігор Іщенко підвердив цю інформацію та повідомив,що життю хлопця наразі нічого не загрожує, але ногу довелося ампутувати.

Дивіться також: На станції “Сміла” ліквідовано «катастрофу» на залізниці