19 січня о 10.00 на пляжі «Рів’єра» у Черкасах Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан проведе церемонію освячення води

19 січня відзначається Хрещення Господнє (Иордана, Водохреща) – третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу у православних та греко-католицьких християн.

Як інформує управління цивільного захисту департаменту ЖКК Черкаської міської ради, у Черкасах визначено такі місця для здійснення обряду пірнання у воду:

Берег р. Дніпра розважальний комплекс «Рів’єра»
Берег р. Дніпра пляж вул. Козацька біля фітнес-клубу «Спорт Лайф»
Берег р. Дніпра пляж «Митницький» перехрестя вул. С. Смірнова- вул. Г.Дніпра
Берег р. Дніпра розважально-оздоровчий комплекс «Бочка»

Також на березі р. Дніпро (пляж «Рів’єра») 19 січня о 10.00 Митрополитом Черкаським і Чигиринським Іоаном буде проведено церемонію освячення води. Після церемонії, вже традиційно, жителі міста купатимуться у водоймищі.

З Мосту кохання знову впала людина

Пізно ввечері, 15 січня, до патрульної поліції надійшло повідомлення, що під мостом у Сосновому парку лежить тіло людини. На місце події негайно виїхав черговий екіпаж.

Жінка після падіння з висоти дивом вижила, але отримала численні тяжкі травми. Її госпіталізували до 3-ї міської лікарні та діагностували множинні переломи кісток.
Особу встановили – це 30-річна черкащанка. На мосту лежали її особисті речі: куртка, сумка з документами та грошима. 

Що сталося того вечора, потерпіла не пам’ятала і не змогла розповісти про причини падіння. До приїзду медиків патрульні підтримували розмову з жінкою, щоб вона не знепритомніла.

Нині мотиви встановлюють слідчі Черкаського відділу поліції.

Безпека життя у Смілі містян та національних меншин

У Смілу завітали представники Черкаського офісу Мережі правового розвитку «Центр права». За круглим столом зібралась доволі представницька аудиторія. Були присутні, на запрошення черкащан, представники відділів і підрозділів міста, що працюють у соціальній сфері. Спільно вони хочуть реалізувати проект «Взаємодія «влада-громада-поліція», що відбувається за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Дивіться також:  У Смілі узаконили проїзд у міських автобусах вартістю 5 грн

У Смілі вшанували пам’ять друга «Гайдамаки», Михайла Дімітрова

Рік тому у зоні АТО біля Авдіївки внаслідок важких поранень, отриманих 16 січня, загинув доброволець друг «Гайдамака» Михайло Дімітров. Вшанувати пам’ять земляка люди цього дня зібралися біля Смілянської школи №1, яка багато років була рідною для Михайла. Нині на її стіні висить пам’ятна дошка, котра нагадує про героїчний подвиг випускника школи.

«Його смерть – це важливий заповіт для прийдешніх поколінь. Це приклад великої сили національної свідомості». Ці слова, що викарбувані на пам’ятній дошці Михайла Дімітрова, а також його погляд в безмежну далечінь, завжди нагадуватимуть представникам нинішнього та наступних поколінь про подвиг добровольця та його справжню любов до України.

Дивіться також: #ANTENNASTUDIO начальник відділу по роботі з учасниками АТО Черкаської міськради Володимир Болсуновський

Голова бюджетної комісії Юрій Тренкін прокоментував відсутність кворуму на сесії

Дивіться також: Сесія черкаської міськради знову не відбулася