У заплавних лісах вище Черкас на Дніпрі помічено велике стадо плямистих оленів

Відео Ліси Черкащини

Велике стадо плямистих оленів помічено на заліснених островах, розташованих вище Черкас за течією Дніпра. За оцінками лісівників, у стаді до сотні тварин.

#SOS_Одеса: Черкащани долучились до всеукраїнської акції

Одночасно по всій Україні представники Національного Корпусу ініціювали акцію на підтримку одеситів у їх боротьбі проти проросійського мафіозного свавілля Труханова.
“Одеса сьогодні потребує нашої підтримки у прориві інформаційної блокади та в боротьбі зі злочинцями у владі, – йдеться в офіційно розповсюдженій заяві партії. – Мер міста Геннадій Труханов – відомий своїми сепаратистськими поглядами і кримінальним минулим та продовжує протизаконну діяльність і сьогодні.
Ми вважаємо, що сьогодні українська влада повністю втрачає контроль над ситуацією в регіоні. Труханов уникає будь-якої відповідальності, повністю ігнорує вимоги центральної влади та продовжує нарощувати свій вплив. За аналогічним сценарієм розвивалася ситуація на Донеччині.
Україна знаходиться за крок від чергової трагедії – втрати Української Одеси.”

Водохреще об’єднало людей у різних мікрорайонах Сміли

Зранку 19 січня відзначити Водохреще на березі Тясмина зібралися і жителі Малої Яблунівки. Людей на це символічне місце приходить все більше і більше. Розпочали традиційно зі спільної молитви та освячення води.

Як правильно належить використовувати освячену воду, людям також наголосив священик.

Виявились і охочі зануритись в крижану ополонку.

Богослужіння в Малій Яблунівці здійснили і на місці зведення православного храму на честь святих новомучеників і сповідників Черкаських. Після спільної молитви настоятель майбутнього храму Олексій Лукаш освятив воду.

Долучились до відзначення одного з найбільших релігійних свят і підприємці Сміли. Зокрема, на територію відпочинкового комплексу «Гуляй поле» на Водохреща  запросили місцевих жителів та всіх бажаючих  зануритись у Йорданські води. Людей тут зібралося чимало. Спільно молилися та освячували воду.

У ополонку, що вирізали символічно у вигляді хреста, занурювалися переважно ті, хто готувався до цього дня. Більшість зізналися, що пірнають на Водохреща не перший рік.

Власник відпочинкового комплексу «Гуляй поле»  пригощав бажаючих скупатись у Йорданській купелі всілякими смаколиками. Тож останнє в циклі новорічно-різдвяних свят сміляни відзначили на славу. Тепер будуть готуватися до Масляної та зустрічі весни.

Дивіться також: На Водохреща черкащани масово купалися в ополонках. Ніхто не змерз

На розі Шевченка-Університетської незавершений ремонт асфальтного покриття створює складнощі для автівок і громадського транспорту

Дивіться також: “Нас дістали ями”: сміляни перекрили дорогу

#ANTENNASTUDIO: Анатолій Бондаренко

В #ANTENNASTIDIO міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Про візит Президента до міста, та про сподівання на те, що Порошенко змусить своїх однопартійців ходити на сесії та інше наболіле для черкащан – розмова в студії Антени.

Петро Порошенко зустрівся з громадськістю Золотоніщини

Дивіться також: Президент Порошенко відкрив у Черкасах пам’ятник митрополиту Липківському і виступив з палкою промовою