Поблизу Кединої Гори заблукав рибалка

26 січня о 17 год. 05 хв. на пункт зв’язку Служби порятунку м. Золотоноша надійшло повідомлення від гр. Павла О. 1981 р.н., жителя міста Золотоноша, про те, що він, повертаючись із риболовлі на р.Дніпро в районі с. Кедина Гора, заблукав поміж численних островів та не може самостійно вийти на берег.

про це повідомив у своєму фейсбук Золотоніський районний відділ Управління ДСНС України у Черкаській області.

Рятувальники негайно розпочали пошукову операцію, до якої було залучено весь особовий склад Золотоніського райвідділу УДСНС України у Черкаській області, 2 особи аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Черкаській області на катері “Пегас”, 3 особи Золотоніського відділу поліції та житель с. Кедина Гора Валерій Іванович Харченко. 

Зважаючи на темну пору доби, густий туман та видимість всього в кілька десятків метрів пошуки було проводити складно – за допомогою світлової вежі, сирен спецавтомобілів рятувальники намагалися зорієнтувати чоловіка, з якого боку берег. Працівники служби порятунку та поліцейські періодично змінювали місце дислокації, подавали звукові та світлові сигнали та зідзвонювалися з потерпілим, щоб зрозуміти чи чує він їх. 

О 00 год. 35 хв. 27 січня горе-рибалку знайшли. Почувався він добре, лише був наляканий. Чоловіка доставили до пожежної частини, напоїли чаєм, дали змогу відігрітися. 

На пошуки зниклого чоловіка було залучено 37 рятувальників, 3 поліцейських, місцевий житель, який дуже допоміг у пошуковій операції, адже добре орієнтується серед дніпровських островів, та 4 одиниці спецтехніки.

Нові правила медогляду ввело МОЗ – більшість водіїв можуть позбавити права керування

Черговий подарунок українцям зробило наше улюблене МОЗ!
Введені нові правила медичного огляду для допуску громадян до керування автотранспортом!
Віднині на дорогах країни має стати затишніше і значно безпечніше.
Бо переважна кількість громадян в віці за 40 років буде позбавлена права керування транспортом за медичними показниками.
В списку, повний текст якого не оприлюднюється, міститься перелік захворювань при яких керування ТС не допускається. Так, наприклад, безапеляційний список містить такі поширені хвороби як геморой, будь-які грижі, порушення зору, гіпертонічна хвороби, цирози, діабет, хвороби серця та судин, нирок, шлунково-кишечного тракту, опорно-рухового апарату, суглобів, ампутації кінцівок та частин і багато-багато іншого, чим за статистикою хворіє 90% населення середнього та старшого віку.
Цікаво, що список захворювань за якими українець може отримати інвалідність хочаб третьої групи значно менший. Але це не заважає чиновникам обмежувати працездатність та правоздатність громадян.
Мені от цікаво, а чи введено подібні обмеження для посадовців державних та муніципальних органів, міністрів, депутатів та президента? Бо ж статистика каже, що вони на, своїх посадах втрачають здоров’я і за 5-6 років тяжкої роботи стоють інвалідами!
Ну а ще непогано, щоб перед призначенням на посади претенденти проходили б ще й елементарний тест на IQ.
PS: загалом, медпрацівники, яким пощастить сісти на тему отримали унікальний і безпрецедентний корупційний інструмент. А громадяни України втратили черговий шмат своїх прав і свобод.
Аплодую. Це однозначно чергова перемога!

Валерій ВОРОТНИК,
головний редактор