Юлію Тимошенко висунуто кандидатом у Президенти України

22 січня, у день 100-річчя Соборності, відбувся урочистий з’їзд партії «Батьківщина». З’їзд висунув Юлію Тимошенко кандидатом на пост Президента України.

Дивіться також: Президент Порошенко відкрив у Черкасах пам’ятник митрополиту Липківському і виступив з палкою промовою

Дивіться також: Петро Порошенко зустрівся з громадськістю Золотоніщини

У Смілі пройшли урочистості з нагоди 100-річчя Соборності України

Визначальну дату для державотворення Незалежної України – 100-річчя Соборності – у Смілі відзначили, організувавши урочистості у міському Будинку культури.

Історія докладно розповідає про те, як у 1919 році УНР та ЗУНР об’єдналися у єдину державу, підписавши Акт злуки. Про цю подію смілянам продемонстрували документальний фільм, авторам якого вдалося відтворити етапи становлення української державності 100 років тому.

Колесо історії невпинно рухається. Соборність і незалежність країни нині, як і 100 років тому, змушені відстоювати наші земляки. Тож пам’ять тих, хто віддав життя за Україну, учасники заходу вшанували хвилиною мовчання, а до пам’ятного знаку поклали живі квіти.

Символічним цього року став візит у Смілу школярів з західного міста Яремче, котрі приїхали розділити радість національного свята з друзями.

Відчуття свята доповнили учасники концерту. Свої виступи цього урочистого дня усі виконавці, починаючи від найменших вихованців дитсадка №24 «Калинка», також присвятили рідній Україні.

Молодята одружились та отримали 1000-не свідоцтво у рамках проекту “Шлюб за добу”

Сьогодні, завдяки проекту «Шлюб за добу», свої серця поєднала закохана пара – Олег Лопушенко та Марія Грищенко.

Із нагоди одруження пари привітати молодят завітали начальник ГТУЮ у Черкаській області Олександр Свіренюк та його заступник з питань державної реєстрації – Нона Корж. За словами Олександра Свіренюка, послуга користується популярністю у нашому місті. «Шлюб за добу» – це швидко і зручно» – додає начальник Черкаської юстиції.

«Наразі у Черкасах за пришвидшеною процедурою побралися понад 700 пар, загалом же на Черкащині сьогодні маємо 1000-ну пару», – прокоментував очільник Черкаської юстиції Олександр Свіренюк.

Відповідно молодята отримали тисячне свідоцтво в рамках проекту «Шлюб за добу» у Черкаській області.

Нагадуємо, пілотний проект «Шлюб за добу» стартував ще у квітні 2017 року.  Якщо Ви бажаєте зареєструвати свій шлюб, не чекаючи місячного терміну, за обраними місцем та у визначені терміни, звертайтеся до організатора державної реєстрації шлюбу у Черкасах – КП «Центральний стадіон» (код ЄДРПОУ: 22805342). Місцезнаходження:  м.Черкаси, вул. Смілянська, 78.   Телефон: (0472) 37-14-68, 45-21-93. Послугою також можна скористатися у містах Смілі, Каневі, Умані та с. Білозір’я Черкаського району.

Із нагоди Дня Соборності у Черкасах створили символічний Ланцюг Єдності

Акція відбулася з нагоди 100-річчя підписання Акту злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки

Дивіться також: Напередодні Дня Соборності України жителі Черкас пригадали національну історію

22 січня 2019 року Черкаси стали найхолоднішим містом в Україні

У День Соборності в Черкасах було найхолодніше в Україні – синоптики зареєстрували температуру повітря -26°С.

Дивіться також: Снігопад 17-19 січня був рекордним за останні тридцять років, – гідрометцентр

Дивіться також: 16 грудня 2017 року встановлено температурний рекорд