ПАТ «Черкасиобленерго» продовжує модернізацію ліній електропередачі та капітальні ремонти устаткування по всій області.

«Черкасиобленерго» не припиняє модернізацію електромереж

ПАТ «Черкасиобленерго» продовжує модернізацію ліній електропередачі та капітальні ремонти устаткування по всій області. Так, лише на Смілянщині цьогоріч планують замінити понад сотню опор. Замість старих дерев’яних конструкцій, які простояли більше пів століття, ставлять нові залізобетонні. Усе – задля безпеки населення, зменшення аварійності та поліпшення надійності електропостачання.

Директор Смілянського РЕМ Віктор Дорошенко розповідає – демонтують те, що вже непридатне для використання. Роблять це у рамках планового капітального ремонту згідно виконання інвестиційної програми Товариства на 2020 рік. Загалом потреби у заміні аварійних опор по району значні, тому енергетики району активно працюють і у цьому напрямку.

Черкасиобленерго

– До кінця цього року плануємо замінити більше ста таких опор на нові. Коли заміну буде завершено, старі демонтують і відвезуть на базу РЕМ для утилізації, – пояснює директор.

Дивіться також: ПІСЛЯ КАПІТАЛЬНОГО РЕМОНТУ УРОЧИСТО ВІДКРИТО ЧЕРКАСЬКИЙ РАЙОННИЙ РЕМ

Віктор Дорошенко каже – населення задоволене тим, що проводяться такі роботи, адже було багато звернень саме стосовно заміни опор.

Черкасиобленерго

У селі Попівка, що на Смілянщині, триває заміна опор на ТП 182. Від підстанції відходять три лінії електропередачі, які живлять частину вулиць села. Кілька старих конструкцій уже замінили, всього ж у селі планується встановити 19 нових.

Дивіться також: НА РОБОТУ – ЯК НА СВЯТО: У ЧЕРКАСЬКОМУ МІСЬКОМУ РЕМІ ПОВНІСТЮ ОНОВИЛИ ПОБУТОВІ ПРИМІЩЕННЯ ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ

– За 2019 рік, в Смілянському районі ми замінили більше 150 опор. Такого не було протягом років восьми. Це дало значний ефект і покращило роботу персоналу та нашого підрозділу в цілому. Загалом за останні три роки ми зробили великий крок уперед в плані технічного обслуговування та реконструкції електромереж, – каже головний інженер Смілянського РЕМ Володимир Хлівний.

Черкасиобленерго

За його словами, за останній час відновилися капітальні ремонти, покращилася ситуація з обслуговуванням техніки та видачею засобів захисту персоналу РЕМ, працівники повністю забезпечені як спецодягом та взуттям, так і необхідним реманентом.

Дивіться також: У “ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО” ОНОВИЛИ “СЕРЦЕ” ТОВАРИСТВА – ДИСПЕТЧЕРСЬКУ СЛУЖБУ

– Кожна замінена опора – це плюс для надійності елеткропостачання. Вартість однієї опори із встановленням коштує близько 3 тисяч гривень, однак людська безпека не обраховується гривнями, – додає він.

Черкасиобленерго

Цього року виповниться 39 років, як Володимир Олексійович працює в РЕМ. Каже – бачив різні ситуації і може впевнено сказати, що зараз Товариство дійсно як то кажуть «стало на ноги». Бо ж щоб підприємство процвітало, потрібне нормальне керівництво, яке за нього вболіває, а ПАТ «Черкасиобленерго» зараз має саме такого очільника. Працівники мають нормальне забезпечення та всі умови роботи, і що важливо – гідну оплату праці.

Черкасиобленерго

На питання, що для нього РЕМ, Володимир Хлівний впевнено відповідає – «другий дім». В якому, до слова, як і працівники на будь-якій роботі, проводить більшу частину свого життя. Віджартовується, мовляв, дружина не ревнує, бо сама така ж, працює в РЕМ уже більше 20 років.

Житель села Попівка, пенсіонер Іван Парахоня зазначає – місцеві жителі задоволені, що проводиться робота по заміні опор, адже старі дерев’яні там стояли більше п`ятдесяти років.

– Це в першу чергу наша безпека, подивіться, яка зараз мінлива погода, шквальні вітри. А воно роками тут стояло. Добре, що люди роблять, стараються, – каже він.

Підтримання електромереж у надійному стані – одне з найголовніших завдань для працівників Товариства, за яке вони щиро вболівають. Тому ремонти та капітальні ремонти устаткування та електромереж активно ведуться всіма структурними підрозділами ПАТ «Черкасиобленерго».