Золотоніські лісівники розвивають рекреаційні зони – це одне з важливих завдань Золотоніського держлісгоспу

Золотоніські лісівники розвивають рекреаційні зони – це одне з важливих завдань Золотоніського держлісгоспу

Створення комфортних та безпечних умов для відпочинку в лісі – одне з важливих завдань Золотоніського  держлісгоспу. Саме для цього лісівники зводять рекреаційні пункти, де подорожні можуть зупинися, перепочити, насолодитися свіжим лісовим повітрям, перекусити.

У Золотоніському лісгоспі налічується 10 таких пунктів відпочинку. Вони просто, але водночас дуже продумано облаштовані – мають дерев’яні столи під накриттям, лави, місця для багаття та для сміття, дитячі ігрові зони. Однак і таке  «нехитре» господарство потребує постійного догляду.

Щороку золотоніські лісівники проводять реконструкцію рекреаційних пунктів: ремонтують фарбують, оновлюють конструкції та аншлаги. Крім того, вивчають потреби громадськості та створюють й нові зони відпочинку в найбільш відвідуваних лісових місцинах.

«Наші рекреаційні пункти традиційно користуються популярністю. Ми зацікавлені створити всі умови для відпочинку відвідувачів, щоб максимально захистити ліс від загорань. Саме тому облаштовуємо місця для багаття, мангали, смітники, цим самим контролюємо перебування громадян у лісі», – відзначив директор ДП «Золотоніське лісове господарство» Микола Бас.

На жаль,  досить часто лісівникам за їхню працю відплачують невдячністю – ламають дерев’яні споруди, смітять тощо. Тому працівники Золотоніського лісгоспу закликають шанувати чужу працю і поважати себе та інших.

Черкаське обласне управління
лісового та мисливського господарства