У Смілі продають комунальну частку єдиного у місті кінотеатру «Екран»

Вже давно тривали перемовини щодо долі єдиного у Смілі кінотеатру «Екран». В цьому питанні не змогли знайти порозуміння депутати минулого скликання. Отже, довелось вирішувати його нинішній каденції смілянських обранців.

Справа в тому, що 51 відсоток статутного капіталу ТОВ «Екран-Плюс» належить приватному підприємцю, а 49 відсотків є комунальною часткою. Заклад далі розвивати не може не та, не інша сторона. Тож, щоб шукати інвестора у товариства повинен бути один власник. На засідання бюджетної депутатських комісій готували рішення, що дасть змогу продати комунальну частку.

Михайло Лісковський в присутності членів комісії підтвердив свої наміри викупити комунальну частку.

Представники керівництва міста зазначили, що цей продаж частки не лише вирішить задавнену проблему, а й допоможе зберегти саму будівлю у центрі Сміли і використовувати її ефективно

Члени бюджетної комісії розглянули та рекомендували міській раді затвердити висновок про вартість об`єкта приватизації – комунальної частки 49% в статутному капіталі ТОВ «Екран-Плюс» вартістю 2,6 млн грн. Вже на сесії міської ради депутати підтримали це рішення . Тобто співвласник цього товариства Михайло Лісковський є наразі єдиним претендентом, що має першочергове право на викуп комунальної частки.