Нова якість вивезення негабаритного сміття

У «Новій якості» пояснили, чому забрали контейнери для негабариту, а не сміття

Управлінська компанія «Нова якість «Благоустрій» завершує забирати з міста контейнери для негабариту. Чому конструкції забирають, а сміття лишають, та чи були з цього приводу переговори з владою, розповів засновник групи компаній «Нова якість» Андрій Бортник.

Він нагадав, що негабарит компанія вивозила включно до 7 липня. А вже наступного дня після рішення суду міська влада зобов’язала забрати з майданчиків для збору сміття всі 240 контейнерів для великогабаритних та будівельно-ремонтних відходів.

Дивіться також: «БЛАГОУСТРІЙ» ПРИЗУПИНЯЄ ВИВЕЗЕННЯ НЕГАБАРИТУ ЧЕРЕЗ НАБУТТЯ ЧИННОСТІ РІШЕННЯМ ПІВНІЧНОГО АПЕЛЯЦІЙНОГО ГОСПОДАРСЬКОГО СУДУ ПРО РОЗІРВАННЯ ДОГОВОРУ НА НАДАННЯ ПОСЛУГИ З ВИВЕЗЕННЯ ВЕЛИКОГАБАРИТНИХ ТА РЕМОНТНИХ ВІДХОДІВ

— Після суду ми отримали два листи від Департаменту ЖКК. У них йшлося про те, що ми мусимо припинити надавати послугу з вивозу негабаритного сміття й не виставляти платіжки, а також ми повинні терміново забрати свої контейнери. Наша компанія пообіцяла, що зробить це в максимально короткий термін. Жодної комунікації з міським головою на цю тему в мене не було, — зазначив Андрій Бортник.

Щоб вивезти негабарит, який на той час накопичився в контейнерах, «Нова якість «Благоустрій» повинна була б витратити близько 100 тис. грн.

— Це величезні витрати, які ми на себе не можемо взяти. Міська рада нас зобов’язала забрати контейнери, а щодо сміття пропозиції від мерії не надходили. Ми фактично отримали лист, який можна охарактеризувати так: забирайте ваші ящики, або ми вивеземо їх на смітник,  — говорить Андрій Бортник.

Водночас він не вірить, що в місті вдасться налагодити систему, коли за великогабаритне та будівельне сміття сплачуватимуть лише ті, хто його має. Це дорога послуга. Тож можна спрогнозувати, що вже незабаром на полігоні в ПЗР та в лісосмугах поблизу міста знову почнуть рости гори сміття.

Так само важко відрегулювати й систему штрафів за викидання такого непотребу.

Андрій Бортник зауважує, що за два роки, поки негабарит вивозила «Нова якість», не було оштрафовано жодної людини.

— Навіть коли є відео, на якому чітко видно номери машини, з якої вивантажують сміття, патрульна поліція не надасть міській раді інформацію про власника авто. Це регламентується як розголошення персональних даних. Тобто навіть у цьому випадку неможливо оштрафувати, — каже Андрій Бортник.