Cучасні технології ремонту доріг нарешті в Черкасах

Завершується перший етап реконструкції вулиці Чорновола із застосуванням геотекстилю та ЩМА. Гарантія на дорожнє покриття 12 років, термін експлуатації – більше 20-ти.

У Черкасах відкрили басейн просто неба

Він знаходиться на території черкаської водної станції у акваторії Дніпра. Водний простір для плавців має три доріжки, протяжність 50 м та глибину до 2,5 м. Це поки що єдиний у місті басейн, що має таку довжину. На жаль, тренуватися тут можна лише за сприятливої погоди. Тож на початку вересня його закриють, а спортсмени продовжать тренування на базі фото приладу.

Начальник черкаської водної станції Сергій Каданцев радіє, що вдалося створити додаткову базу для плавців. Адже він як заслужений тренер України знає, які умови підготовки необхідні спортсменам для перемоги на змаганнях.

Черкаські пляжі рятують від смердючих водоростей

Внаслідок цвітіння синьо-зелених водоростей купальний сезон у Черкасах закінчився. Дніпрова вода має неприємний запах і нагадує болото. Тому комунальники відчайдушно прибирають «Соснівський», «Пушкінський» та «Смілянський» пляжі. Роботи виконують вручну, щодня вивозять по декілька машин водоростей. Докладніше про обслуговування міських пляжів розповів директор КП “Комбінат комунальних підприємств” Анатолій Бейн.

За всю історію свого існування вулиця вперше «побачила» асфальт

По вулиці Героїв Чорнобиля (колишня Пролетарська) вперше, за всю історію існування вулиці, поклали асфальт. Донині там була лише грунтова дорога та частина розбитого асфальтного покриття. Однак, деякі місцеві жителі мають зауваження щодо даних робіт. Одна з місцевих мешканок зазначила, що комунальники не дуже якісно провели роботи, адже між бордюром та новим шаром асфальту є відстань, що може спричинити руйнування асфальту, при потраплянні туди великої кількості води.

На вул. Гагаріна зробили європейську дорогу

Нове дорожнє покриття тішить не лише автомобілістів, а й спортсменів, що часто здійснюють пробіжки поблизу Дніпра, або їздять на велосипедах. Вул. Гагаріна ніколи «не бачила» капітального ремонту. Щойно вкладений асфальт має прослужити щонайменше десять років,  стверджують фахівці. Загалом, з бюджету розвитку цього року на капітальний ремонт вулиць міста виділено 123 млн грн.

Підбиття підсумків музично-мистецького фестивалю «ГайдаФест»

Цими вихідними у Черкасах відгримів масштабний всеукраїнський музично-мистецький фестиваль «ГайдаФест». На два фестивальні дні до Черкас з’їхались гості з різних куточків України та ближнього зарубіжжя. Не оминули своєю увагою фестиваль і черкасці, яким захід безперечно сподобався. За словами організаторів, вони розраховували на меншу кількість відвідувачів.

Окрім здобутків та відчуття добре зробленої роботи, організатори розповіли і щодо власних недоврахувань. Зокрема відповіли на критику щодо гучної музики та купи пустих пляшок з-під алкоголю, адже з самого початку фестиваль позиціонував себе як безалкогольний.

Охорону та порядок фестивалю забезпечували активісти цивільного корпусу «Азов» та поліцейські. Але один з організаторів Денис Гайда нарікнув на недобросовісне виконання своїх обов’язків представників поліції міста. За словами Дениса, полісмени проявляли інертність у контролі над розпиттям алкогольних напоїв у громадському місці.

Основною причиною зібрання післяфестивальної прес-конференції послужив закид на адресу оргкомітету щодо неспроможності проконтролювати алкоголь на фестивалі та нетверезих людей. В свою чергу організатори зазначили, що поряд с місцем проведення фестивалю знаходиться пляж «Рів’єра», де вночі проводяться вечірки без заборони алкоголю, тому вони припустили, що основний потік п’яних людей міг йти саме звідти.

Окрім того рішенням міськвиконкому, продаж алкоголю у радіусі 200 метрів від фестивалю був заборонений.

Окрім реакції на критику організатори «ГайдаФесту» поділились найближчими планами. Так вже взимку планується створення також музично-мистецького фестивалю у закритому приміщенні. Не виключено, що черговий «ГайдаФест» відбудеться і наступного літа.

«Хресна хода» на Київ: черкасці за чи проти?

За ініціативи духовенства Української православної церкви Московського патріархату, з нагоди чергової річниці хрещення Русі, зі сходу і заходу вирушили колони вірян, які мали б зустрітись у Києві, для проведення спільного богослужіння. Така “хресна хода” обурила та викликала невдоволення більшості українців. На їхнє переконання, це цілеспрямована провокація Кремля з метою ще більше розхитати нестійке соціальне становище в Україні.