«Дирекція парків» планує відновлювати фестивальні традиції

«Дирекція парків» планує відновлювати фестивальні традиції. Зокрема цьогоріч новий керівник підприємства Володимир Стойко на своїй сторінці у соціальній мережі запропонував провести у Черкасах новий фестиваль з художньої обробки природних матеріалів. Жителі міста підтримали ідею, а от назву ще не придумали.

Вперше фестиваль «Древляндія» був проведений у Черкасах у 2009. Він набув популярності та збирав майстрів навколо дерев᾽яних колод ще 5 років поспіль. Паралельно проводили фестиваль «Живий камінь». Скульптури, виготовлені з природніх матеріалів нині прикрашають міські парки.

У парку «Сосновий бір» ремонтують фонтан

На реконструкцію водограю, що розташований на центральній площі парку, витратять 600 тис. грн. Минулого року там поклали плитку, цьогоріч облаштували алеї навколо фонтану. Після закінчення робіт його планують передати на баланс КП «Черкасиводоканал».

На старт, увага, марш – розпочалась вступна кампанія

Вона триватиме з 11 по 27 липня для абітурієнтів, що хочуть стати першокурсниками. Основним цьогорічним нововведенням стала електронна подача документів на вступ, що суттєво зменшило черги в університетських коридорах. Про інші новації вступу розповів начальник навчально-методичного відділу Черкаського національного університету Максим Гаврилюк.

Майбутні спеціалісти та магістри поки що подають до приймальної комісії паперові зразки документів. Біологи Ірина та Марія мріють підвищити свій кваліфікаційний рівень та знайти роботу за спеціальністю.

Щоб зареєструватися на вступ до вищого навчального закладу необхідно зайти на сайт ez.osvitavsim.org.ua та заповнити анкету, а також скористатися порадами ресурсу osvita.ua, якщо виникнуть складнощі. Моніторити свій рейтинг можливо на сайті vstup.info.

Черкасиобленерго виплачує дивіденди та готується до зборів акціонерів

Півроку тому наприкінці лютого телеканал «Антена-плюс» показав сюжет, в якому докладно виклав інформацію, яка яскраво свідчила про зловживання та махінації, які мали місце в роботі єдиної в області енергопостачальної компанії ПАТ Черкасиобленерго.

Але, жодної реакції після виходу нашого сюжету від черкаських правоохоронців так і не відбулося. Одне не розуміємо, якщо мова йде про зловживання та крадіжки, що призвели до мільйонних втрат бюджету правоохоронці уваги не звертають, то, напевне правоохоронна система має бути і в темі і в долі з шахраями.

Зробивши таку тривалу паузу, ми сподівалися, що в країні, напевне існує політична воля на боротьбу зі зловживаннями і що тоді щойно створене національне антикорупційне бюро має зайнятися даною проблемою. Принаймні нам поки невідомо про це.

Нагадаємо основні теми нашого розслідування. Що змінилося в роботі ПАТ Черкасиобленерго за останні півроку? Крім підвищення вартості електроенергії для населення та бізнесу? Практично нічого. Як не виписувалися податкові накладні так і продовжують. Що це означає? Споживачів обкрадають на вартість ПДВ, яка їм не повертається у зв’язку з нереєстрацією податкових забов’язань ПАТ Черкасиобленерго. Це є податковим злочином. Ми припускали, що енергетичного монополіста готують до приватизації і банкрутять. Але днями від наших джерел ми отримали сенсаційну інформацію – Черкасиобленерго кілька тижнів тому виплатило дивіденди в розмірі 8 мільйонів 600 тисяч гривень. В тому числі більше трьох мільйонів начебто державному засновнику. І це при тому, що підприємство має багатомільйонну заборгованість з податку на додану вартість. Як це кореспондується з податковим законодавством, складно навіть уявити. Ще один факт до майбутнього розслідування НАБУ.

За даними наших джерел, підприємство – посередник, «Енергосистема», що активно вимивала кошти з кількох обленерго, включаючи черкаське, раптово збанкрутіла. Можливо, заміна менеджменту очікує і Черкасиобленерго. Наразі вже кілька місяців засновники та фонд держмайна не можуть провести збори акціонерів. Чергові збори заплановані на серпень. Згідно інсайду – головне питання в зміні статуту підприємства. Мета – надати право змінювати керівника не зборам акціонерів, а наглядовій раді. Нагадаємо, що нині підприємство очолює Світлана Кузьминська. Щодо легітимності її призначення виникає чимало питань.

Сьогоднішній керівник підприємства вважається тимчасово виконуючим обов’язки. Після ймовірних змін в статуті керівника зможе призначати спостережна рада без участі засновників. Адже шлях до подальших зловживань та розкрадання державного майна лише полегшується.

Читати більше: Енергетичні монополісти тиснуть на черкаський бізнес;
У «Черкасиобленерго» існує корупційна змова?

Розпочався довгоочікуваний ремонт будівлі театру

Нарешті, напівзруйновану будівлю Черкаського драматичного театру почали відновлювати. З 23 червня робітники розпочали свою роботу. За попереднім планом, перший транш коштів спрямований на відновлення даху, вікон та фасаду театру. Наразі ремонтники виконують всі необхідні заходи для подальшого встановлення покрівлі. За словами директора театру Володимира Осипова, він сподівається, що всі роботи закінчаться до початку зими, адже чергового похолодання будівля може просто не витримати. Також пан Осипов проанонсував безпрецедентну акцію від черкаських театралів, яка ще більше приверне увагу до проблеми закладу.

Обережно, кліщі

Сезон кліщів поступово завершується, але їхня кількість не зменшується. Ми запитали у начальника департаменту охорони здоров’я про що слід потурбуватись людині, щоб уникнути контакту з кліщами, а також які кроки необхідно зробити, якщо, все ж таки, паразит укусив.