Невдовзі черкаський Центральний стадіон оновиться

У Черкаській міській раді ухвалили проект встановлення накриття над трибунами Центрального стадіону. На реалізацію проекту виділено 531 тисячу гривень.

Роботу над проектуванням майбутнього накриття довірили приватному підприємству “Архкомплекспроект”.

За словами директора Департаменту архітектури та містобудування Артура Савіна, на виконання програми соціально-економічного розвитку включено розробку проектно-кошторисної документації по накриттю над стадіоном. Це буде зроблено з метою підведення стадіону до певних стандартів для змагань відповідного рівня.

Наразі проект на стадії підбору найбільш прийнятної концепції майбутнього накриття. Коли саме розпочнуться роботи зі встановлення, чиновник не відповів.

В Україні скоро не буде спеціалістів

Міністерство освіти та науки України скасувало освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста. Цьогоріч вищі навчальні заклади набирають студентів на цей ступінь востаннє, інформує канал 24.

Раніше отриманий диплом спеціаліста прирівнюється до диплому магістра. Тобто на дипломах все одно писатиметься “спеціаліст”, але студенти автоматично вважатимуться магістрами.

Відтепер в Україні буде 5 освітньо-кваліфікаційних рівнів: молодший бакалавр, бакалавр, магістр, доктор філософії та доктор наук. Відтак, отримання бакалавра вже означатиме здобуття повної вищої освіти. Зникає поняття “кандидат наук”.

Всі, хто захистили дисертацію, навіть з атомної енергетики, стануть докторами філософії. А нинішні кандидати наук за власним бажанням зможуть отримати диплом доктора філософії.

Експерти переконали, що завдяки реформі українці відходять від радянської класифікації і переходять до європейських стандартів.

Робота по боротьбі із стихійною торгівлею в м. Черкаси не завершена, проте є вже певні результати

У Черкасах продовжується боротьба із незаконною торгівлею. Певні результати вже є. Так, зокрема, по вулиці Гоголя прибрані МАФи з продажу шаурми та інших продуктів. За словами начальника управління інспектування Олександра Давиденка, робота продовжується і її ще вдосталь.

Черкаська майстриня створила солом᾽яну казку

У краєзнавчому музеї відкрилась виставка майстрині народної творчості Ірини Шевчук під назвою «Моя гордість – це Україна». Усі роботи виконані на чорному полотні з різних сортів соломи. Матеріали для аплікацій мисткиня не купує, а вирощує власноруч. Неординарному виду образотворчого мистецтва жінка навчилася у школі-інтернаті, стіни якої досі прикрашені її роботами. Ірина каже, що кращий період для її творчості – це декретна відпустка.

У дитячому садочку №5 новий дах

Дошкільний дитячий заклад №5 нарешті отримав нове дахове покриття. Після проведення відповідних робіт, покрівля садочку повністю готова. Про заміну покрівлі та про найближчі заплановані роботи розповів депутат міськради Станіслав Лукирич.

Зі свого боку завідувач дошкільного закладу Катерина Левчук відзначила, що дитячий садочок вже давно не оновлювався.

Невдовзі ремонтні роботи розпочнуться і в інших навчальних закладах мікрорайону, зокрема у школах №: 12, 11 та у дитячому садочку №10.

Черкаського стрільця провели на Олімпійські ігри

Черкаського стрільця Сергія Куліша провели на Олімпійські ігри. Він єдиний спортсмен з Черкас, хто увійшов до складу Олімпійської збірної України. Міський голова Анатолій Бондаренко привітав Сергія та його наставників з отриманням ліцензії, подарував прапор Черкас та сертифікат.

Сергій займається кульовою стрільбою з 10-ти років, у 12 він вже став майстром спорту. З 2009 року розпочався активний розквіт кар᾽єри спортсмена. За плечима юнака медалі на чемпіонатах Європи та світу. У 2016 р. він став срібним призером Кубку світу у м. Бангкок та бронзовим призером у Мюнхені. Нині їде поповнювати скарбницю своїх перемог.

Керівництво ДЮСШ №2 просить міську владу й надалі підтримувати талановиту молодь у житловому питанні, через що здібних спортсменів часто переманюють з їхніх міст. Також тренери звернули увагу на проблеми з тренувальною базою. Як зазначила директор міського департаменту освіти Марина Бакланова це питання уже вирішується. Наразі обговорюється проект, щодо облаштування приміщення у будівлі колишньої тютюнової фабрики.

 

Черкащан запрошують на безкоштовні курси англійської мови

Ініційований американськими волонтерами безкоштовний курс з вивчення англійської мови розпочнеться у Черкасах 25 липня і триватиме до 4 серпня.

Команда волонтерів із США буде навчати усіх охочих англійській мові.

Вивчати англійську можуть будь-які вікові категорії від 16 років у будь-який зручний для них час. Весь курс є безкоштовним, єдине, на що черкащани вкладатимуть свої гроші – це на реєстраційний збір у розмірі 50 гривень.

Тривалість навчання – 10 днів. Працюватимуть волонтери щодня, окрім неділі, із 10 до 19 години.

За словами координаторів, минулого року цей проект зміг реалізувати себе і його особливістю є те, що навчатися можна безпосередньо у носія мови.