Черкащан закликають поспішати з проектами для громадського бюджету

30 липня – останній день прийому заяв. Переможці будуть визначені шляхом голосування серед малих та великих проектів. Разом вони розділять 5 млн. грн. Про умови прийому заяв інформує заступник директора департаменту фінансової політики Тетяна Харенко.

У «Припортовому» мікрорайоні облаштували сквер

Сквер знаходиться на розі вул. Іллєнка та Амброса. У занедбаній зоні відпочинку встановили нові ліхтарі, лавки, урни, а на клумбах висадили квіти. Опікується відповідним округ депутат міськради, він же помічник міського голови Віталій Косяк. Проживає у мікрорайоні понад 20 років. Каже, що за цей час жодних змін на краще не відбувалося. Пам᾽ятник Горькому стояв облитий фарбою, не було лавок та сміттєвих урн. Тому місцеві мешканці звернулися до народного обранця з проханням посприяти в облаштуванні території. Міський голова Анатолій Бондаренко підтримав ініціативу і вже незабаром тут з᾽явилося освітлення, поряд встановили нову зупинку та питний фонтанчик. Наступного року роботи з облаштування благоустрою у сквері продовжаться.

Ось ця пані неабияк переймається долею скверу. Саме вона звернулася до депутата з проханням відновити відпочинкову зону, тепер доглядає за нею. Жінка закликає черкащан берегти красу і поводитися чемно.

У мережі з’явилось відео нещодавньої пожежі на Митниці

У мережі з’явилось відео нещодавньої пожежі на Митниці. Нагадаємо, що вночі 19 липня у дворі одного з житлових будинків мікрорайону Митниця невідомі підпалили автомобіль, в результаті полум’я перекинулось на сусідні транспортні засоби. Очевидцям вдалося зафіксувати на відео момент коли вогнище охопило декілька машин.

Звільнено керівника Служби автодору у Черкаській області

Згідно повідомлень у соціальних мережах, за невиконання професійних обов’язків звільнено керівника Служби автодору у Черкаській області.

Т.в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України Євген Барах звільнив керівника Служби автомобільних доріг в Черкаській області Юрія Настеренка. Окрім цього, керівник облавтодору Черкаської області отримав три тижні на усунення усіх недоліків в роботі дорожників. Якщо за цей час керівництво Укравтодору не побачить значних позитивних зрушень, очільники облавтодору також залишать свої посади.

Отже є сподівання, що нарешті ситуація з міжміськими трасами на Черкащині, нарешті, поліпшиться. Згідно оцінок, за останні два роки Черкаська область стала аутсайдером по якості дорожнього покриття та проведенню відновлювальних робіт. На теренах області стало важко взагалі відшукати хоч одну, по-справжньому, якісну або відремонтовану дорогу. Натомість чиновники постійно скаржилися на брак грошей. Хоча роботи проводилися, але повільно і неналежної якості.

У Черкасах можуть з’явитись «собачі вбиральні»

За прикладом багатьох країн світу та міст України, у Черкасах активісти хочуть запровадити систему боксів для відходів життєдіяльності собак. Такі пункти будуть розміщенні у рекреаційних зонах та у спальних районах. Таким чином організатори хочуть привернути увагу власників чотирилапих до відповідального вигулу своїх улюбленців. Такі пункти міститимуть пакети для собачих екскрементів та бак для утилізації. Громадська активістка Любов Ропало зазначила, що наразі це тільки проектна пропозиція, тому в подальшому над ідеєю буде працювати команда людей, які розроблять кінцевий варіант.

Вул. Амброса почали ремонтувати

Працівники КП «ЧЕЛУАШ» здійснюють ямковий ремонт проїжджої частини. Наступними відремонтують вул. Толстого, Волкова та Різдвяну. Місцевий депутат Віталій Косяк разом із міським головою Анатолієм Бондаренком здійснили рейд вулицями та особисто контролюють хід ремонтних робіт.

“Черкаський Дніпро” зіграв унічию в першому матчі сезону

У Черкасах розпочався футбольний сезон. 24 липня у стартовому турі розіграшу чемпіонату України серед команд І ліги “Черкаський Дніпро” приймав “Колос” з Ковалівки. За рівної гри та непримиримої боротьби, команди закінчили матч з нічийним результатом – 0:0. На післяматчевій прес-конференції головний тренер “Черкаського Дніпра” Ігор Столовицький зазначив, що гравці не до кінця виконали його настанову – гру через фланги. Також керманич черкаської команди поскаржився на програну боротьбу його підопічних.