На березі Дніпра демонтували «розливайку»

Черговий випадок опору недобросовісних підприємців. На цей раз бурну реакцію власника незаконної тимчасової споруди викликав демонтаж об’єкту торгівлі з пляжу «Пушкінський», що розташований вздовж вулиці Гагаріна. Там, незаконно встановлений намет здійснював підприємницьку діяльність, в тому числі продаж алкогольних напоїв. Законні підстави на демонтаж були, адже цьогоріч міськвиконком ухвалив рішення стосовно цього торгового намету. Втім, власник всіма силами перешкоджав виконанню даного рішення. За словами начальника управління інспектування Олександра Давиденка, підприємець вже притягувався до адміністративної відповідальності за самовільне розміщення торгового намету і отримував припис про добровільний демонтаж, але власник проігнорував попередження. На свій захист власник торгового об’єкту Сергій Кацалап заявив, що він дійсно продає нелегально, але і демонтаж намету вважає незаконним. Захищати підприємця, вкотре, намагались так звані «правозахисники» та «юристи», які не володіючи повнотою інформації, намагались відстояти право підприємця на торгівлю, втім тільки підіймали градус подій.

 

Чи потрібна Черкасам вул. ім. Бандери?

Нещодавно Київська міська рада дала Московському проспекту ім’я Степана Бандери. Цю ідею підхопили й черкаські активісти та хочуть запропонувати міським владцям втілити її у життя. Журналісти “Антени” запитали у черкащан, як вони ставляться до такої ініціативи та що знають про Степана Бандеру.

У Черкасах відбудеться фестиваль українського короткометражного кіно

Напередодні Дня Незалежності, з 19 по 21 серпня у Черкасах відбудеться фестиваль короткометражного кіно. Всі охочі зможуть переглянути роботи конкурсної програми абсолютно безкоштовно, адже захід проходитиме під відкритим небом у Долині троянд. Основною відмінною рисою цьогорічного фестивалю стала орієнтація виключно на українського виробника кінострічки.

Організатори кінофестивалю обіцяють, що журі буде складатись з іменитих професіоналів кіноіндустрії. Саме вони будуть обирати переможців конкурсу, адже призовий фонд фестивалю складає 35 тисяч гривень. Окрім показу фільмів, організатори проанонсували лекції та майстер-класи від членів журі. Зокрема фахівці розкажуть про сучасне українське кіно, його дистриб’юцію та критику і аналіз фільмів.

Фестиваль короткометражного кіно, подібного формату, стане першим у місті Черкаси. За словами організаторів, у майбутньому планують провести міжнародний кінофестиваль.

Депутат роз’яснив ситуацію навколо скандального будівництва біля Річкового вокзалу

Депутат міськради Юрій Тренкін розказав деталі ситуації, яка склалась навколо скандального будівництва по вулиці Припортовій( колишня вулиця Героїв Сталінграду). З самого початку забудовником передбачалось створення там автомийного комплексу, але мешканці прилеглих будинків виступили проти, посилаючись на небажання жити біля такого комерційного об’єкту. В ході зустрічей з громадськістю та забудовником – було прийнято компромісне рішення, що власники будівництва врахують всі побажання людей, щодо концепції майбутнього об’єкту.

Українські військові тренуються поблизу Канева

Збройні Сили України, на всіх полігонах та у визначених районах по всій країні, проводять широкомасштабні військові навчання «Літня гроза-2016». Зокрема поблизу Канева військові, з використанням спеціалізованої техніки та авіації, відпрацьовували переправу через водні перешкоди.

За інформацією Генерального штабу, подібні військові навчання зосереджені на відпрацюванні роботи штабів всіх рівнів та взаємодії різних видів та родів військ Збройних Сил України.

Відзначимо, що форсування Дніпра військові здійснювали за допомогою паромної переправи. Такий вид переправи, на військових навчаннях, вдалося зробити вперше з часів Незалежності.

Військові навчання триватимуть протягом тижня.

Незабаром громадські формування реєструватимуть по-новому

Окрім Центрів надання адміністративних послуг документи прийматимуть також Центри надання вторинної безоплатної допомоги. Детальніше далі у сюжеті.

Нині спеціалісти Центрів надання безоплатної вторинної допомоги проходять навчання. Їм ще необхідно отримати доступи до державних реєстрів, тому поки що вони не приймають документи. Орієнтовно у серпні роботу буде розпочато.

Зміни суттєво спростять процедуру реєстрації громадських формувань, оскільки заявникам не доведеться щоразу їхати до обласного центру, щоб виправити недоліки у документах. Отримати результат цієї послуги вони зможуть через сайт Міністерства юстицій.

Нині на Черкащині зареєстровано близько 18000 громадських формувань, протягом третього кварталу цього року розглянуто 180 пакетів документів.

В Україні дозволили «швидкі» одруження

Відтепер укласти шлюб можна протягом доби і не чекати цілий місяць. Щоправда, пілотний проект поки що стартує лише у деяких українських містах, близьких до кордонів з окупованими територіями та у містах-мільйонниках. Про особливості нововведення знає начальник Управління державної реєстрації обласного Управління юстиції Олексій Кулішов.

Нині процедура реєстрації сімейного стану проходить у декілька етапів. Спочатку молодята приходять до РАЦСу, подають заяву і лишень через місяць вони можуть одружитися. Прискорити цей процес може вагітність нареченої, або довгострокове відрядження когось із майбутнього подружжя. Думки черкаської молоді щодо швидких одружень різняться. У будь-якому разі вони вважають, що створення сім᾽ї має бути виваженим кроком.

На Черкащині чекають на проект найближчим часом, оскільки він дозволить унеможливити корупцію та значно спростити процедуру укладання шлюбу. Пізніше повноваження з реєстрації у тестовому режимі передадуть нотаріусам.