Наскільки «благодійні» черкащани?

Останнім часом благодійність в Україні набирає обертів. Волонтери на вулицях просять кошти на допомогу армії, переселенцям, онкохворим людям тощо. Але часто буває, що люди зі скриньками не за тих себе видають. Чи довіряють черкащани волонтерам та чи беруть участь у благодійності?

Великий секрет: Черкащина намолотила перший мільйон зерна

За даними Телеканалу «Антена», отриманими з джерел, наближених до ОДА, станом на 26 липня 2016 року обмолочено 206,8 тис. га ранніх зернових та зернобобових культур, що становить 65,2% до плану, намолочено 1,0 млн. тонн при середній врожайності 49,5 ц/га (в минулому році на цю дату  43,7 ц/га).

З невідомих причин, в Облдержадміністрації не квапляться з оприлюдненням новини. Можливо причина того скандал з затриманням посадовців державної зернової компанії детективами НАБу. Яким чином до цього має відношення Черкащина, наразі поки залишається невідомим.

Найбільшу урожайність мають господарства Канівського – 54,7 ц/га,  Лисянського – 54,8 ц/га, Христинівського – 51,2 ц/га, та Корсунь-Шевченівського – 53,5 ц/га районів.

Аграрії всіх  районів завершили збір озимого ячменю, якого намолочено 110,8 тис. тонн, з середньою урожайністю 50,6 ц/га.

Крім того  одинадцять районів закінчили збір озимого ріпаку, якого намолочено 80,0 тис. тонн, з середньою урожайністю 30,4 ц/га.

Триває збір озимої пшениці, якої намолочено 671 тис. тонн при середній урожайності 51,7 ц/га,  гороху – 27,0 тис. тонн (32,6 ц/га), ярого ячменю – 116,6 тис. тонн (42,8ц/га).

Сільгосптоваровиробники області продовжують збір  озимого жита, ярої пшениці та вівса, яких намолочено 1,1 тис. тонн, 1,4 тис. тонн, 0,3 тис. тонн відповідно.

В жнивах  задіяно 1,7 тисяч зернозбиральних комбайнів із яких 1,0 тис. високопродуктивних.

Збирання цьогорічного врожаю  проходять організовано а темпи збирання вищі ніж в минулому році.

 

По Смілянській міняють бордюри

По вулиці Смілянській комунальники проводять заміну бордюрного каменю. Ремонтники приводть до ладу вулицю. Невдовзі передбачається ремонт дорожнього покриття на проблемних ділянках вулиці, зокрема біля Фермерського ринку.

Минуло 100 днів з того моменту, коли запрацював новий виконком

У листопаді 2015 року новим міським головою Черкас став Анатолій Бондаренко. З самого початку пан Бондаренко пообіцяв навести порядок у місті, на це йому б знадобився рік часу. Наразі у місті запроваджений безкоштовний проїзд для школярів, студентів та пенсіонерів, ведуться роботи по відновленню автошляхів та розпочату програму “євродворів”. Журналісти розпитали мера про те, як він оцінює перші 100 днів роботи виконкому, його здобутки та недоліки. Зокрема Анатолій Васильович відповів на питання щодо своєї роботи. За словами мера, вже пройшло півроку з моменту його обрання, певні зрушення та результати є, але він не тримається за посаду, громада повинна сама оцінити його роботу.