«Ми були змушені виконувати злочинні накази», – відсторонені поліцейські

У Черкасах розгорівся серйозний конфлікт всередині Управління реформованої патрульної поліції. Начальником Управління Олександром Кокобою було прийнято рішення відсторонити від посади командира 3-ої роти Світлану Андарак (її було понижено до інспектора іншої роти)  через те, що вона не справляється із посадовими обов’язками та неспроможна тримати під контролем особовий склад. В результаті пані Андорак та її підлеглі вирішили оскаржити дане рішення та 9 червня оголосили про недовіру керівнику Управління патрульної поліції в місті Черкаси.

Сьогодні, 13 червня Світлана Андарак разом зі своїми колегами, що стали на її бік дали прес-конференцію на якій спробували пояснити, зі свого боку, що стало причиною конфлікту.

Слова Світлани Андарак підтвердили і її колеги.

Наводячи приклади протиправних наказів, поліцейські згадали, що їхні керівники давали задачу за будь-яких обставин штрафувати депутата обласної ради Миколу Булатецького та заступника міського голови Геннадія Шевченка. Також патрульні додали, що керівництво покривало громадські організації, які займаються волонтерством та возять допомогу на фронт, використовуючи при цьому автотранспорт в особистих цілях, зареєстрований на спеціальних номерах. За цими номерами машина має перебувати у зоні проведення бойових дій і використовуватись виключно там.

Однак іншої думки були представники громадських організацій, які разом почали апелювати та заперечувати це.

За день до даної прес-конференції в мережі було опубліковане відео, на якому зафіксовано жорстке затримання екіпажем поліції під командуванням Світлани Андарак військового, учасника війни у складі батальйону «Айдар».

Прокоментував конфлікт і сам постраждалий.

На днях в Управління патрульної поліції Черкас очікується службова перевірка зі столиці.

Читайте також: У центрі Черкас сталось ДТП за участю правоохоронців.

У центрі Черкас у квартирі знайшли мертву жінку

Літня мешканка будинку за адресою бульв. Шевченка, 222 декілька днів не відчиняла двері. За інформацією сусідів, 68-річна жінка проживала сама і працювала вчителькою в одній із шкіл. Декілька днів поспіль не виходила з квартири і не з᾽являлася на роботі. Стурбовані мешканці викликали поліцію і рятувальників. За допомогою пожежної драбини через балкон дісталися до 4 поверху і побачили там тіло без ознак життя. Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група, яка встановлює причини смерті мешканки.

У Черкасах в один день на одній вулиці сталося дві пожежі.

 

У Черкасах в один день на одній вулиці сталося дві пожежі

12 червня опів на сьому вечора на вулиці Нижня Горова у житловому будинку сталося загорання на балконі. Про пожежу повідомили сусіди, які відчули запах диму в під’їзді. Вже через 25 хвилин пожежу було повністю ліквідовано. В результаті необережності під час куріння вогнем знищено домашні речі, пошкоджено балконну раму, вікно, двері, – інформують рятувальники.

Того ж дня, на тій же вулиці, о 23:10 сталася пожежа у гаражі. Про подію повідомив господар, який почув гучний звук та побачив, як загорілися шини, що лежали поруч із будівлею.

В результаті пожежі вогнем знищено вікно та стіни, а також пошкоджено автомобільну гуму. Рятувальникам вдалося запобігти поширенню вогню на поруч розташований житловий будинок. Ймовірна причина пожежі — підпал.

У Черкасах горіла багатоповерхівка.

У черкаській багатоповерхівці триває «комунальна» війна

Не миряться мешканці будинку за адресою: бульв. Шевченка, 218. До телеканалу «Антена» уже зверталися обурені пенсіонери, чиї речі з технічного приміщення опинилися на смітнику. Як з᾽ясувалося, камінь спотикання – новостворене ОСББ. Частина мешканців проти його діяльності, тож не бажає звільняти територію, вважає протокол зборів сфальшованим, а голову самопроголошеною. Натомість керівниця об᾽єднання Наталія Конова показує усі реєстраційні документи.

Мешканці будинку наголошують, що декілька разів поспіль попереджали своїх сусідів про вивезення непотребу з технічного приміщення і врешті звільнили його виключно задля пожежної безпеки та безперешкодного доступу до інженерних мереж.

Мешканці вирішили організувати ОСББ, оскільки їхньому будинку вже понад 40 років і застарілі комунікації потребують капітального ремонту. На жаль, СУБ здійснює лише поточний ремонт мереж. Крім того, високий будинок у самому серці Черкас часто вабив романтиків на дах, та не завжди вони вели себе чемно, іноді лишали там пляшки та ламали двері. Тому у під᾽їзді встановили відеоспостереження, а на вхідних дверях – домофон. Кажуть, що після створення ОСББ у будинку стало набагато спокійніше. Напевно, не для всіх сторона опозиції уже готує позов до суду.

УСЕ  З НІГ НА ГОЛОВУ,  АБО  ЯК ПРАЦЮЄ РОСІЙСЬКА ПРОПАГАНДА

Російський агресор продовжує використовувати проти України не тільки зброю, військову техніку, терористів, а й активні форми інформаційно-психологічного впливу та відверту пропаганду з метою консолідації власного населення, дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні, а також «легітимізації» своїх агресивних дій на світовій арені, – повідомляє інформаційний ресур “News-Front”

Зовсім невипадково впродовж останніх 5–6 місяців ці форми гібридної агресії в арсеналі нинішнього кремлівського режиму стали найбільш вживаними.

Агресію Росії проти України із самого початку супроводжує потужна  інформаційна війна, у зв’язку з чим важливо розуміти маніпулятивні мовні засоби, за допомогою яких російська пропаганда фальшує реальність, створюючи хибну картину світу. Серед них – використання щодо українців таких визначень, як «нацисти», «бандерівці», приниження національної гідності тощо.
Як вже тільки не намагаються при цьому дошкулити українцям проплачені російські «журналісти». Ось і черговий пасквіль –  «Шароварний нацизм – история одной деградации» –  «створив» такий собі Олександр Роджерс.  Й  надрукував його на відомому своїми антиукраїнськими настроями  ресурсі news-front.info.

О. Роджерс, виконуючи замовлення кремлівських пропагандистів,  плюндрує історію України та  її культурні надбання, називаючи Богдана Хмельницького «русским полковником» й відзначаючи, що в Україні ніколи не було видатних письменників, композиторів, вчених. Ну не знає людина історії світової літератури й культури, до якої увійшли імена Т.Шевченка та М. Лисенка, Л.Українки та Г. Сковороди, багатьох інших видатних українців!  Отакий рівень освіченості мають кремлівські «писаки». А українці для цього «недожурналіста»  лише  «нищие, холопствующие и пресмыкающиеся свидомиты.»
Іноді, намагаючись вдатися до чергової брехні, Роджерс потрапляє у власну пастку. Так, він стверджує: «Укрорагули никак не могут понять, что цивилизация – это всегда город.  А не хутор и «садок вышневый биля хаты». Але що ж тоді можна сказати про «цивілізованість» росіян, адже Росія – на 97% глухі села, ліси та болота. Звідки там, на межі із Азією,  взятися «цивілізованості»? Зі злістю О.Роджерс  пише про європейський вибір України: «Вторичность в стремлении «как у Эуропе», а ещё больше – в стремлении в эту самую Европу сбежать любой ценой». А  ми дійсно горді з того, що споконвіку належимо до європейської спільноти, що Європа відчинила нам свої кордони. А ще добре, що ми пішли від того, хто нав’язував нам братерство, а насправді встромив ножа у спину.

Загалом, будь-якому українському споживачеві продукту російських ЗМІ треба пам’ятати одну просту річ, яка, об’єктивно кажучи, вже повинна насторожувати щодо достовірності та правдивості поданої інформації. У Росії всі більш-менш популярні ЗМІ є державними (федеральними) або перебувають у власності людей і компаній, які беззаперечно лояльні до кремлівського режиму, працюють на нього. Тож, будьмо пильними. Пам’ятаймо, що війна йде й  шпальтах газет, екранах телевізорів та у просторі Інтернету.

Депутати Черкаської облради не прийшли на сесію

Продовження 15 сесії черкаської обласної ради, заплановане на 13 червня, не відбулося через відсутність кворуму. На засідання прибули лише 37 депутатів, що не дозволило розпочати роботу. Так не розглянули такі важливі питання порядку денного, як звернення до державного керівництва стосовно відшкодування коштів вкладникам кредитних спілок, про збереження архітектурного комплексу «Садиба Дахновських», щодо реалізації державних соціальних гарантій дітям війни, щодо неприпустимості проведення несистемної медичної реформи тощо. А головне, обласна рада не прийняла положення про перекриття черкаської греблі, ремонтні роботи на якій мали б розпочатися 19 червня. Про це у коментарі «Антені» раніше повідомив начальник обласного управління транспорту Сергій Чубань.

Після наради з керівниками фракцій сесійне засідання перенесли на 23 червня, початок об 11.00.

Черкащани скаржаться на хабарництво в обласному Держгеокадастрі.