Черкаські ректори обговорили можливі зміни до Закону про вищу освіту

В результаті всебічної реформи освіти зміни торкнуться й вищих навчальних закладів. До 20 грудня профільне міністерство збирає пропозиції до законопроекту від ректорів університетів з різних областей України. Радитися зібралися керівники й черкаських вишів.

Освітяни вподобали далеко не всі новації. Критику збоку голови ради ректорів викликало положення про фінансового секретаря при кожному навчальному закладі. Втім, цього вимагає європейський стандарт освіти, чого так прагнуть в українських університетах.

При Східноєвропейському університеті діє Центр кар᾽єри, а також курси англійської, по завершенню яких можна отримати сертифікат Кембріджського зразка. На думку освітян, зміни до Закону мають посприяти євроінтеграції українських університетів.

Впровадження інклюзивної освіти: черкаські реалії. 

«Синдром Саакашвілі»: черкаські активісти вимагають імпічменту Президента

Громадські активісти та представники політичних партій зібрали малочисельний мітинг на Соборній площі. Учасники акції протесту «прикрасили» каркас новорічної ялинки прапорами та по-черзі висловили своє обурення суспільно-політичною ситуацію в країні та словесно підтримали лідера Руху нових сил Михайлу Саакашвілі, якого заарештували вранці 5 грудня. По завершенню мітингу черкаська делегація вирушила на акції протесту до Києва.

«Мені не треба жодна посада в Україні», – Михайло Саакашвілі в Черкасах. 

У черкаському музеї готували вареники «з сюрпризами» та показували етнічний обряд

Музейники відтворили стародавнє дійство, яке відбувалося на свято Варвари-вишивальниці. Творчий колектив музею зіграв театральну постановку, виконав українські щедрівки та продемонстрував гостям давню українську традицію.

Разом із тим на першому поверсі обласного Краєзнавчого музею представлені роботи української майстрині Марії Гайдай. Відвідати виставку можна з 4 по 21 грудня у Черкаському обласному краєзнавчому музеї.

У черкаському музеї відтворили прадавній покровський обряд. 

Очільник Черкас розповів про стратегію розвитку міста

Про здобутки міської влади протягом дворічної роботи та плани на найближчий час учасникам Клубу мерів розповів міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.
Крім цього міський голова Черкас поінформував про облаштування пішохідних переходів, оновлення рухомого складу тролейбусів, осучаснення комунального пляжу «Пушкінський», Палацу одружень, зоопарку, створення пішохідного фонтану, нових робочих місць, залучення інвестицій тощо. Окремо міський керманич зупинився на розробці стратегії розвитку міста. Доповнив спікера заступник міського голови Роман Буданцев.
З цією метою при міському голові створено стратегічний комітет, а нещодавно було проведено масштабну зустріч з мешканцями міста з метою визначення бачення розвитку міста громадою та формування робочих груп.

У Черкасах працюють над розробкою стратегії розвитку міста. 

8 грудня з 9.00 до 14.00 буде закрито рух автотранспорту дамбою через Дніпро 

Служба автомобільних доріг у Черкаській області повідомляє, що на дамбі через річку Дніпро на автодорозі державного значення Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань на ділянці км 24+236 – км 25+440 від межі Черкас до мосту на замовлення Служби автодоріг області підрядною організацією у п’ятницю, 8 грудня, будуть проводитися технологічні роботи із влаштування верхнього шару ЩМА. У зв’язку з цим, рух автотранспорту на цій ділянці автодороги 8 грудня буде закрито з 9.00 до 14.00.
Служба автомобільних доріг у Черкаській області просить усіх водіїв з розумінням поставитися до тимчасових незручностей під час проведення ремонтних робіт і у разі необхідності здійснювати об’їзд через місто Канів.

Прес-служба САД у Черкаській області

Зневага до пророка: кашпо біля пам᾽ятника Шевченку перетворили на попільнички

Десятки недопалків лежать у вуличних горщиках біля підніжжя Кобзаря, що біля Черкаського драмтеатру. Черкащани, очевидно, сплутали квітники з урнами та і якість прибирання центральної частини міста викликає сумніви.

У Черкасах вздовж вул. Гоголя не прибирають сміття. 

У Черкасах недобросовісні рекламодавці засмічують міське середовище

Біля зупинки громадського транспорту «Парк хіміків» зовнішню рекламу здерли з біг-борду і кинули просто неба. Обдерта реклама відверто псує зовнішній вигляд узбіччя. Очевидно, надавачі рекламних площ більше дбають про власний прибуток, ніж про санітарний стан міста.

Черкащани закидали Соборний парк сміттям.