Черкаські комунальники дбають про безпеку пішоходів

Слизькі тротуари у центральній частині міста посипають піском.

В Черкасах та області на дорогах небезпечна ситуація. Місцями сильна ожеледь.

Ожеледиця на черкаських дорогах утворилась через неефективну роботу підрядника

Ковзанка на черкаських дорогах утворилась через неефективну роботу підрядника, – стверджують у міськраді. Всю ніч комунальники боролися з ожеледицею. Та на ранок дороги перетворились на склянку, що спричинило низку ДТП. На обробку реагентом дорожнього покриття підрядник за добу витратив космічну суму – 700 тис. грн., тоді як зазвичай вкладалися у 200.

Ситуацію вже прокоментував міський голова Анатолій Бондаренко. Перебуваючи на лікарняному, він дистанційно контролював процес боротьби з ожеледицею. Результатом не задоволений. Про нічні пригоди комунальників розповів заступник міського голови Руслан Сотуленко.

В Черкасах та області на дорогах небезпечна ситуація. Місцями сильна ожеледь.

Долю фонтану біля Центру дитячої та юнацької творчості вирішувала архітектурна рада міста

Долю фонтану біля Центру дитячої та юнацької творчості вирішувала архітектурна рада міста. Фахівці міркували, куди подіти самовільно встановлених та ще й облитих фарбою хлопчиків на дельфінах. Як виявилося, згідно з проектом реконструкції площі водограй повинен був мати зовсім інакший вигляд. Поряд мали розмістити лавки, ліхтарі, шахову дошку, естраду та майданчик для дітей. Хто зіпсував задум невдалим подарунком – невідомо.

Фахівці вважають, що нинішній фонтан зовсім не вписується у пропорції площі. Він більше підходить для дачного маєтку. Тож біля закладу культури йому не місце.

Члени архітектурної ради одноголосно виступають за демонтаж горезвісного фонтану та перенесення його в інше місце, наприклад, у дитячий парк чи сквер біля Першої міської лікарні. Втім, локацію ще будуть обговорювати.

Звідки взялася сума – 400 тис. грн., що була озвучена активістами – невідомо. Ймовірно, це вигадка. Кошти з міського бюджету за фонтан ніхто не сплачував.

Раніше кореспонденти “Антени” повідомляли, що фонтан біля ЦДЮТ облили фарбою.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко звернувся до жителів міста

Міський голова Анатолій Бондаренко звернувся до черкащан стосовно дій активістів, що розхитують ситуацію в місті. Як відомо представники Координаційної ради сил Майдану 1 грудня збираються провести низку заходів під гаслом “За ProZorro проти Хабармена”. Серед яких – і автопробіг із врученням премії “Хабармен Року” секретарю міської ради.

На своїй сторінці у соціальній мережі міський голова Анатолій Бондаренко зазначив:

«Дуже прикро, що в той час, коли всі сили міської влади кинуто на те, щоб якнайкраще закрити цей рік, прийняти зміни до бюджету і головне – оперативно чистити дороги і тротуари від снігу, знаходяться люди, котрі «на замовлення» розхитують ситуацію в місті. Спочатку вони погрожували мені, тепер – секретарю міської ради. Тому, я хоч і перебуваю на лікарняному і цілодобово займаюся насамперед питанням очищення доріг, заявляю. Ми живемо в демократичному суспільстві, де кожен має право висловити свою думку. Однак, шановні активісти, не переходьте межу допустимого. Перш ніж називати секретаря міської ради хабарником, отримайте на це право – у правовому полі, а не на вашу суб’єктивну думку. Боротьба з корупцією була і залишається пріоритетом номер один для нашої команди. Тому терпіти такі неаргументовані і непідтверджені заяви на адресу секретаря я не збираюся, оскільки таким чином ви заплямовуєте ім’я всієї міської ради, котра весь рік потужно працювала, щоб зрушити з мертвої точки і вивести місто з застою.

По-друге, після прийняття нового Податкового і Бюджетного кодексів, нам важко спрогнозувати, яким буде наступний рік. Тому зараз украй важливо внести зміни до нашого бюджету, і розхитування ситуації в цей період вважаю неприпустимим.

І на останок. Мені добре відомо, хто стоїть за всіма цими акціями і погрозами. Не знаю, яку ціль переслідують реваншисти – пропіарити нову політичну силу, чи шантажем примусити мене йти на їхні умови – але ще раз підкреслюю, у нас демократичне суспільство, яке дає можливість кожному під час виборів висловити свою позицію. Рік тому жителі Черкас конкретно показали, кому вони довіряють, а кому ні. Тому вкотре наголошую, міська рада працювала, працює і працюватиме з чітким дотриманням букви закону. А розхитування ситуація в місті погрозами владі та шантажем я розцінюю як злочин насамперед проти громади нашого міста».

Активісти вже вимагали від міського голови накласти вето на рішення про «Прозоро».

 

Будинки у центрі Черкас залишилися без води

У зв’язку з поривом на мережі водопостачання, сьогодні з 9:00 тимчасово перекриють воду на п’ять міських будинків по вулиці Дашкевича.

Під перелік попадають такі адреси: вул. Дашкевича, 34, 218, 220, 222, вул. Б.Вишнивецького, 47. Така ж ситуація склалася й по вулиці Героїв Чорнобиля (вул. Пролеталська). Без води залишилися будинки під № 114, 112, 110, 108, 106. Роботи тривають.

«Реагент схожий на воду», – черкаський водій про зимове утримання доріг

Проїжджа частина на вулицях Черкас перетворилась на ковзанку для автомобілів через неякісну обробку доріг протиожеледним реагентом. Підрядник, який здійснює зимове утримання доріг, з невідомих причин не впорався із завданням. Для встановлення причин у міськвиконкомі скликали термінову нараду.

В Черкасах основні магістралі та перехрестя очищено від льоду.

В Черкасах основні магістралі та перехрестя очищено від льоду

Станом на 15.00 30 листопада основні магістралі міста очищені від льоду. В цьому пересвідчилася знімальна група “Антени”, під час патрулювання міста.
Вочевидь “рознос” влаштований керівництвом міста фірмам-підрядникам виконання робіт із зимового прибирання міста подіяв.
Наразі зберігається низька температура повітря. В ночі очікуються морози. На дорогах залишається підвищена небезпека руху транспорту та пішоходів.
Як ми повідомляли раніш, в ранці, 30 листопада, місто виявилося паралізованим від сильної ожеледі на автошляхах.
За інформацією власновидців, фірма-підрядник в ночі поливала дороги розчином, що скоріш нагадував звичайну воду що швидко утворювала на дорозі шар льоду.