Розпочато демонтаж незаконної побудови на пляжі, який півроку тому виявили журналісти “Антени”

Скандальний об’єкт, розташований на березі Дніпра в центральній частині міста, почали демонтувати. Відповідне рішення було прийнято нещодавно виконкомом Черкаської міської ради на одному зі своїх засідань. Знесення незаконної споруди доручено відділу інспектування Черкаської міської ради.

На момент проведення зйомок, а саме на 11 годину ранку п’ятниці, роботи з демонтажу щойно розпочалися. Проведенню робіт ніхто не перешкоджав. Але за наявною інформацією, ймовірно, що представник фактичного власника будівлі може здійснити фізичний тиск на робітників, що виконують рішення про демонтаж об’єкту. Тому Олександр Давиденко має наміри при першій загрозі звернутися до патрульної поліції. Коли роботи дійдуть до стадії відкриття будівлі, буде також викликана поліція. В її присутності буде складено опис наявного в приміщенні майна, що буде передане на відповідальне зберігання.

Чиновники уникають відповіді на запитання, кому належить цей об’єкт, який протягом тривалого часу спокійно стояв на міському пляжі і використовувався певними особами для відпочинку та, на думку наших джерел, для бази браконьєрів, що займаються підводним ловом риби.
Але телеканал “Антена” ще півроку тому ретельно дослідив ситуацію і в ході журналістського розслідування з’ясував, що офіційно цей будиночок належить одній громадській організації з доволі сумнівною ідеологією. Ми повторюємо наш сюжет.

 

В черкаському середмісті ремонтують бульвар Шевченка

Містяни з розумінням ставляться до масштабних дорожних робіт, що проводяться без перекриття транспортного руху. Адже центральна вулитця Черкас незабаром стане оновленою.

В «Обласному госпіталі для інвалідів» пройшли пожежно-тактичні навчання

Навчання дозволили відпрацювати практичні дії по ліквідації пожеж і порятунку людей на об’єктах з масовим скупченням населення. Перевірені можливості, наявної на озброєнні Черкаського гарнізону пожежно-рятувальної служби, техніки допорятунку людей з висот, відпрацьована взаємодія пожежних підрозділів зі службами життєзабезпечення міста.

Правоохоронці затримали серійного крадія.

Затримано серійного крадія

До Смілянського відділу поліції надійшло ряд повідомлень про пограбування. В ході аналізу зяяв оперативних дій, було виявлено, що крадієм міг бути вже судимий 34-річний мешканець Сміли. Протягом декількох днів оперативникам вдалося виявити місцезнаходження підозрюваного.

Чоловік зізнався у злочинах, мотивуючи це тим, що так заробляв собі на життя. Слідство з’ясувало, що зловмисник причетний до ряду крадіжок у Смілянському і Черкаському районах. Правоохоронці довели його провину у 19 епізодах пограбування.

Нагадаємо, що у Черкасах відбулась “Битва стартапів”.

У Черкасах відбулась «Битва стартапів»

Вперше у Черкасах відбулась «Битва стартапів». Це унікальна можливість для молодих підприємців презентувати власний продукт, отримати досвід та поради колег, а також знайти власного інвестора. В свою чергу, для інвесторів це – можливість відшукати хорошу ідею для капіталовкладення.

Загалом програма заходу складалася з двох блоків: підприємницького та інвесторського. Під час першого блоку вже успішні та досвідчені експерти діляться своїм досвідом з молодими колегами, дають поради та розповідають про тенденції ринку інвестування.

У другому блоці стартапери повинні презентувати свою ідею власникам та представникам провідних компаній України, а також керівникам інкубаційних програм. Кожна презентація розрахована на 6 хвилин, 3 з яких відведені для, власне, ознайомлення присутніх з ідеєю, інші 3 – питання від експертів та гостей заходу.

Переможцями «Битви стартапів» стали 3 проекти, серед них програма для батьківського контролю та управління екранним часом, автором якої став британський програміст, що мешкає у Черкасах уже протягом 6 років. Додаток «Kidslox» дозволяє батькам відстежувати та контролювати доступ дітей до інтернет-контенту.

У Дніпрі знайшли машину з двома тілами.

КП «Черкасиелектротранс» відсвяткувало 51-річчя з дня створення підприємства

Днями КП «Черкасиелектротранс» відсвяткувало 51-річчя з дня створення підприємства. Ця дата співпала з запуском першого тролейбусного рейсу в місті Черкаси.

Перші техніко-економічні  обґрунтування, які були зроблені Харківським проектним інститутом комунального будівництва передбачали, що основним видом транспорту для Черкас мав стати трамвай, проте спеціалісти міста та області вирішили інакше. У січні 1965 року було розпочато будівництво тролейбусного депо, а вже влітку було придбано 30 тролейбусів. 5 листопада 1965 року вулицями міста пройшов перший тролейбус. Регулярний рух тролейбусів у Черкасах було розпочато по маршруту «ТЕЦ — Центр» 9 листопада 1965 року о 5 годині ранку. Тоді на маршрут вийшли 15 тролейбусів.

За період існування підприємства, тролейбусами було перевезено 1,6 млрд пасажирів. Загалом, протягом 51 року на підприємстві працювало 6886 працівників. Нормативний термін відпрацювали 413 тролейбусів. На даний час в тролейбусному депо працює 359 осіб, вони забезпечують вчасну та безпечну роботу транспорту. Щоденно на маршрути міста виходить 48 тролейбусів у робочі дні та 18 у вихідні.

Член громадської ради при КП «Черкасиелектротранс» Араік Мкртчян не менше радіє здобуткам підприємства та говорить, що злагоджена робота дружнього колективу та увага з боку міської влади можуть стати запорукою успіху «Черкасиелектротрансу».

Також з нагоди 51–ї річниці заснування комунального підприємства «Черкасиелектротранс» наказом керівника підприємства Петра Кучера було відзначено кращих працівників, шістьом з них присвоєно звання «Ветеран підприємства»

Щодо планів на майбутнє, то Анатолій Бондаренко готовий рішуче взятися за транспортну реформу.

За словами міського голови, перші кроки вже зроблено, адже за рік роботи вдалось стабілізувати ситуацію на КП «Черкасиелектротранс».

Працівники КП “Черкасиелектротранс” отримали комплекти спецодягу.