Чи потрібна Смілі реформована лікарня ім. Тараса Шевченка ?

Чи потрібна Смілі реформована лікарня ім. Тараса Шевченка і чи спроможна міська рада утримувати даний медичний заклад. Це питання гостро постало на засіданні профільної депутатської комісії. Не зважаючи на те, що кворуму на засіданні комісії не було, медики все ж таки вирішили озвучити проблеми в галузі охорони здоров’я Сміли. Питання подальшого функціонування колишньої залізничної лікарні обговорили одне з перших

Дивіться також: У Смілі проходять мобілізаційні збори

Черкаська команда робототехніків повернулася з Європейського чемпіонату

Учні гімназії №9 увійшли у ТОП-12 за основними цінностями. Супроводжував команду до Угорщини й заступник міського голови Черкас Ігор Волошин. Участь юних робото техніків у чемпіонаті стала можливою завдяки фінансуванню з боку міської влади.

Учасники та тренери поділилися враженнями від європейських змагань, спілкування із учасниками із 5 континентів, емоційної гри роботів та неймовірної атмосфери масштабного дійства.

Дивіться також: «Інноваційний сюрприз»: одна з черкаських шкіл осучаснилась під час канікул. 

 

 

В Городищі пройшла спартакіада серед депутатів місцевих рад Черкащини

Цьогоріч місто Городище приймало і учасників змагань спартакіади серед депутатів місцевих рад Черкащини. На центральному стадіоні зібрались депутатів обласної, районних, міських, сільських та селищних рад. Після урочистого параду змагання відкрив голова обласної ради Олександр Вельбівець. Він же є головою оргкомітету спартакіади

Дивіться також: У Городищі відбувся фестиваль «Садок вишневий коло хати»

У Смілі проходять мобілізаційні збори

Крім військовослужбовців, що несуть службу у Смілянському трубопровідному батальйоні , в цей день на територію частини прибули і військовозобов’язані, яким пропонують залучитись до військового резерву. В народі їх називають «партизанами». Велика кількість військовозобов’язаних, що приписані до Смілянської частини А-4167, на пункт прийому прибула разом із представниками військових комісаріатів. Особовий склад підрозділу демонстрував учасникам планових занять поводження із протигазами та застосування цього захисного обладнання на практиці. Також військовозобов’язаним продемонстрували рівень речового забезпечення службовця ЗСУ. Військове керівництво запевняє – зараз умови проходження служби та забезпечення набагато покращилися. А Смілянська військова частина наразі є одним із яскравих прикладів цьому: і в якісному укомплектуванні штату, і в його забезпеченні.

Дивіться також: У центрі Сміли стався вибух гранати

У Черкасах продовжать ремонтувати бульв. Шевченка

Про це у коментарі журналістам зазначив міський голова Анатолій Бондаренко. Як відомо, капітальний ремонт транспортної артерії стартував два роки тому із центральної частини міста. На часі – четверта і п᾽ята черги – від Університетської до вул. Можайського та біля вул. Добровольського.

Дивіться також: На бульварі Шевченка проводять ямковий ремонт дороги.

Черкаські пожежні отримали нові автомобілі

Підрозділи Управління отримали шість нових пожежних автомобілів. П’ять автівок були придбані за кошти держбюджету, один профінансувала міська рада Черкас. Загалом, протягом трьох років черкаське управління ДСНС отримало 14 одиниць нової пожежної техніки.

Дивіться також: Рятувальники та медики провели спільні пожежні навчання.

ФК «Черкаський Дніпро» проводить договірні матчі – МВС

У Міністерстві внутрішніх справ України назвали футбольні команди, причетні до проведення договірних матчів. Перелік команд міститься у відео про корупцію в українському футболі, опублікованому МВС.

«До складу злочинних груп увійшли президенти футбольних клубів, колишні і діючі гравці, арбітри, тренери, суб’єкти господарської діяльності, громадяни Украни. Загалом задокументовано понад 57 епізодів злочинів, до яких причетні понад 328 осіб», – повідомляється у відео.

Як зазначається, до корупції в українському футболі причетні 67% від усіх професійних клубів України, у список потрапив також ФК «Черкаський Дніпро».