#K_O_lir у виконанні черкаської художниці

В обласному художньому музеї відкрилась перша персональна виставка молодої художниці Ольги Курської під назвою “#K_O_lir “. Експозиція складається із 23-х робіт на яких зображені квіти, натюрморти та пейзажі. Центральну композицію з гарбузами дівчина доопрацювала за лічені дні до відкриття, оскільки вони символізують осінь. Серед улюблених картин художниця вирізняє маки, які дарувала на день народження своїй мамі.

Черкаси готуються до ймовірної епідемії грипу

Незабаром розпочнеться планове щеплення медпрацівників. Згодом – придбати вакцину в аптеках міста зможе кожен бажаючий. Щеплення для дітей віком від 6 місяців здійснюватимуть у дитячих лікарнях, для дорослих – у кабінетах щеплень, які є у міських лікарнях. Детальніше про підготовку до спалаху гострих распіраторних захворювань – заступник директора департаменту охорони здоров᾽я – Надія Гетьман.

З метою моніторингу департамент щоденно збирає інформацію з дитячих лікарень. Протягом останніх двох тижнів збільшення кількості хворих не спостерігається. Крім цього в межах підготовки до ймовірної епідемії грипу медзаклади міста закуповують засоби захисту, швидкі тести на грип, дезінфікуючі засоби та противірусні препарати, зокрема, «Таміфлю». Першочергово усім необхідним забезпечують інфекційну лікарню та пологові будинки.

Комунальники взялися латати ями на Припортовій

Щойно у мережі з’явилося відео, як тролейбуси пірнають у ями на дорозі біля річкового вокзалу – комунальники взялися ліквідовувати проблему. У міській раді блискавично відреагували на депутатське звернення Юрія Тренкіна та розпочали капітальний ремонт дорожнього покриття.

У Черкасах показали «Terra Incognita»

В Галереї народного мистецтва відкрилась виставка молодої художниці Тетяни Тіхомірової. Вона почала малювати у 4 роки, після університету пробувала себе у ролі дизайнера та ілюстратора. Але справжнє своє покликання художниця вбачає у мистецтві.

Проект «Зігрій серця» покликаний подарувати дітям-сиротам зустріч зі Святим Миколаєм

Проект «Зігрій серця» – це можливість для вихованців дитячих будинків побувати в гостях у головного чудотворця країни – на Фестивалі Святого Миколая.
Підтримайте проект тут: https://biggggidea.com/project/festival-svyatogo-mikolaya/

Дмитро Кухарчук: «Партія – це інструмент для розбудови держави»

14 жовтня відбулася презентація партії «Національний Корпус». Черкаську обласну організацію очолив керівник ЦК «Азов» Дмитро Кухарчук. Також він був обраний до Вищої ради партії, куди увійшло 17 осіб. Про основні принципи діяльності, критерії відбору членів політичної сили та плани на майбутнє дивіться детальніше у ексклюзивному інтерв᾽ю Дмитра Кухарчука для телеканалу «Антена».

Як дніпряни переконували черкащан, що “Прозоро” – це добре

У стінах черкаської міськради відбулося чергове засідання комісії з контролю електронних закупівель. До участі запросили координаторів системи «Прозоро» з міста Дніпро, де вона успішно функціонує.

За словами дніпрян, вони надали кваліфікаційну допомогу вже 20 містам, в деяких система не запрацювала через корумпованість міської чи обласної влад. У Черкасах депутати та керівники департаментів одноголосно підтримують здійснення електронних торгів, однак мають питання щодо фінансування аварійності, встановлення допорогових сум, роботи єдиного тендерного комітету тощо. Зокрема деякі департаменти, як от охорони здоров᾽я стикнулися з проблемою невчасного проведення торгів, через що перша міська лікарня нині позичає наркотичні засоби у третьої міської. Наявність такої проблеми підтвердив і головний лікар цього закладу Олександр Федорук.

Виходом із ситуації фахівці вбачають передачу повноважень здійснення закупівель від департаментів до розпорядників коштів, тобто конкретної школи чи лікарні. Але відтак необхідно здійснювати контроль тендерних комітетів нижчих рівнів – перевіряти документацію та якість виконання робіт.

На думку дніпровських фахівців – проблема неефективного використання системи «Прозоро» лежить всередині департаментів.