«Ти повернувся, я поруч», – як у Черкасах допомагають сім᾽ям атовців

Учасники АТО та члени їх сімей можуть отримати соціальну та психологічну допомогу в міському центрі соціальних служб для сім᾽ї, дітей та молоді. Він знаходиться за адресою вул. Благовісна, 170. Тут працівники індивідуально працюють з атовцями та сприяють у вирішенні їхніх питань. Детальніше – спеціаліст Центру – Лариса Кірєєва.

Зокрема, Центр соціальних служб допомагає учасникам АТО та членам їх сімей стати на квартирний облік, залучає дітей до культурно-масових заходів, допомагає в оздоровленні та психологічній реабілітації. Так вже втретє спеціалісти Центру проводять тренінг під назвою «Ти повернувся, я поруч» для дружин воїнів АТО. Тут психологи працюють із жінками, чиї чоловіки мають посттравматичний синдром.

Основні поради психолога для дружин атовців: вміти слухати, демонструвати вдячність, мати терпіння, цінувати та піклуватися. Загалом, проведення такого тренінгу – це новація черкаських соціальних працівників. Вони запрошують до співпраці громадян вказаної категорії та акцентують на тому, що інформація про надання психологічної допомоги є конфіденційною.

До Черкас прибув представник НАТО

Під час зустрічі з черкащанками голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков поінформував про зміцнення питань оборони і стримування російської агресії, оскільки раніше увага Європи була недостатньою. Зокрема, він зауважив, що НАТО закликає до збереження територіальної цілісності та суверенітету України. Зазначимо, що Північноатлантичний Альянс вперше за всі роки співробітництва України з НАТО відкрив свою дипломатичну місію в Києві.

На строкову військову службу відправили понад півтисячі черкащан

Урочисті проводи призовників відбулися 26 жовтня у обласному військовому комісаріаті. Юнаки будуть проходити службу у Збройних силах України, Президентському полку та інших військових підрозділах.

З усіма призовниками було проведено співбесіди. Керівники військових частин детально вивчили їхні особисті справи та врахували побажання. Про критерії відбору майбутніх військовиків розповів заступник обласного комісара Олег Захаренко.

Призовники задоволені, що їм випала честь стати справжніми військовими. Більшість юнаків перейняли позитивний приклад своїх знайомих, чи друзів.

У Черкасах відбувся обласний Форум підприємців

Захід ініційований коаліцією громадських організацій малого та середнього бізнесу разом із Черкаською міською організацією ВО «Батьківщина».

Метою форуму є формування першочергових кроків для збереження і розвитку підприємництва та активізації економіки.

На думку керівника міської організації ВО «Батьківщина» Романа Дісканта основним методом сприяння розвитку бізнесу збоку влади має бути створення робочих місць, підвищення рівня життя та купівельної спроможності населення. Такої ж думки дотримується і депутат міської ради, Юрій Тренкін. Черкащанам він розповів про основні принципи співпраці влади та бізнесу.

На початку форуму перед присутніми виступив перший заступник міського голови Станіслав Овчаренко. Він закцентував на основних проблемах підприємництва, що лежать у законодавчій площині та системі тендерних закупівель.

По завершенню форуму присутні сформували резолюцію до Верховної Ради України та Кабінету міністрів, а також визначили делегатів від Черкащини, які візьмуть участь у Всеукраїнському Форумі підприємців.

Стихійники знову взялися за своє

У центрі Черкас знову несанкціоновано торгують одягом, продуктами харчування та квітами. На місці стихійної торгівлі не було помічено ні працівників поліції, ні муніципальної інспекції. Узрівши журналістів, торговці почали поспішно збирати товар. Жодних документів, як завжди, не пред᾽явили.