Правоохоронці не можуть дати ради серійним крадіям зі Свидівка

Черговою жертвою двох молодиків став Віктор Бережний. Виламавши вікно, крадії зайшли з-заду його будинку та викрали всю побутову техніку, мотокосу, мотопилу, одяг та інші речі. Чоловіки працювали над здобиччю дві ночі поспіль, завісивши вікна ковдрами. Потерпілому вдалося спіймати злодіїв на гарячому та відібрати частину речей. Однак, на рахунку зловмисників не одне пограбування, а десятки. За жодне з них вони досі не зазнали покарання.

Вже вшосте Черкаський районний суд збирається на засідання по даній справі. На лаві підсудних лише один обвинувачений – Віктор Жук, для нього обрано запобіжний захід – цілодобове перебування під домашнім арештом. Іншого Максима Котягова оголошено в розшук з подальшим взяттям під варту. До уваги жителів Черкаського району, крадії можуть бути особливо небезпечними для оточуючих. В помешканні одного з них було знайдено три гранати та пакунки з наркотичною речовиною.

Група «Патріот» із Черкас вже два роки звільняє військовополонених

Група «Патріот» із Черкас вже два роки поспіль звільняє військовополонених. Добру справу волонтери започаткували у липні 2014, тоді з полону буди звільнені перші герої – Дмитро Половинка та Олександр Осейко. Нині основні види діяльності «Патріота» — звільнення військовополонених, пошук зниклих безвісти, пошук поховань загиблих бійців, оздоровлення дітей учасників АТО, а також доставка гуманітарної допомоги на передову.

Пощастило вирватись з пастки і Василю Боднаруку з позивним «Гуцул». Він довгих 9 місяців був під вартою чужинців і повернувся додому лише завдяки учасникам групи «Патріот».

Звільнений з полону Валерій Макеєв присвятив групі «Патріот» книгу під назвою «Привиди Президента», щоб нащадки пам᾽ятали своїх героїв. Попри російський опір волонтери здаватися не збираються, а навпаки налаштовані боротися до останнього безвісти зниклого солдата.

У Черкасах погас «вічний вогонь»

У Черкасах вже близько місяця не працює електричний вічний вогонь у руці Батьківщини-Матері на Пагорбі Слави. Про це у коментарі виданню “ІнфоМІСТ” повідомив заступник директора департаменту житлово-комунального комплексу Андрій Наумчук. – Там вийшла з ладу система освітлення. Це трапилося близько місяця тому. Там дуже серйозна поломка.  Дроти, які були на вулиці, зносилися. Зараз будуть вживати заходів для ремонту, – сказав заступник. Питання про ремонт нині вирішують. У мерії кажуть, що шукають альтернативні варіанти.

Черкащанам розповіли, як вижити після розпаду Росії

Книгу «Як облаштувати Росію» презентував колишній народний депутат та політв᾽язень Юрій Сиротюк. До видання увійшли матеріали експертної дискусії, що відбулася за участі провідних українських та зарубіжних фахівців у галузі росієзнавства.

Працюючи над темою облаштування постросійського простору автор акцентував увагу на тому, яким чином Україна має будувати свою зовнішньополітичну Східну стратегію після розколу Російської Федерації на національні держави. Основною місією експертної групи було донести всьому цивілізованому світу правду про те, що Росія не є моноетнічною монокультурною країною. Тому видання було водночас опубліковано двома мовами – українською та англійською – і розіслане по всьому світу.

На кошти громадського бюджету претендують 69 проектів

Другий рік поспіль у Черкасах громада активно долучається до розподілу бюджетних коштів. Порівняно з минулим роком суму громадського бюджету збільшено з 5 до 10 млн. грн. Та й черкащани подали на розгляд вдвічі більше проектів. Департаменти міської ради вже розглянули кожен з них і зробили висновки. Детальніше знає заступник директора департаменту фінансової політики Тетяна Харенко.

Найбільша кількість допущених до голосування проектів стосується департаменту житлово-комунального комплексу, на другому місці – освіта, третю позицію посідає – охорона здоров᾽я. Вже незабаром проголосувати за проекти можна буде як і минулоріч, в он-лайн режимі, або ж на першому поверсі Черкаської міськради, а також у Придніпровському та Соснівському райвиконкомах. Із собою необхідно мати паспорт та ідентифікаційний код.

https://www.youtube.com/watch?v=Bgsof4As8Z8&feature=youtu.be