Незавершені роботи по вул. Гоголя несуть небезпеку для перехожих та водіїв

Біля будинку № 222 по вул. Гоголя комунальники не завершили роботи. Навколо кількаметрової ями зруйновано захисну огорожу. А місцеві жителі нарікають на технологію проведення робіт та незручності.

 

Біля Черкаської міськради цитували Леніна та закликали до соціалізму

Місцеві комуністи, чия політична партія заборонена в Україні вже традиційно вийшли на акцію проти підвищення тарифів. Критикували керівництво держави та місцеву владу. Зокрема перший секретар міського обкому КПУ Сергій Малиновський обізвав нісенітницею перейменування черкаських вулиць на честь загиблих Героїв АТО та висловив невдоволення щодо заміни комуністичної зірки на український прапор по вул. 30-річчя Перемоги. Один із сивочолих прихильників комунізму так зажурився за забороненою ідеологією, що не втримався та почав цитувати Леніна.

Правоохоронці та представники СБУ, що забезпечували громадський порядок під час проведення акції, жодним чином не відреагували на поширення забороненої ідеології у натовпі. Від коментарів відмовилися.

Як у Черкасах обходяться з безпритульними тваринами?

Нещодавно депутати Черкаської міської ради затвердили Програму поводження із безпритульними тваринами. Вона упередить появу на вулицях міста понад 7 тисяч бродячих собак. Щороку програма охоплюватиме близько 800 тварин.

Всі інші функції поки що виконують волонтери зоозахисної спільноти «Друг», зокрема збирають гроші на стерилізацію, вакцинацію, лікування та харчування тварин. У Черкаському притулку нині перебуває понад 300 собак, які чекають на своїх господарів.

 

У сквері Богдана Хмельницького проводяться ремонтні роботи

У сквері Богдана Хмельницького відбуваються ремонтні роботи. Робітники, за допомогою спеціальної техніки, готують зону відпочинку до наступного теплого сезону.

Вулицю Остафія Дашкевича – затопило

Комунальники, в рамках ремонту водопроводу, зливають воду на проїзну частину. Потік води, в деяких місцях, утворив великі калюжі, які заважають людям нормально перейти через дорогу.

У краєзнавчому музеї відкрили щорічну виставку сучасного мистецтва

27 жовтня у обласному краєзнавчому музеї відкрили чергову щорічну виставку творів сучасного мистецтва – «Діалоги-7».

Починаючи з 2010 року, це вже сьома виставка з циклу сучасного мистецтва. Ініціаторами заходу стали викладачі Черкаської дитячої художньої школи ім. Д. Нарбута Володимир Яковець та Анна Алабіна.

На цьогорічній виставці представлені живописні роботи, графіка, фотографія, фотографіка. Також до складу виставки увійшли  дебютні роботи молодих митців.

Аборти в Україні: думки черкасців

У Верховній Раді України був зареєстрований законопроект, з прийняттям якого в Україні можуть заборонити аборти. Дозволити жінці зробити аборт зможуть лише у тому разі, якщо вагітність несе пряму загрозу її життю або якщо виявлено медичні показання щодо патології плода, які не сумісні з життям дитини після її народження. Також ще одним винятком можуть стати доведені в судовому поряду докази зґвалтування жінки. Лікарів, які після заборони абортів будуть продовжувати їх робити, буде чекати кримінальне відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років. А також покарання отримають ті, хто пропагує процедуру аборту.

Ми запитали черкасців як вони ставляться до абортів та чи вірне рішення – законом заборонити аборти в Україні.