У Черкасах пограбували квартиру «порошенківця»

Поки чоловік був у від’їзді зловмисники викрали з його помешкання 10 тис. не задекларованих доларів та нетбук. Злодії потрапили до квартири, зламавши замок. За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Скільки подібних пограбувань сталося у Черкасах протягом останнього піврічя та як вберегти своє помешкання від грабіжників знає речник обласного Управління Нацполіції Дмитро Грищенко.

Зазвичай злодії вистежують, коли господар покине домоволодіння, а потім викрадають кошти, коштовності та техніку. Деякі заходять до помешкання навіть, коли господарі вдома, та непомітно привласнюють речі. За інформацією поліції з кожним роком крадіжок стає все більше, але такі злочини зазвичай розкриваються.

У Черкасах ремонтують Будинок трауру

За словами директора КП «Комбінат комунальних підприємств» Анатолія Бейна, нині в історичній будівлі відновлюють дах, стіни та фасад, на черзі – внутрішні роботи. Будинок не ремонтували понад 30 років. Наразі міська влада спрямувала на це 1 млн. 450 тис. грн. Роботи на об᾽єкті мають завершити до кінця року.

Черкаських водіїв перевірили на знання дорожніх знаків

Знак із зображенням чорної крапки – нагадування водіям про те, що слід бути особливо уважними за кермом у вказаному місці.
Зокрема, такий знак можна побачити на перехресті вулиць Смілянська – Надпільна, Шевченка – Б. Вишневецького, Надпільна – Небесної Сотні та Благовісна – Грушевського.

Цей знак належить до класу Попереджувальних знаків та називається “Місце (ділянка) концентрації дорожньо-транспортних пригод”. Номер знака – 1.41.

Невдовзі, такі знаки буде встановлено на перехресті вулиць Надпільна – Симиренківська, Шевченка – Іллєнка, Благовісна – Чехова, Смілянська – 30 років Перемоги, Надпільна – Пастерівська, ділянка по вулиці Смілянській біля будинку № 129, Чигиринська – Добровольського, Надпільна – Добровольського, Грушевського – Надпільна, Сумгаїтська – Одеська та по вулиці Одеській біля будинків 8 -10/1.

Жовтень у Черкасах обіцяє бути мінливим

Жовтень у Черкасах  обіцяє бути мінливим з недобором опадів. Для нього також будуть характерними значні похолодання і нетривалі періоди майже літнього тепла. Про це інформує черкаський гідрометцентр.

Так, у жовтні очікуються вночі заморозки −4-6° і нетривалі періоди майже літнього тепла — вдень до 18-20° вище нуля.

З 5 по 24 жовтня більшість днів буде із середньодобовими температурами +8º та нижче. Нетривалі “повернення тепла” прогнозують наприкінці місяця та в перший половині листопада.

У найближчі 10 днів очікується нестійка погода. Літне тепло зміниться на похолодання та дощі в період з 4 по 6 число. 7-10 жовтня — переважно без опадів, дні помірно теплі, вночі будуть заморозки.

Чужих дітей не буває – у Черкасах відзначили День усиновлення

Про встановлення свята було оголошено на Всеукраїнському форумі усиновлювачів, який проходив 27 листопада 2008 року в Києві. На території країни офіційно зареєстровано понад 73 тисячі дітей-сиріт. У Черкасах їх 271. Опікується такими неповнолітніми Служба у справах дітей.

В одній з таких сімей виховується 15 дітей, найстарший вже дорослий, йому 31, а наймолодшому ще тільки 7. Дбає про велику родину мама-вихователь Наталія Скрипнікова.

Кожна дитина у сім᾽ї по-своєму талановита, як от Денис грає на трубі, Даша співає, а Настя знається на математиці.

Діти виховуються повноцінними громадянами і не відчувають себе чужими або ж покинутими. Досвід функціонування прийомних сімей широко поширений не лише в Україні, а й за кордоном. Тож Служба у справах дітей радить ставитися з розумінням до такого соціального прояву. Адже усиновлення – це не проблема, а порятунок маленького життя.