Черкаський пенсіонер написав Президенту

Сусіди завдали шкоди здоров᾽ю літнього чоловіка, той він боїться показувати своє обличчя на камеру, побоюючись помсти чи переслідувань. Леонід Іванович розчарувався у справедливості суддівської системи та втомився від корупції. Каже, що неодноразово писав листи Президенту, але відповіді так і не отримав.

 

Черкащани проти амністії засуджених

Згідно із «Законом Савченко» у Черкасах вийшли на волю 143 засуджених, 50 – за тяжкі злочини. Як до такого рішення ставляться жителі міста та чи не бояться ходити вулицями поряд із колишніми злочинцями?

Вул. Героїв Дніпра стане європейською

Жителі мікрорайону «Митниця» неодноразово скаржились на незадовільні санітарні умови пляжу «Марина» та забруднення затоки Дніпра стічними водами.

– Його треба зробити один раз і назавжди – протоку прорізати, а пісок кудись вивезти. Це землі водного фонду, тож коли міська влада відправила туди трактори почала хвилюватися екологічна комісія, водне господарство, представники Кременчуцького водосховища. Самі зробити не можуть і міській владі не дають створи сприятливі санітарні умови, – зазначив міський голова Анатолій Бондаренко.

Черкаські школярі відзначили День води

Щорічно 22 березня Україна святкує Всесвітній день води. Уже 6-ий рік поспіль комунальне підприємство «Черкасиводоканал» проводить конкурс «Екологічна казка». Цьогоріч спільно з громадськими активістами та депутатами вперше організовано конкурс «Закрий кран – збережи воду».

На конкурс учні з 21-ї школи міста подали 62 соціальні стікери, які спонукають користувачів заощаджувати воду. Найбільшу кількість робіт надіслала гімназія №9, яка й здобула перемогу. Авторка найкращої роботи – Лілія Федун. Від організаторів переможці отримали подяки, призи та сертифікат на поїздку до музею води, що знаходиться у місті Київ.

Підрядник Одарича погрожує журналістам

До головного редактора телеканалу «Антена» Валерія Воротника з невідомого номера зателефонувала особа, обурена сюжетом про встановлення зупинок. З розмови стало зрозуміло, що говорить директор якогось Монастирищенського заводу, який у встановленій зупинці впізнав свою продукцію, хоча подібні конструкції існують у багатьох країнах Європи. Як зазначив співрозмовник виробник зупинок вкрав ідею у його підприємства, а головна провина журналістів у тому, що вони лише зняли сюжет, а не самотужки встановили зупинку. Після чого посипалися погрози.

Співставивши факти, нам таки вдалося розкрити таємницю цього дивного дзвінка з Монастирища. Обурений директор, що погрожував журналістам, виявився представником саме тієї структури, що за часів екс-мера Черкас Одарича намагалася продати місту зупинки вартістю більш ніж 90 тисяч грн. за кожну. Ще тоді ми висували припущення, що за такі гроші можна і будиночок невеличкий побудувати, не те, що скляне укриття від вітру та дощу. Нова черкаська влада, схоже, відмовилася від закупівлі зупинок за завищеними цінами. Виявляється, що черкаські виробники випускають зупинки по 35 тис грн. Зі встановленням та облаштуванням плиткою території – обходиться 42-45 тисяч. Тобто попередня влада накручувала кошторис втричі… А обурений директор нині вирішив відігратися на журналістах.