Черкаську майстриню рятують усім світом

Нещодавно у черкаської майстрині Наталії Урбан діагностували онкозахворювання. Друзі та члени родини влаштували благодійний аукціон із робіт Наталії. Так організатори заходу планують зібрати хоча б певну частину грошей на лікування майстрині. За словами колеги Наталії Ольги Мартинової, вона розраховує на небайдужість людей та наголошує, що всі охочі за помірними цінами можуть придбати роботи Наталії Урбан і таким чином врятувати їй життя.

Роботи художниці стали справжнім відкриттям

Із картин черкаської художниці Галини Морозовської сформували виставку, яка проходить у залі галереї народного мистецтва. Відмінна риса робіт Галини – це незвичайний сюжет та особливі матеріали, якими автор пише картини.

 

У Черкасах буде новий генплан

Це є найважливіший документ у сфері містобудування, який затверджується органами місцевого самоврядування та визначає розвиток міста на найближчі 15-20 років. Наразі проект створений харківськими проектантами обговорюють у міськвиконкомі. До дискусії долучилися фахівці, депутати та представники влади. Більше знає директор департаменту архітектури та містобудування Артур Савін.

У новому плані передбачається виділення землі для воїнів АТО згідно з постановою Кабміну, території під технопарки для розміщення інвестиційних проектів, облаштування благоустрою берегової лінії. Пріоритетним завданням є перспектива розвитку черкаського аеропорту, підвищення його класу до класу В та розширення злітної смуги. Ознайомитись із детальним планом можна буде на сайті міської ради.

“Врятуйте театр” піснею закликає черкаський актор

Лідер гурту “Ефект метелика” Сергій Бобров, який є актором Черкаського драмтеатру,  заспівав пісню, у якій закликав врятувати театр. Музикант виконав композицію безпосередньо у обгорівшій глядацькій залі.

Нагадаємо, внаслідок пожежі, що сталася 1 липня 2015 року, у будівлі Черкаського драмтеатру повністю згоріла глядацька зала на 600 місць, зруйновано перекриття між поверхами, обвалився дах.

У Черкасах попрощались із загиблим воїном АТО

Маламуж Олександр В’ячеславович народився 18 липня 1985 року у Черкасах. Служив у 2-му батальйоні спеціального призначення “Донбас”. 29-го серпня 2014 р., під час виходу з Іловайського котла, їхав у кузові броньованої вантажівки. Коли та вже в`їзджала, по ній вистрелив російський танк. Кабіну вантажівки розірвало, а потім здетонував боєкомплект у кузові. Тривалий час Олександр перебував у розшуці.

16 жовтня 2014 року тимчасово був похований на Краснопільському цвинтарі м. Дніпропетровська, як невпізнаний герой. Був ідентифікований за тестами ДНК.

Черкаський руфер підкорив вежу стільникового зв᾽язку

Відчайдушний юнак піднявся черкаську телевежу, яка є найвищою спорудою у місті – 196 м. Її вага з урахуванням усіх начеплених на неї антен – 330 тонн. Бригаді альпіністів для того, щоб повністю пофарбувати телевежу, потрібно 2 640 кілограмів фарби.