У Черкасах з᾽являться додаткові тролейбуси

Наразі виділено близько 17 млн. на придбання нового рухомого складу тролейбусів. Міська влада продовжує вести переговори з ПАТ «Азот» щодо того транспорту, яке знаходиться у них на балансі. Окрім «Азоту» участь у тендері хочуть взяти також постачальники тролейбусів «Skoda», які нині курсують у Тернополі та Івано-Франківську. Міський голова вже поспілкувався з директором тролейбусного парку. Він готує документацію для проведення тендерних процедур.

Комунальна сфера Черкас отримала 11,3 млн грн.

На ці кошти купуватимуть обладнання та спецтехніку. 8 млн. спрямують на КП «ЧЕЛУАШ».

На капітальний ремонт житлового фонду спрямували 17, 4 млн. Встановлення лічильників було одним із пунктів передвиборчої програми міського голови, тож на це витратять близько 1,2 млн. Надання співфінансування на утеплення будинків ОСББ – 10 млн. грн.

Міськрада погасила борг

Ми віддали 60 млн. одним платежем Укргазбанку за позики і облігації. Але ми знайшли змогу і залучили кошти, тож бюджет розвитку – це капітальні видатки – 143,4 млн., з яких 123 млн. буде використовуватися на капітальний ремонт вулиць.

“Ми цей суд виграємо”, – Анатолій Бондаренко

Нещодавно депутати “Самопомічі” та ПВД подали в суд на міського голову та міськраду за неправомірне призначення нового виконкому та заступників міського голови. Під час прес-конференції Анатолій Бондаренко прокоментував ситуацію:

– Зараз в суді справи розглядаються, але я думаю, що ми виграємо цей суд. Тому, що за виконавчий комітет проголосувало 22 особи. Ми провели зміни до регламенту. я підписав їх на місці і їм продемонстрував, – зазначив міський голова.

Черкасам – нові дороги

123 млн. буде спрямовано на капітальний ремонт черкаських доріг. Зокрема, нове покриття отримають: бул. Шевченка, вул. Чорновола, Ільїна, Благовісна, Героїв Дніпра, Оборонна, Б. Вишневецького, Менделєєва, Смілянська.

У Черкасах буде «Європейський двір»

10 млн. грн. передбачено на реалізацію програми «Європейський двір». Це буде капітальний ремонт тротуарів, всередині будинків, а також місць загального користування. Можливо, це будуть якісь зони відпочинку.

– Зараз спільно з СУБами ми визначаємося, де найгірший стан покриття. Потім на виконавчому комітеті спільно з громадськістю будемо вирішувати, які це будуть будинки, – зазначив міський голова Анатолій Бондаренко.

Черкаський снігоприбиральник відпочиває у тропіках

«Сьогоднішній ранок не зовсім схожий на сонячний. Хоча побачити тропічну зливу теж має бути цікаво», – написав днями у своєму «Фейсбуці» відомий в Черкасах підприємець Андрій Бортник і виклав на широкий загал світлину, зняту з борту круїзного лайнера у гавані тропічної Коста-Ріки. На наступному фото – Бортник за кермом Форду Мустангу.

Комерційні структури, очолювані підприємцем Бортником виграли минулого року всі можливі і неможливі тендери по зимовому прибиранню вулиць міста Черкаси від снігу та льоду. Натомість черкащани активно скаржилися на погану як ніколи якість очищення вулиць. Андрій Бортник цьогоріч отримав з міського бюджету мільйони гривень. На щастя для черкащан, зима минула швидко і вже в лютому прибирання вулиць не знадобилося. А щасливий підприємець відправився відпочивати на Коста-Ріку. Також він не забуває активно звітуватися перед черкащанами про витрати коштів, зароблених в нашому місті на свій чудовий тропічний відпочинок.

Тим часом сотні черкащан ще доліковують зламані під час зимової слизоти кінцівки, а власники авто збирають гроші на оновлення ходових частин своїх понівечених під час зими автівок. Життя триває! Але для когось воно ще виявляється солодким!