“Будемо зносити тепер все”. Міськвиконком попередив недобросовісних підприємців

Члени міськвиконкому прийняли рішення щодо демонтажу торгового об’єкту, який здійснював незаконну підприємницьку діяльність, а саме продаж алкогольних напоїв без відповідного дозволу. Окрім того заступник міського голови Черкас Геннадій Шевченко характерно попередив всіх недобросовісних підприємців про найближчі плани міської влади щодо незаконної торгівлі.

Митрополита Софронія хотіли нагородити за заслуги перед міською архітектурою

Щорічно 1 липня відзначається День архітектури України. Тому позачерговим питанням, яке розглядали на засіданні міськвиконкому, стало розподілення привітань та нагород людям, які вклали значний внесок у розвиток архітектури міста Черкаси. Одним з претендентів на отримання відзнаки був Владика Софроній. Однак, рішення не було прийняте, тому священнослужитель залишився ні з чим.

Неконфліктним підприємцям дозволили торгувати у форматі ярмарку

Ярмарки з продажу сільськогосподарської продукції та непродовольчих товарів проводитимуть з 1 липня до 31 грудня.
За санітарний стан території ярмарків та прилеглої до них території відповідатиме комунальне підприємство «Черкаські ринки».
Ярмарки працюватимуть з 8-00 до 20-00 години.

Як живеться вигнанцям з Горького, 4?

Їх вигнали з дому. 2,5 роки тому п᾽ять родин черкащан опинилися на вулиці внаслідок  примусового виселення з гуртожитку за адресою вул. Горького, 4.

Всупереч чинному законодавству будинок потрапив до статутного капіталу заводу «Темп». А бізнес-партнер Михайла Бродського екс-мер Черкас Сергій Одарич сприяв незаконній, на думку багатьох, оборудці. Зокрема, коли було змінено адресу гуртожитку, щоб дозволили продаж нерухомості. Попри суспільний резонанс та розголос у засобах масової інформації команда Бродського довела оборудку до кінця, а частину мешканців переселили у шестикімнатну комунальну квартиру по вул. Нечуя-Левицького 10/1 у непридатні для життя умови.

Серед потерпілих опинилася й черкащанка Лариса Стасенко. Нині вона з чоловіком та 21-річним сином змушені винаймати житло та ледь зводити кінці з кінцями.

У Черкасах капітально ремонтують тротуари

Нині роботи тривають на вул. Хрещатик. Цьогоріч пішохідну частину поновлять на 34-х вулицях міста, на що витратять близько 6 млн. грн. Першочергово тротуари ремонтуватимуть біля освітніх та культурно-спортивних закладів.

Мелодії нашого міста

У Черкасах розвивається вулична творчість. Останнім часом дуже часто можна зустріти поодиноких музикантів, які виступають просто неба. Але у центрі міста також була омічена ціла група артистів, імпровізований оркестр. Музики грали добре відомі мелодії, які були довподоби перехожим.

«Свободівський» Святослав сподобався не всім

Днями у сквері біля міської бібліотеки ім. Л. Українки представники ВО «Свобода» зобразили князя Святослава на камені. Черкащани схвалюють ідею, але не художнє виконання. Містянам хочеться бачити більше кольору та позитиву.