«Сосновий бір» перетворився на зимову казку

Черкащани насолоджуються засніженою природою. Відвідувачі парку прогулюються алеями, катаються на гірках та годують птахів. Однак, циклон вже втрачає свою силу і найбільш інтенсивні опади вже позаду.

11-12 січня очікується невеликий сніг, морози послабшають. При цьому, в окремих районах можливі тумани, слабка ожеледь, на дорогах ожеледиця. Температура повітря знижуватиметься вночі до -10°, вдень до -5°.

З 14 січня прогнозується вдень підвищення температури до відлиги у супроводі переважно невеликого мокрого снігу.

Всі на санчата! У Черкаських парках аншлаг.

Міський бюджет Черкас отримав додаткові фінансові навантаження

Минулоріч держава переклала на плечі черкащан близько 200 млн. повноважень, попри це рік вдалося завершити без заборгованостей, як по захищених, так і незахищених статтях. За підсумками 2016 року бюджет розвитку виконано на 85% і це значно краще, ніж у попередні роки, – говорить директор міського департаменту фінансової політики Наталія Джуган.

Натомість, на думку фінансиста, минулого року часину коштів було розпорошено через невмілий менеджмент. Зокрема, 4 млн. державної субвенції на придбання спортивного обладнання та 600 тис. на купівлю табла довелося повернути через невикористання. Цьогоріч помилки мають врахувати.

На прикладі галузі освіти, віднині держава фінансує лише зарплати педагогів, всі інші видатки – на плечах міського бюджету. Тому розпорядники коштів мають подбати про заходи з енергозбереження. Заробітні плати бюджетників закладені до цьогорічної міської казни, та лише за умови оптимізації ресурсів.

У Черкасах прийняли бюджет 2017, цьогорічний розподіл коштів скорегували.

 

Всі на санчата! У Черкаських парках аншлаг

Дітлахи на повну розважаються у місцевих зонах відпочинку. Найбільше відвідувачів у парку «Сосновий бір», його ландшафт підходить для катань. Адміністрація подбала й про тих черкащан, які не мають власних транспортних засобів для спуску з гірки. Взяти сани на прокат можна за 30 грн., щоправда під заставу треба залишити 200. Поки сніг не розтав, кількість любителів активного відпочинку лише зростає.

Схожим чином черкащани розважаються й на Пагорбі Слави.

Як пасажири визволяли маршрутку зі снігового полону

У черкаському мікрорайоні Дахнівка маршрутка №31 при розвороті потрапила до снігових заметів та самотужки вибратись не змогла. На допомогу автотранспорту вийшли пасажири того ж автобусу та власними силами витягли машину зі снігового полону. Одна з пасажирок зафільмувала на відео порятунок маршрутки.

На вул. Пастерівській горів приватний будинок.

Черкащину знову накриє снігом

Цього тижня погоду на Черкащині формуватиме циклон із північного заходу та область високого атмосферного тиску. Температура впродовж 11-14 січня, становитиме: вночі 6-12º, вдень 1-7º морозу. Невеликий сніг йтиме 11-12 січня, а 14 січня – інтенсивність збільшиться до помірного.

Також на дорогах зберігатиметься ожеледиця, тож будьте обережні, виходячи на вулицю.

Місто поглинув сніговий колапс.