До відомого черкаського благодійника завітав новорічний вертеп

Учні ЗОШ №20, у вигляді новорічного вертепу, прийшли з вітаннями до Араіка Мкртчяна. Діти виконали декілька пісень та щедрівок. За словами черкаського мецената, він підтримує цю школу, а школярі, в свою чергу, дякують йому подібними сюрпризами.

У Черкасах підприємець допоміг школам прибрати сніг.

У Черкасах підприємець допоміг школам прибрати сніг

Черкаський підприємець Араік Мкртчян розповів про допомогу місту у розчищені снігу. Пан Мкртчян поінформував, що у його власності 4 трактори, які він направив на розчистку снігу 5-ти школам та дитячому садочку.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко розставив всі крапки над «і» щодо утримання доріг взимку.

У черкаських школах вчергове продовжили карантин

У черкаських шкільних та позашкільних закладах знову продовжили карантин. Нагадаємо, що розпочався карантин у період з 21 по 24 грудня. Невдовзі його продовжили з 11 по 15 січня, тоді епідпоріг перевищував норму на 38%. Цього разу школярі відпочиватимуть з 16 по 22 січня.

Черкаські школи закрили на карантин.

У сквері за ОДА урочисто відкрили ковзанку

За будівлею Обласної державної адміністрації урочисто відкрили вже традиційний льодовий майданчик для всіх любителів ковзанів та активного зимового відпочинку. На перший офіційний заїзд на ковзанах завітала велика кількість охочих. Людей розважали творчі колективи міста та пригощали гарячими напоями.

Поділились враженнями від ковзанки і перші відвідувачі.

У комунальному підприємстві «Дирекція парків» сподіваються, що ковзанка відслужить сезон, а незначні підвищення температури повітря суттєво не зашкодять льоду.

Обережні бурульки! На дахах черкаських будинків велике скупчення льоду.

На вихідних у Черкасах очікується відлига

Після різдвяних сильних морозів на Черкащині спостерігається поступове підвищення температурного фону. Середня добова температура повітря з 14-17° піднялася до 3-5° морозу. 14-15 січня надійде тепла повітряна маса із південного заходу, тому погода суттєво зміниться. Температура повітря підвищиться і коливатиметься впродовж доби близько 0º. Випадуть опади у вигляді мокрого снігу та дощу, місцями спостерігатиметься ожеледь, налипання мокрого снігу та пориви вітру 15-20 м/с.

Із понеділка 16 січня знову розпочнуться морози: вночі 7-12º, вдень 1-6º, які після випадіння опадів на вихідних, зумовлять  ожеледицю. Синоптики радять комунальним та дорожнім службам залишатися у стані готовності до очищення доріг і тротуарів від снігової «каші» та своєчасно збивати бурульки, які несуть небезпеку пішоходам та автотранспорту, що припарковано біля будинків.

«Сосновий бір» перетворився на зимову казку.

 

Пенсію в Україні збільшуватимуть кожного півріччя: наступного підвищення чекати в травні

Всередині 2016-го кількість пенсіонерів становила вже 29% від числа всього населення в Україні. Іншими словами, кожен третій українець це – пенсіонер. Тому в державі є кількасот мільярдний дефіцит пенсійного фонду.

У 2017 році Уряд планує запустити накопичувальну система виплати пенсій. Це означає, що кожен українець, молодший 35 років, починає відраховувати частину своєї зарплати на майбутню старість. Такі відрахування акумулюються на індивідуальному рахунку, скористатися яким можна буде виключно після виходу на пенсію. Та поки що це лише проект рішення. Про діючі пенсійні новації розповіла заступник начальника головного управління Пенсійного Фонду України в Черкаській обл. Анна Вовкогон.

Крім підвищення мінімальної пенсії наступного року влада має намір осучаснити виплати для 5 млн. українців. Це торкнеться пенсіонерів, які отримують зараз від 1400 до 4000 грн. Останній перерахунок було проведено у 2012 році. На позитивні новини від Уряду чекають понад 12 млн. українських пенсіонерів, з них 415 тис. – жителі Черкащини.

Платне телебачення, збільшення «мінімалки» та здорожчання горілки, – топ новацій 2017.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко розставив всі крапки над «і» щодо утримання доріг взимку

Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі.

Аукціон по утриманню міських доріг відбудеться вже у четвер, 19 січня. Якщо один із ймовірних учасників-підрядників не хоче прибирати до четверга, виставляючи свої умови – це його право, – зазначив міський голова.

До якихось надзвичайних ситуацій, які могли б виникнути внаслідок дій одного монополіста – прибиральника, міська влада готова. За дорученням міського голови створений оперативний штаб з очищення вулиць від снігу, близько 30 одиниць комунальної техніки напоготові.

Анатолій Бондаренко звернувся і до керівників організацій та установ різних форм власності з проханням розчистити прилеглу територію, стоянки, тощо. Підрядна організація, яка зараз так гучно робить майже політичні заяви, тривалий час залишалася монополістом у цій сфері, отримуючи шалені кошти на зимове утримання доріг. В 2016 році міському бюджету це обійшлося в 16 мільйонів гривень, за 2017 рік цей підрядник вже отримав 4 мільйони 769 тисяч.

Звинувачуючи інших учасників, які можуть скласти йому конкуренцію, ледве не в тендерному шахрайстві, підрядник, схоже, і надалі планує лишатися монополістом, одноосібно прибирати місто взимку та виставляти владі свої умови.

Міський голова Анатолій Бондаренко вважає, що з’ясування стосунків та звинувачення такого плану в бік конкурентів потрібно проводити в установленому законом порядку з залученням правоохоронців, а не збурюванням громади в соцмережах та ЗМІ.

Обережні бурульки! На дахах черкаських будинків велике скупчення льоду.