Громадські активісти Черкас шукали членів виконкому, аби запросити їх на засідання

Третя спроба зібратися членам виконкому на засідання також стала невдалою. Вирішити питання про надання дозволів на торгівлю ялинками зібралося лише шестеро сумлінних членів виконавчого комітету. Поки виконком не затвердить визначені майданчики, підприємці не мають права легально реалізовувати свій сезонний товар. Міський голова Анатолій Бондаренко назвав дії членів виконкому відкритим саботажем. Активісти «Нацкорпусу» разом із обуреними підприємцями вирішили «допомогти» чиновникам потрапити на засідання. З метою запросити їх виконувати свої посадові обов’язки громадські активісти обійшли робочі кабінети деяких владців. А конкретно – секретаря ради Радуцького і заступників міського голови Гури, Буданцева, Сотуленка та Коломойця. Усіх посадовців на своїх робочих місцях активісти не застали. Про що, за вимогою громадськості,було складено акт про порушення трудової дисциплини працівниками Черкаської міської ради. Сам міський голова зазначив: «Цей склад виконкому потрібно переобирати». Наступне засідання виконкому анонсовано на четвер, 21 грудня. На ньому мають розглянути питання про дозволи на торгівлю ялинками в Черкасах.

«Цей склад виконкому треба переобирати», міський голова Черкас

«Цей склад виконкому треба переобирати», міський голова Черкас

Засідання виконкому вкотре не відбулося. Причина банальна – відсутність кворуму. На засідання не явився секретар ради О.Радуцький та деякі заступники міського голови. Міський голова прокоментував журналістам цей прецедент. А його заступник Геннадій Шевченко пояснив журналісту ТРК «ВІККА» в кого треба запитувати про відсутність кворуму на засіданні виконкому.

Продавці ялинок вимагають членів виконком нарешті зібратися та працювати

У середмісті Черкас обрізають аварійні дерева

На перехресті вулиць Гоголя та Дашковича комунальники проводять коронування старих дерев. Роботи ведуться працівниками КП «Черкаська служба чистоти». Вони вирізають гілки дерев, що заважають електромережі.

Комунальники прибирають опале листя на бульварі Шевченка

Продавці ялинок вимагають членів виконком нарешті зібратися та працювати

З минулого тижня члени виконкому саботують питання відведення місць для продажу ялинок. Засідання або не відбуваються,або секретар Радуцький ради та його прибічники просто залишають засідання. Спроби міського голови, все ж таки, зібрати правомочне засідання виконавчого комітету закінчується нічим. Обурені продавці «зелених красунь» прийшли особисто до мерії. З проханням до міського голови втрутитися у ситуацію, що склалася нічого не вийшло. Надавати подібні дозволи є прерогативою виконкому, а частина його членів вперто ігнорують засідання. Заручником ситуації, разом з підприємцями став і директор КП «Черкаські ринки» Тарас КІбало. Лічені дня залишаються підприємцям, аби продати черкащанам свій «зелений товар». Наразі їх штрафує муніципальна інспекція та поліція за відсутність дозвільних документів. А члени виконкому виносити рішення не поспішають.

Головну ялинку Черкас відкрили міський голова і Святий Миколай