Світ навиворіт: в некомпетентності освітян винні журналісти!

Країна – це не тільки суди, менти й армія.  Країна і нація починаються з освіти.  Символ черкаської освіти – школа, де працює така собі вчителька зі знаним педагогічним прізвищем Макаренко… Вона сьогодні прокинулася знаменитою. Навіть не усвідомлюючи це…
Я вперше за весь період, доки триває скандал, називаю номер і назву школи.  Я взагалі не планував це,  максимально залишаючи шанс на прозріння директору,  педколективу,  які не могли не бути в курсі того,  що відбувається в одному з класних аудиторій школи. Але вони,  як і батьки багатьох дітей, вважали, що моральні знущання над дітьми є нормою та елементом сучасної педагогіки.
Сьогодні в робочій час чимала частина педколективу не проводила уроки.  Вона переймалася іншими питаннями. Сюжетом телекомпанії “Антена”, який миттєво став топ-темою багатьох українських ЗМІ, та моїми постами,  присвяченими скандалу.  Але,  зазначу, в жодному пості не фігурував номер школи. Ідентифікували її самі фігуранти. Чи варто нагадувати відомий вислів “На крадії шапка горить”? Роздули тему до неймовірних обсягів,  з тисячами коментів і багатьма сотнями репостів.  Дякую за промо теми))
Звертає увагу одна деталь. На захист святого імені для кожного педагога “Макаренко” стали десятки батьків дітей,  що там навчаються, та кілька педагогів школи.  Проти – сотні громадян,  яких обурила поведінка вчительки та безвідповідальність шкільного керівництва.
Збори відбувалися принаймні двічі.  Кілька годин до обіду і після.  Я окремуо звертаюся до департаменту освіти з вимогою прокоментувати цей факт і пояснити,  чи настільки важливі мої роздуми для педагогічної спільноти, що проводяться такі масштабні науково-практичні конференції замість звичайного навчального процесу?
Мені не відомо, які геніальні висновки народив цей гібрид розвинутого совка та української педагогічної школи, але порадував комент Дмитра Бунякіна,  директора Черкаської спеціалізованої школи I—III ступенів №17, асоційованої школи ЮНЕСКО.
Пан директор попросив журналістів поставити його комент без купюр.  Ставимо.  Навіть з боковими зрізами телеоператора,  які зазвичай вирізають під час монтажу відео.  Дмитро Бунякін сам усе розставив по поличках,  за що йому щира подяка.  Жодного слова каяття чи осуду методів вивчення англійської,  визнання того,  що я до нього звертався з проханням вжити заходів відносно порушень,  що допускала означена вчителька.  Ну і головне, що я почув від Бунякіна – те, що спаплюжив школу. Пане директор,  Ви нічого не поплутали? Це Ви своєю бездіяльністю протягом двох місяців змусили мене почати діяти публічно. Це Ви втратили можливість показати свій рівень керівника та професійність педагога.  Ви самі визнали це на камеру телеканалу, що так обережно висвітлював перебіг подій, навіть не називаючи номера школи.
Я сподіваюся, що Ви,  Дмитре, усвідомлюєте свої дії і їхні наслідки.  Щиро жаль, бо я намагався уникнути такого фіналу. В сюжеті “Антена” вперше називає номер школи. ВПЕРШЕ! Чуєте, спаплюжені носії честі та совісті?
Насправді це страшно.  Це огидно. Це не має відбуватися в нашій країні. Все. Ситуація вийшла з-під мого модерування. Я жодним чином не можу вплинути на інформаційні резонанси та юридичні наслідки для фігурантів.  Але скажу єдине. За образу дитини, за обзивання її “крисою-українкою” дехто відповість за законом країни, що воює за свою свободу. Не варто тиснути, істерити або намагатися погрожувати. Ви зробили усвідомлений вибір.
Я докладу всіх зусиль,  щоб історія з черкаською школою номер 17 стала прецедентом. Це дуже важливо, бо подібні випадки сьогодні, на жаль, непоодинокі.

Валерій Воротник

 

Читайте по темі:

Учні черкаської школи шоковані емоційною поведінкою вчительки

Ученицю 5 класу, що заявила про моральні тортури з боку вчительки англійської, однокласники обізвали “крисою-українкою”, батько викликав до школи поліцію

Передові технології: Антена оприлюднила нові записи методики викладання за “Макаренко”

В черкаському супермаркеті не приймають українські гроші?

На днях в одному з магазинів «Сільпо» з нами виник неприємний інцидент. Під час розрахунку за продукти, співробітник магазину відмовилась приймати 500-гривневу купюру, аргументуючи це тим, що на купюрі була пляма зеленого кольору.

Але згідно постанови НБУ №422 кожна банківська установа повинна здійснювати обмін зношених купюр на нові. До обміну приймають купюри, що зберегли не менше 55% своєї площі.

Проте співробітниця мережі магазинів вперто наголошували на тому, що банк ні в якому разі гроші не прийме і їй доведеться компенсовувати з власної кишені.

Через декілька хвилин до нас вийшла завідувач центрального залу та дуже чемно пояснила таку поведінку працівників каси. Пані Вікторія поінформувала нас, що зараз збільшилась кількість випадків підробки саме 500-гривневих купюр. Тому співробітники магазину с осторогою ставляться до грошей такого номіналу.

В результаті нам вдалось, все ж таки, придбати необхідні продукти за ці гроші. Проте ми могли стати заручниками ситуації, коли чесно зароблені гроші могли стати фальшивими через надмірну пересторогу касирів магазину.

На площі Слави дошка «Героям Небесної Сотні» тримається на чесному слові.

Виконавча служба не конфіскує техніку КП «ЧЕЛУАШ»

Для цього депутати Черкаської міськради зібралися на позачергову сесію і внесли зміни до Програми будівництва, реконструкції, ремонту та утримання об’єктів вулично-дорожньої мережі. Рішення передбачає дофінансування підприємства «ЧЕЛУАШ» у сумі близько 300 тис. грн.

Напередодні засідання Державна виконавча служба зробила опис техніки на підприємстві, в тому числі й купленої цього року за 7 млн. грн. Незабаром має відбутися тендер на зимове утримання доріг. Підрядник, що прибирає автошляхи зараз і має вже низку зауважень щодо своєї роботи та перевитрати бюджетних коштів Андрій Бортник на своїй сторінці у «Фейсбуці» стверджує, що не причетний до арешту техніки «ЧЕЛУАШу». Проте, борг своєму прямому конкуренту посеред зими виставило підконтрольне паном Бортником підприємство.

Черкаські комунальники дбають про безпеку пішоходів.

 

На сесії Черкаської міськради нагородили кращих депутатів

Депутати отримали відзнаки з нагоди Дня місцевого самоврядування. Міський голова нагородив грамотами виконавчого комітету депутатів Черкаської міськради, які якнайкраще виконували свої обов᾽язки. Відзнаки отримали 26 народних обранців.

Депутати міськради не роздаватимуть комунальне майно навмання.

На площі Слави дошка «Героям Небесної Сотні» тримається на чесному слові

Зображення загиблих Героїв революції Гідності прибрали із Соборної площі у зв᾽язку із розміщенням новорічної ялинки. Дошку перенесли на Площу Слави в доповнення меморіального комплексу. Але на новому місці об᾽єкт належним чином не закріпили, він тримається на єдиному гвіздку і ризикує впасти від найменшого пориву вітру. Черкащани незадоволені недобросовісним підходом до вшанування пам᾽яті загиблих.

У краєзнавчому музеї згадали події Революції Гідності та АТО.

 

У Черкасах хлопчика визволяли з-під бетонної плити

Подія сталася на вул. Козацькій 8 грудня. 8-річний черкащанин разом з друзями повертався додому після школи. Ковзаючись на слизькій ділянці дороги, хлопчик послизнувся та потрапив під бетонну плиту. Внаслідок події ліву ногу дитини затиснуло у неприродному положенні.

Спроби небайдужих людей допомогти дитині успіху тоді викликали рятувальників.

Аби звільнити затиснуту кінцівку, рятувальникам довелось проводити роботи із застосуванням спеціального інженерного обладнання. Впродовж кількох хвилин вони звільнили ногу хлопчини.  Після цього, дитину передали до рук лікарів швидкої допомоги, які доставили потерпілого до медичного закладу.

Протягом доби до черкаського травмпункту звернулися 46 осіб

У зв᾽язку з таненням снігу черкаські тротуари вкрила ожеледиця. Через це пішоходам стало складно пересуватися містом.

«Травми середньої тяжкості – переломи, вивихи, забої. Декілька осіб госпіталізовано, їх стан задовільний. 46 людей – це середньостатистичний показник. Мабуть, комунальні служби працюють нормально і всі тротуари посипані», – зазначив завідуючий міського травмпункту Віталій Григор᾽єв.