У Черкасах переобрали директора Корсунь-Шевченківського заповідника

У Черкасах відбулось засідання конкурсної комісії з обрання кандидатури на вакантну посаду директора Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника. До складу комісії увійшли представники від органу управління у справах культури та члени трудового колективу. Головою конкурсної комісії обрали Валентину Михайлівну Коваленко, яка керувала процесом засідання. Члени комісії розглядали 4 кандидатури: Степенькіну Парасковію Яківну, Лаврінець Назара Петровича, Ноговського Ігоря Леонідовича а Чепурної Юлії Іванівни. Проте пан Лаврінець в день засідання комісії зняв свою кандидатуру, так само зробив, але за станом здоров’я, Ігор Ноговський. Тож на розгляд членів конкурсної комісії зашилось дві особи: це діючий директор Парасковія Степенькіна та Чепурна Юлія. По кандидатурі пані Чепурної у деяких членів комісії та представників громадськості виникли питання. Адже згідно поданих документів, кандидатка не має 3-ох років стажу роботи в сфері культури, що суперечить нормі закону.

Кандидатка підтвердила, що не має офіційного запису про стаж роботи у сфері культури, проте наголосила на тому, що має досвід в організації, веденні та підтримці культури.

В результаті засідання єдиним кандидатом на посаду директора Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника залишилась Степенькіна Парасковія Яківна.

Корсунська громада не хоче приєднуватись до Звенигородщини.

На вихідних у Черкасах згорів будинок

Пожежа сталася 4 грудня о 15:30 на території дачного кооперативу «Енергетик», що на вулиці Чайковського. На ліквідацію пожежі оперативно прибули рятувальники 1-ї пожежно-рятувальної частини, які впродовж 10 хвилин приборкали полум’я.

У результаті пожежі вогнем знищено покрівлю будинку на площі 20 м. кв. та перекриття. За попередніми даними причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Під час пожежі у м. Сміла загинув чоловік. 

Через ожеледицю у Черкасах страждають водії та пішоходи

Черкаські дороги та тротуари вкриті тонким шаром льоду. Обробка асфальту реагентом виявилася неефективною. Водії обурені якістю зимового утримання доріг. Патрульна поліція не зафіксувала збільшення кількості ДТП у зв᾽язку з погодними умовами. Поки підрядник бездіє, дороги продовжують бути небезпечною пасткою для водіїв, а тротуари – місцем падінь та отримання травм для пішоходів.

Ситуація на дорогах Черкас 5 грудня задовільна. Подекуди зберігається ожеледиця.

Ситуація на дорогах Черкас 5 грудня задовільна. Місцями зберігається ожеледиця

Основні магістральні шляхи по місту Черкаси вільні від снігу та льоду, оброблені сумішами та протильодовими реагентами. Але місцями поблизу перехресть зберігається ожеледь.
Периферійні шляхи міста, другорядні дороги в мікрорайонах залишаються в неочищеному стані. Слідів обробки піщано-сольовими сумішами мобільна група “Антени” не виявила. Сильна ожеледиця.

 

 

 

Для програми “Ситуація на дорогах” надсилайте відео
з реєстраторів та мобільних пристроїв
на E-mail: antena.tv.ck@gmail.com
або в повідомленні на сторінку фейсбук
www.facebook.com/antenna.com.ua

Головна ялинка Черкас засяє 18 грудня

Цього року у Черкасах буде єдина головна новорічна ялинка, яку розташують на Соборній площі. Монтаж почнуть вже 8 грудня, прикрашатимуть дерево 9-го. А урочисте відкриття відбудеться 18 грудня в переддень свята Святого Миколая. Про це під час оперативної наради повідомила директор департаменту організаційного забезпечення Лілія Маліщук.

Комунальники вже розпочали прикрашати місто до новорічних свят.

Комунальники розпочали прикрашати місто

Комунальники розпочали прикрашати місто. На Соборній площі вже встановлюють світлову інсталяцію. Невдовзі у Черкасах встановлять та урочисто відкриють головну новорічну ялинку міста а також прикрасять середмістя до новорічних свят.

Головну ялинку Черкас відкриють 17 грудня.