Підсумки 2016 року в житті Черкас

2016 рік підходить до свого завершення. Можна по-різному оцінювати цей рік, проте він був насиченим та сповненим на події. Давайте разом згадаємо найвизначніші події року, що минає.

 

Припинити діяльність фізичної особи-підприємця стало простіше

Припинити діяльність фізичної особи-підприємця стало простіше. Для цього необхідно лише подати заяву на припинення підприємницької діяльності; оригінал паспорту та довіреність, якщо документи подає представник. В результаті прийняття документів, держреєстртор видає повідомлення про припинення підприємницької діяльності. Тобто, тривалість процедури складає один день. Жодних походів до податкової та отримання довідок. Раніше це займало близько 2,5 місяців. Різниця зі старим порядком полягає в тому, що в ході закриття ФОП не потрібно за власною ініціативою ходити до інспектора по довідку. Необхідно просто вчасно реагувати на запити щодо надання документів та пояснень. 7 грудня президент Петро Порошенко підписав зміни до законодавства щодо роботи фізичних осіб-підприємців. Про це вказано на сайті Верховної Ради. Відповідно до нових норм, вже з 1 січня окремі категорії ФОПів, зокрема другої та третьої груп, будуть змушені платити єдиний соціальний внесок 704 гривні на місяць, навіть якщо тимчасово не мають жодного прибутку. У зв᾽язку з цим в органах державної реєстрації спостерігається пожвавлення збоку бажаючих закрити неприбуткові ФОПи.

Система диспетчерського контролю і таблички на зупинках, – у Черкасах триває транспортна реформа.

В «Соснівці» хочуть побудувати житловий комплекс

В рекреаційній зоні Черкас, серед лісового масиву планують побудувати великий житловий комплекс. Наразі на офіційному сайті Черкаської міської ради опубліковано оголошення щодо збору пропозицій для внесення змін до детального плану території між вулицями Дахнівська, Соснівська та автодороги Н-16. Згідно проектної документації житловий комплекс вміщатиме в собі: багатоповерхівки, котеджі, таун-хауси також 6-поверховий будинок клубного типу та навчальний заклад, торговий центр і спа-центр з гаражами.

Розробили проект майбутньої забудови архітектор ФОП Чеберяк Юрій Вікторович (м. Черкаси) та ТОВ “Архітектурне бюро «Сергій Бабушкін» (м. Київ). Також згідно інформації на сайті міськради, замовником даного проекту є департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради. Проте під час телефонної розмови, коли ми намагались взяти коментар з приводу будівництва, нам відповіли, що департамент не є замовником.

Відповідне рішення щодо розробки плану будівництва було прийнято депутатами міської ради на засіданні від 22 грудня.

Електронну петицію на підтримку PROZORRO в Черкасах було сфальшовано? До журналістів “Антени” потрапили документи.

Що готують черкащани на Новий рік?

Олів᾽є, м᾽ясо, випічка та холодець – жителі Черкас надають перевагу традиційним стравам. В середньому готові витратити на новорічний стіл від 500 до 1000 грн. Цінами на ринку негативно вражені.

Напередодні новорічних свят у Черкасах активізувалася стихійна торгівля

Поблизу «Центрального ринку» торгують усім підряд: від шкарпеток до мандарин. Паралельно з торгівлею відбувається укладання плитки. Через невисокі статки черкащани не гребують купувати несертифіковану продукцію з-під поли.

Маркетинг по-черкаськи: труси + пиріжки.

На черкаських ринках у розпалі ялинковий бум

Вартість півтораметрової сосни стартує від 100 грн., ялинки – дорожче. Усі дерева повинні бути промарковані бирками, або спеціальними наклейками.

Наразі працівники поліції та управління інспектування міськради перевіряють незаконні точки продажу ялинок. Порушників притягають до адміністративної відповідальності з подальшою відмовою у наданні дозволів на торгівлю хвойними.

Цього року у Черкасах визначено 48 місць, де дозволено реалізовувати новорічні дерева. Звісно, не всі дотримуються встановлених місць. Крім того, активістами були зафіксовані точки продажу немаркованих дерев.

Черкаські лісівники показали, де живуть новорічні ялинки.