На черкаському мосту знов колапс. Чиновники невзмозі узгодити графік робіт та пропуск автівок. Роботи триватимуть принаймні ще пів року

Завдяки незлагодженій роботі підрядника, що ремонтує міст, та Служби автомобільних доріг, яка замовила відповідні роботи, кілька сот черкащан уранці в суботу, 11 листопада, опинилися в пастці на черкаському мосту через Дніпро.

Напередодні Служба автодоріг анонсувала можливу зміну вечірнього вікна пропуску транспорту у зв’язку з проведенням бетонувальних робіт. Однак за невідомою причиною роботи вранці були розпочаті ще під час вранішнього вікна пропуску і зупинили рух автотранспорту. Деяким автівкам довелося майже на годину зупинитися прямо посеред мосту. Люди фактично стали заручниками, а їхні життя піддалися смертельній небезпеці, адже міст нині стоїть без огорожі, а дорожнє полотно межує з отворами над водою.

Серед заручників донецького підрядника опинилася і співробітник «Антени» Оксана Горецька. Вона з маленькою дитиною намагалася під час вікна пропуску власною автівкою дістатися до Черкас.

Рух у напрямку Черкас було зупинено з 9 години до моменту, поки остання автівка у зустрічному напрямку не проїхала міст. Проте перетнути міст Оксані, як і решті водіїв, вдалося лише близько 11-ої. Через 15 хвилин стояння посеред мосту Оксана спробувала зателефонувати в поліцію, яка переадресувала її до Служби автомобільних доріг.

На щастя, згодом рух транспорту було поновлено. Але водіям довелося провести в автах ще близько 45 хвилин. У демократичному суспільстві винні були б притягнуті до відповідальності. Але це не стосується України.

Нагадаємо, тендер на ремонт черкаського мосту виграла донецька компанія «Альтком», проти якої на момент тендеру було розпочато процедуру банкрутства. Але це не завадило місцевим чиновникам визнати їх переможцем торгів, а згодом кілька разів міняти договір та постійно подовжувати терміни виконання робіт. І це лише тому, що компанія виявилася пустишкою, що не мала відповідних матеріально-технічних та кадрових ресурсів. Але неспроможність підрядника цілком влаштувала черкаську обласну владу – адже, за даними «Антени», фактичним субпідрядником ремонту мосту, вартість якого згідно з тендерною документацією становить 120 млн грн, є фірми, пов’язані з головою Черкаської ОДА Юрієм Ткаченком.

Вірогідно, що ремонт мосту не буде завершено навіть до кінця року, адже нині триває бетонування лише третього з десяти прольотів мосту. Після завершення заливання останньої секції моноліт має вистоятися близько місяця і лише потім стане можливим облаштування асфальтового дорожнього покриття. За таких умов остаточні роботи на мосту та дамбі можуть бути завершені не раніше другого-третього кварталу наступного року.

Так що черкащанам доведеться терпіти страшні незручності ще майже рік. І невідомо ще, чи понесуть чиновники відповідальність за безгосподарність або велику аферу з ремонту мостового переходу через Дніпро. Вже нині подейкують про порушення будівельних норм під час реконструкції мосту та пошкодження його конструкцій. Так що цілком ймовірно, що для декого з чиновників все може завершитися кримінальним провадженням.

Нагадаємо,  що Антена провела власне розслідування і виявила,  що підрядник,  що виграв тендер на ремонт мосту має донецьку реєстрацію і проти нього розпочато процедуру банкрутства.

Депутати Черкаської міськради не змогли подолати вето міського голови

На минулій сесії з мінімальною кількістю голосів депутати ухвалили низку спірних рішень попри зауваження збоку профільних департаментів. Серед них: розпуск виконавчого комітету, внесення змін до Регламенту, про припинення права користування земельною ділянкою на Митниці, демонтаж тимчасової споруди на пляжі “Пушкінський”, про ліквідацію комунального підприємства “Муніципальне інформаційне агентство “Черкаси”.

Анатолій Бондаренко призупинив дію сумнівних рішень своїм розпорядженням. Для їхнього повторного ухвалення ці ж проекти мали б підтримати 28 обранців. Але голосів катастрофічно забракло.

«Як на базарі»: сесія Черкаської міськради перетворилась у з᾽ясування стосунків. 

«Ми вас на вилах винесемо», – черкаські енергетики вимагають у «Азоту» виплатити борг

Актив «Черкасиобленерго» прийшов на сесію міськради зі зверненням до депутатів-азотівців. Працівники «Черкасиобленерго» два місяці не отримують зарплату через борг «Азоту». Усі фінансові надходження на підприємство списуються за рахунок боргу перед енергоринком.

Енергетики знову страйкують, оскільки почуваються жебраками. Заступник директора з економічної безпеки ПАТ “Черкасиобленерго” Євгеній Лут попереджає про колапс, який може статися в області через відключення електропостачання. У такому разі зупиниться система опалення і черкащани замерзнуть посеред зими.

Натомість, «Азот» не йде на поступки, а перекладає вину на Обленерго, яке нібито заблокувало рахунки хімічного гіганта в переддень проведення розрахунків. Тим часом через соціальну та фінансову напругу енергетики стають некерованими.

На Черкащині може настати енергетичний колапс. 

«Як на базарі»: сесія Черкаської міськради перетворилась у з᾽ясування стосунків

Зауваження міським обранцям з трибуни зробила екс-депутатка облради та працівниця департаменту охорони здоров᾽я Любов Майборода. Зокрема, вона зазначила, що депутати не дотримуються процедури проведення сесії, через це засідання «перетворюється у ганьбу». Мовляв, Олександр Радуцький організовує флешмоби під час засідання. Тому Любов Майборода забрала у нього мікрофон, оскільки «нічого не виправить людина, яка двічі сиділа в тюрмі».

«У Черкаській міськраді є одна проблема – це Олександр Радуцький», – депутат Карась. 

«У Черкаській міськраді є одна проблема – це Олександр Радуцький», – депутат Карась

Про це він заявив з трибуни під час сесійного засідання. Зокрема, виступаючий зазначив, що секретар має неосяжні апетити і хоче контролювати усі фінансові потоки в мерії. Мовляв, Олександр Радуцький пов᾽язаний з криміналітетом і нацьковує депутатів один на одного. Тому потрібно ставити питання про його переобрання.

Олександр Радуцький свідомо блокує вирішення важливих соціальних проблем черкащан. 

У Черкаській міськраді «вільні демократи» втратили трьох осіб

Під час сесійного засідання депутат Максим Шадловський повідомив про утворення нової депутатської групи “Незалежні”. До неї увійшли троє депутатів: Максим Шадловський, Тетяна Чорнобіль та Альона Цегвінцева.

Черкаський депутат-свободівець боїться відповісти за свої слова? 

Черкаський депутат-свободівець боїться відповісти за свої слова?

Представник редакції «Антени» Оксана Горецька під час чергової сесії з трибуни звернулася до депутата Антона Ведули, що представляє у міській раді «Свободу», з вимогою спростувати недостовірну інформацію або надати документальне підтвердження озвучених ним під час минулої сесії фактів.

Нагадаємо, тоді Антон Ведула звернувся до прокуратури, аби та стягла з редакції начебто заборговані 240 тисяч гривень, а також до виконавчої служби, аби та виконала якесь рішення суду і виселила редакцію із займаного приміщення. Депутат проявив малодушність і слабкість, відмовившись узяти звернення, хоча робота депутата полягає в тому числі і в роботі зі зверненнями громадян.

Схоже, молодий чоловік злякався відповідальності за свої слова і таким чином сподівається уникнути відповідальності. Можливо, через недосвідченість хлопця банально використали як рупор для озвучування завідомо неправдивої інформації, але, як-то кажуть, незнання законів не звільняє від відповідальності, і «Антена» планує позиватися до Антона Ведули з вимогою публічного спростування поданої ним недостовірної інформації і дуже шкодує, що місцева «Свобода» ганьбить ідеї правого руху і використовує трибуну для розборок з неугодними черкаській мафії ЗМІ.

Разом із тим, якщо депутати від фракції «Свобода» у міській раді так сильно переймаються наповненням міського бюджету, тоді їм слід звернути увагу на факти нераціонального розпоряджання комунальною нерухомістю, один із яких наразі досліджують журналісти «Антени».

«Перебдєлі?»: журналісти «Антени» перевірили військових на пильність.