“Життя поза цивілізацією”, – в гуртожитку черкаських акторів вимкнули електроенергію посеред зими

Господарський двір Черкаського драмтеатру, на території якого знаходиться гуртожиток, повністю знеструмлено. За інформацією комунальників – через борг. Актори, що проживають у будинку, – в розпачі, оскільки не мають змоги приготувати їжу на електроплитці. Екскурсію гуртожитською темрявою кореспондентам “Антени” провів актор Олександр Гуменний.

Коли сюжет був вже в ефірі, ми дізналися, що історія має щасливе закінчення. Олександр Гумений близько 9 вечора написав у ФБ: “Світло вже дали! Щиро вдячний Валерію Воротнику та його команді з телеканалу “Антена” за оперативність, допомогу та просто звичайне людське ставлення! Дякую всім журналістам, які телефонували, цікавилися та розповсюджували цю інформацію. Дякую всім, хто в коментарях під моїм постом пропонував допомогу!
Підтвердилася інформація стосовно втручання у цю ситуацію голови міста Черкаси Анатолія Бондаренка! Ще раз щиро вдячний Вам, пане Анатолію!
ПіСі: Впенений, що знайдеться чимало “доброзичливців”, які знову почнуть кричати “Гуменний і тут піариться”. Хочу щиро їм побажати здоров’я та якнайбільше подібного “піару” у житті!
А якщо без сарказму, то… ДОБРЕ КОЛИ Є ДОБРІ ЛЮДИ, А ЯКЩО ЦІ ЛЮДИ СЕРЕД ТВОЇХ ДРУЗІВ, ТО ЦЕ – ЩАСТЯ!!!”

З 18 грудня у Черкасах почнуть діяти ялинкові ярмарки

Затверджено 44 місця організації сезонної торгівлі новорічними ялинками, що працюватимуть з 18 до 31 грудня  з 8-ї до 20-ї години.  Цьогоріч  у планах підприємства «Черкаські ринки», яке опікуватиметься зазначеними місцями, отримати близько 25 тисяч гривень відповідних платежів.

В свою чергу, лісівники заготовили 87 тисяч новорічних ялинок. Ціни у лісгоспах не змінилися у порівняні з попереднім роком і становитимуть від 45-ти гривень. Вартість традиційно буде залежати від висоти та якості дерева. Дорожчими будуть ялинки в контейнерах – від 145 до 200 грн.

Усі дерева мають бути промарковані пластиковими бирками або самоклейними етикетками, які виготовляються зі спеціального паперу, що унеможливлює їх повторне використання.

Як бирки, так і самоклейні етикетки міститимуть індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, який заноситься до єдиної системи електронного обліку деревини. В обласному управлінні лісового та мисливського господарства діють телефони гарячої лінії – (0472) 37-03-75, 37-42-88, на які можна повідомляти про випадки незаконної вирубки хвойних дерев.

Черкаси вже готуються до Нового року.

Черкаські патрульні затримали водія з ознаками наркотичного сп`яніння

5 грудня, близько 13-ї години, патрульні помітили автомобіль, який рухався вулицею Гуржіївською надто повільно, а потім зупинився з порушенням Правил дорожнього руху. Патрульні одразу зупинились та підійшли до транспортного засобу, двигун якого ще працював. Водій за кермом знаходився у неприродному положенні і не подавав жодних ознак свідомості.

Інспектори зрозуміли, що чоловікові зле і відчинили дверцята автомобіля для надання допомоги, однак той прийшов до тями та почав щось ховати під сидіння. Патрульні поліцейські помітили шприц з речовиною схожою на ацетильований опіум. Тоді громадянина затримали. На місце події викликали слідчо-оперативну групу.

При поверхневому огляді автомобіля, в багажнику, поліцейські виявили 11 пакетів з подрібненою речовиною коричневого кольору, схожою на макову соломку, шприци та близько 6 000 гривень. Порушника освідували в наркодиспансері та доставили до міського відділу поліції.

Поліція – це дзеркальне відображення суспільства.

У центрі Черкас на тротуарах – ковзанка

Пішохідний перехід біля одного з відомих закладів громадського харчування, що знаходиться за адресою вул. Смілянська, 33 вкритий тонким шаром льоду, що загрожує здоров’ю перехожим. Згідно з правилами міського благоустрою заклади повинні дбати про прилеглу територію.

Пішохідний перехід у центрі Черкас загрожує здоров᾽ю перехожих.

Учні черкаської школи шоковані емоційною поведінкою вчительки

Учні черкаської школи шоковані емоційною поведінкою вчительки англійської мови. У вересні вчителька англійської мови стала класним керівником п᾽ятикласників і почала впроваджувати власні технології у педагогічний процес. До редакції нашого телеканалу потрапили фрагменти  аудіозаписів, зроблених за допомогою системи «батьківського контролю» зі звичайних уроків англійської в учнів 5 класу. Почуте – вражає.

Окрім підвищення голосу та зневажливого ставлення до дітей, вчитель англійської мови ще й веде уроки мовою окупанта. Хоча в українських школах мають викладати українською. Батькам заляканих учнів увірвався терпець, тож вони вирішили надати розголосу конфліктній ситуації.

Коментувати ситуацію на камеру Наталія Макаренко відмовилась, але по телефону говорила спокійно і вже українською.

Як учительські крики можуть повпливати на дитячу психіку, знає доцент кафедри загальної педагогіки та психології ЧНУ ім. Б. Хмельницького Сабіна Раджабова.

У департаменті освіти та гуманітарної політики вирішили дати емоційній учительці останній шанс на вибачення перед учнями. Інакше – вживатимуть рішучих заходів. Спілкувався з педагогинею заступник міського голови, що курує роботу профільного департаменту, Ігор Коломоєць.

Наш телеканал продовжує слідкувати за розвитком подій у цій школі. Стежте за новинами.

 

Продовження теми:

Ученицю 5 класу, що заявила про моральні тортури з боку вчительки англійської, однокласники обізвали “крисою-українкою”, батько викликав до школи поліцію

Світ навиворіт: в некомпетентності освітян винні журналісти!

Передові технології: Антена оприлюднила нові записи методики викладання за “Макаренко”

На Соборній площі почали монтувати новорічну ялинку

Висота новорічної ялинки сягатиме 22 метри, а не 18, як зазвичай. Цього року місто та область скоординували свої плани та домовились щодо спільного проведення святкових заходів. Відкриття головної ялинки Черкас відбудеться 17 грудня о 17.00.

У святковій програмі:

– театралізоване дійство з феєричним вогняним шоу, інтерактивна розважальна програма;

– від дошкільнят міста ярмарок-продаж випічки, вареників та гарячих напоїв;

– виставка виробів майстрів народного мистецтва;

– музична програма;

– та багато інших веселих розваг.

Комунальники розпочали прикрашати місто.