Обленергівці перекрили одні з найголовніших магістралей міста

Енергетики вкотре перекрили рух автотранспорту міськими вулицями. Після кількагодинного мітингу під стінами ОДА, люди вирушили на перекриття вулиць Благовісної та Надпільної. Кількасот людей не пропускали жодний транспортний засіб. Поліція, в свою чергу, забезпечувала громадський порядок.

У зв’язку з неможливістю проїзду, власники автомобілів були вкрай обурені діями мітингувальників, тож подекуди між ними виникали словесні перепалки.

Лідер обласного осередку політичної партії «Національний корпус» Дмитро Кухарчук заявив про повну підтримку страйкуючому колективу підприємства «Черкасиобленерго». За словами пана Кухарчука, єдиний вихід з кризової ситуації – це виплата заробітної плати працівникам підприємства. Дмитро додав, що саме губернатор, як представник

Колектив підприємства налаштований йти до кінця і не завершувати страйк до повного розрахунку по заробітній платі.

Читайте також: Черкащанин обурився діями мітингуючих співробітників «Черкасиобленерго».

Страйкарів «Черкасиобленерго» не пропустили до обласної влади

Протягом дня працівники, що вже п᾽ять місяців поспіль не отримують зарплату намагаються поговорити з обласною владою. Вони мітингували на Соборній площі та перекривали рух транспорту. По обіді ініціативній групі таки вдалося потрапити до владних кабінетів. Усіх інших на вході до Будинку рад затримала охорона.
Тривалі дискусії з охороною не дали жодного результату для енергетиків. Як і раніше, вони залишалися в холі будівлі. Зрештою до численних гостей вийшов заступник голови Черкаської ОДА Сергій Овчаренко. Він поінформував протестувальників про хід справ щодо виходу з колапсу та повідомив, куди подівся губернатор.
Діалог не вдався і мітингарі провели владця криками «Ганьба». Як відомо, працівники «Черкасиобленерго» дали владі два дні, аби владнати ситуацію.

Черкащанин обурився діями мітингуючих співробітників «Черкасиобленерго»

Під час мітингу співробітників підприємства «Черкасиобленерго», що відбувався на Соборній площі, до мітингувальників звернувся чоловік, який був невдоволений діями енергетиків. За словами відчайдухи, він не має страждати від проблем, що склались на підприємстві. Словесна перепалка проходила на підвищених тонах. Зрештою активний громадянин не витримав і продемонстрував на камеру непристойний жест, і пішов.

Читайте також: Нацкорпус підтримав страйкуючий колектив «Черкасиобленерго».

У Черкасах затримали ґвалтівника

За наявною у правоохоронців інформацією на рахунку затриманого грабежі, розбої та зґвалтування. Його дії кваліфіковані слідчими за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Сьогодні поліцейські Черкаського відділу поліції спільно з працівниками патрульної поліції Черкас та громадськими активістами затримали чоловіка, який обґрунтовано підозрюється в скоєнні ряду кримінальних правопорушень, серед яких розбої грабежі та зґвалтування. Зловмисника затримали в Черкасах, після вчинення чергового пограбування. Нападник заволодів золотими прикрасами жительки міста Черкаси.

Після отримання інформації про пограбування на пошуки зловмисника було скеровано наближені до місця події сили. По орієнтуванню на вказане місце негайно прибули оперативники, кінолог з собакою та патрульні. До пошуків зловмисника долучилися і представники громадськості, яким стало відомо про вчинений злочин. В ході відпрацювання прилеглої території, неподалік від місця скоєння злочину зловмисника затримали. Ним виявився 44-річний місцевий мешканець.

Як з’ясувалося в подальшому, зловмисник причетний ще до одного грабунку, зґвалтування та розбійного нападу. Під час впізнання потерпілі розпізнали свого кривдника та чітко вказали на його причетність до вчинених злочинів. Відносно зловмисника відкрито кримінальні провадження за статтями 152(Зґвалтування), 186(Грабіж), 187(Розбій)Кримінального кодексу України. Зловмисника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Підозрюваного в організації вбивства черкаського журналіста взяли під варту без права застави.

Нацкорпус підтримав страйкуючий колектив «Черкасиобленерго»

Лідер обласного осередку політичної партії «Національний корпус» Дмитро Кухарчук заявив про повну підтримку страйкуючому колективу підприємства «Черкасиобленерго». За словами пана Кухарчука, єдиний вихід з кризової ситуації – це виплата заробітної плати працівникам підприємства. Дмитро додав, що саме губернатор, як представник президента на Черкащині, має вирішувати дану проблему на найвищому рівні.

Читайте також: За крок до енергетичного колапсу: працівники Черкасиобленерго п᾽ять місяців не отримують зарплату.

Заступник голови Черкаської ОДА Сергій Овчаренко пообіцяв протестуючим енергетикам віддати їм свою зарплату

Сьогодні в Черкасах продовжилися масові акції протесту працівників ПАТ Черкасиобленерго, що протягом 5 місяців не отримують заробітну платню.
Протестувальники вимагали зустріч з головою ОДА Юрієм Ткаченко. Однак замість нього до них вийшов його заступник Сергій Овчаренко.
Він намагався пояснити протестувальникам позицію державної адміністрації обасті, однак контакту з аудиторією не знайшов і, врешті, пообіцяв їм віддати свою зарплату чиновника.

У Черкасах відкрився центр розвитку місцевого самоврядування

Він має на меті допомогти громадам впоратися з новими повноваженнями та організаційними питаннями в процесі об᾽єднання. Нині в області створено 16 громад, десять вже провели вибори, п᾽ять завершують процедуру об᾽єднання.

У церемонії відкриття регіонального центру взяв участь керівник відділу управління Програмою «U-LEAD з Європою» Віктор Ветцель. Він зазначив, що головна мета центру – надати практичні поради з організації процесу об᾽єднання громад. Зважаючи на європейську практику, така форма роботи має позитивний результат.

Центр розвитку місцевого самоврядування є некомерційною установою, що створена для зміцнення потенціалу українських державних і місцевих органів влади.

Гройсман відзначив децентралізаційні успіхи Черкас.