Перший командир БТО №14 “Черкаси” п-к Радченко нерозуміє чому Міноборони вирішило розформувати батальйон

Полковник Микола Радченко очолював БТО “Черкаси” з моменту його формування по лютий 2015 року. Він не розуміє позицію міністрства Оборони України щодо розформування територіальної частини, яка геройськи проявила себе на фронті

Нагадаємо, що у зв’язку з розформуванням колишнього БТО №14 “Черкаси”, його бойвий прапор передано на почесне збурігання в Черкаси.

На Черкащині сталося цифрове перетворення

Тепер видатні храми можна побачити зсередини, а Дніпро з висоти пташиного польоту. Google Україна представив результати кампанії з підвищення інвестиційної та туристичної привабливості регіону за допомогою інтернет-інструментів. Зокрема, створено спеціальний сайт «Мандруй Черкащиною», де зібрано інформацію про найцікавіші для туристів місця в області. Також відзнято 3D-тури туристичними місцями, такими як дендропарк «Софіївка», заповідник «Чигирин». Буцький каньйон тощо.

На новоствореному сайті є можливість спланувати подорож, тобто скласти свій маршрут, або скористатися створеними раніше. Також черкащани відтепер можуть скаржитися на екологічні проблеми. Користувачеві потрібно лишень зробити знімок місця, позначити його на картах Google і відправити запит на веб-сайті. Система створить офіційне звернення  до державного органу, а користувач може стежити за реакцією на проблему у режимі он-лайн.

Важливою складовою компанії стала низка освітніх проектів для представників місцевого самоврядування, малого і середнього бізнесу, для державних службовців, бізнесу, викладачів та студентів. Ця кампанія є частиною проекту Google «Цифрове перетворення регіонів України».

 

Бойовий прапор батальйону “Черкаси” ЗСУ (БТрО №14) передано на зберігання в Черкаси

Церемонія передачі бойвого прапору відбулася в Черкасах в присутності бійців, офіцерів та волонтерів підрозділу. Прапор та ікона батальйону будуть зберігатися в спілці воїнів АТО “Черкащани” до кінця війни, і лише будуть передані до музею.

 

Меценати та волонтери надали неоціненну допомогу “Черкасам” в найтяжчі дні війни

Разом з тим, підполковник Тихонов, який з травня 2014-го по березень 2015-го року був начальником штабу-першим заступником командиру батальйону “Черкаси” високо оцінив мужність бійців та офіцерів та неоцінений внесок цивільних волонтерів, які в найскладніші дні війни допомогали ЗСУ. Олег Бойко, волонтер, зазнечив, що на його думку найбільшу допомогу “Черкасам” надали губернатор Ю.Ткаченко та аграрний бізнесмен О.Васецький.

 


Полковник Микола Радченко, що очолював БТО з моменту його формування по лютий 2015 року розкритикував рішення МО .