У Черкасах стартувала сезонна торгівля квасом

Традиційно міськвиконкомом визначені перелік документів та місця для реалізації напою. Детальніше у коментарі «Антені» розповів в.о. начальника управління муніципальної інспекції Ігор Кіта.

Місце продажу має бути належно оформлене і обов᾽язково облаштоване сміттєвою урною. На порушників складають протоколи, за сезон, зазвичай їх нараховується до 20. Йдемо перевіряти, як підприємці підготувалися до квасового сезону. Найближча від міськвиконкому точка реалізації – у сквері «Юність». Тут продавчиня Марія торгує напоєм уже п᾽ять років поспіль, погоджується показати дозвільні документи.

Усі договори та висновки про якість напою в наявності. А от, попри досвід роботи, санітарної книжки Марія не має. А це вже привід для складання протоколу. Черкащан, здебільшого, документи не цікавлять, вони оцінюють на смак.

Ціна на розливний квас у Черкасах з року в рік лишається приблизно однаковою. Нині склянка коштує 2,50 грн. півлітри 5,50 грн. і 1 л – 10 грн. Торгуватимуть квасом у Черкасах до 25 серпня.

У середмісті запрацював ярмарок меду.

Нотаріусів штрафуватимуть за відмову реєстрації нерухомості

Відмова у проведенні реєстраційних дій щодо нерухомості може бути оскаржена до територіального органу Мін’юсту або до суду.

При Головному територіальному управлінні юстиції у Черкаській області діє Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Черкаській області, тому скаргу можна подати або надіслати за адресою: бульв. Шевченка, 185, м. Черкаси, 18001.

Якщо державним реєстратором безпідставно, необґрунтовано відмовлено у проведенні реєстраційних дій, то за результатом розгляду скарги приймається рішення про задоволення скарги. У такому випадку скасовується рішення про відмову в державній реєстрації прав та проводиться державна реєстрація прав на нерухомість.
Рішення, прийняте за результатом розгляду скарги, виконується не пізніше наступного робочого дня після прийняття такого рішення. При цьому, повторне подання документів для проведення державної реєстрації прав на нерухомість та сплата адміністративного збору не вимагається.

У Черкасах зібралися фінансисти з усієї України

В рамках проекту «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні» представники фінустанов говорили про підвищення ефективності діяльності та ділилися досвідом впровадження громадського бюджету. Гості відмітили дієву роботу міської влади, черкаський комфорт та результативну бюджетну демократію.

Фінансисти мають на меті вдосконалити систему управління на місцях, обмінятися думками та обговорити шляхи ефективного розподілу ресурсів. На прикладі Черкас, головний фінансист міста Наталія Джуган розповіла, як вдалося реформувати місцеву бюджетну сферу.

З вітальним словом до гостей звернувся міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, він вручив учасникам засідання символічні подарунки з емблемою громадського бюджету, який став місцевою новацією і взірцем для інших українських міст.

Черкащан втретє закликають подавати проекти на громадський бюджет.

У Художньому музеї триває виставка «Якби не війна»

У Черкаському художньому музеї до 4 червня триватиме виставка «Якби не війна». Зібрання фоторобіт присвячене персоналіям війни на Сході. Експозиція умовно розділена на вісім тематичних блоків. Глядачі можуть побачити: родини бійців, учасників АТО, загиблих героїв та легіонери, що воюють на боці України.

Виставка організована волонтерами київського військового шпиталю.

Читайте також:  У Черкасах стартував «Чілдрен Кінофест».

У Черкасах горіла багатоповерхівка

Пожежа виникла вранці 31 травня у мікрорайоні “Митниця”. Через кинутий недопалок загорілася сушарка у багатоповерховому будинку, що розташований по вул. Сержанта Смірнова. Займання відбулося у 10-поверховому житловому будинку між 5-м та 6-м поверхом. Вогонь ліквідували до того, як він встиг вийти за межі сушарки.

У Черкасах горів магазин автомобільних запчастин.

Комунальники ліквідовують порив на перехресті Дашкевича-Благовісної

На місці працює техніка та людський ресурс. Аварійну ділянку огороджено, рух вулицею не ускладнено. Раніше «Черкаситеплокомуненерго» повідомляло про початок гідравлічних випробувань з метою підготовки теплового господарства до наступного опалювального сезону, згідно правил технічної експлуатації теплових установок і мереж.

Придніпровська СУБ готує до літа житловий фонд

Комунальники дбають, аби сезон канікул та відпусток минув для черкащан без зайвих клопотів. Тому наразі завершується ремонт зовнішнього спорядження будинків та облаштування прибудинкових територій. Роботи виконуються силами працівників підприємства, їх частка у кількості замовлень складає більше 30 відсотків. Першочергово здійснюється ремонт  дитячого обладнання –зокрема, деревяних елементів, змащування рухомих частин гойдалок, їх фарбування та завезення чистого піску. Крім того, працівники лагодять лавки біля під᾽їздів та облаштовують поручні для полегшення руху мешканцям пенсійного віку. Задля недопущення нещасних випадків також відбувається ліквідація аварійного сухостою, що є загрозою особливо під час злив та поривів вітру.

У літній період також виконуються такі види робіт як: ремонт входів до під᾽їздів та у  підвальні приміщення, бетонування ганків та східців, штукатурення тріщин фасадів та цоколів, ремонт  вхідних  дверей та зовнішніх зливових мереж.

Нині на балансі Придніпровської СУБ перебуває близько 400 багатоповерхівок. Першочергово комунальники ремонтують аварійні об᾽єкти, про які надходять заявки. Разом із підготовкою до літа триває ґрунтовна перевірка інженерних комунікацій багатоповерхівок напередодні осінньо-зимового періоду. Працівники підприємства щиро завдячують мешканцям, що дбають про свої будинки та беруть участь в їх облаштуванні.