В Україні відкрито безкоштовні курси онлайн-підготовки до ЗНО

В Україні запустили перші у країні безкоштовні онлайн-курси по підготовці до успішного складання ЗНО з історії України, української мови та літератури і математики. Ця ініціатива має на меті допомогти підготуватись до ЗНО або до складання екстерном державної підсумкової атестації і доступна всім абітурієнтам незалежно від місця проживання, наявності статків на послуги репетиторів чи рівня викладання в школі.

Кожен курс проекту складається з ілюстрованих відеолекцій, інтерактивних завдань, що дозволяють закріпити отримані знання, а також форуму, на якому слухачі можуть ставити запитання викладачам та спілкуватися один з одним. Все, що знадобиться для участі в такому курсі, – комп’ютер та наявність доступу до мережі Інтернет.

Навчальні модулі та теми курсів відповідають затвердженій шкільній програмі, тому їх матеріали можуть використовувати вчителі для проведення своїх уроків.

Відеоматеріали, тестові завдання для самооцінки, конспекти лекцій, презентації, онлайн-консультації вчителів дозволять слухачам швидко перевірити, покращити або відновити свої знання з цих предметів.

 

«На цвинтарі розстріляних ілюзій Уже немає місця для могил», – Василь Симоненко написав пророцтво про 2017 рік?

Живий голос великого поета та громадянина, записаний у 1963 році, в рік смерті Василя Симоненка в Черкасах. Телекомпанія Антена зробила шокуючий кліп. Голос, що лунає до нас із середини минулого століття, із задушеної радянською владою України, немов говорить про нашу сучасність…

ПРОРОЦТВО 17-го РОКУ
Гранітні обеліски, як медузи,
Повзли, повзли і вибилися з сил —
На цвинтарі розстріляних ілюзій
Уже немає місця для могил.
Мільярди вір зариті у чорнозем,
Мільярди щасть розвіяні у прах.
Душа горить. Палає лютий розум.
І ненависть регоче на вітрах.
Коли б усі одурені прозріли,
Коли б усі убиті ожили,
То небо, від прокльонів посіріле,
Напевне б, репнуло від сорому й хули.
Тремтіть, убивці! Думайте, лакузи!
Життя не наліза на ваш копил.
Ви чуєте? На цвинтарі ілюзій
Уже немає місця для могил!
Уже народ — одна суцільна рана,
Уже від крові хижіє земля,
І кожного катюгу і тирана
Уже чекає зсукана петля.
Розтерзані, зацьковані, убиті
Підводяться і йдуть чинити суд,
І їх прокльони, злі й несамовиті,
Впадуть на душі плісняві і ситі,
І загойдають дерева на вітті
Апостолів злочинства і облуді
23.12.1962

 

Працівники державного підприємства ПАТ “Черкасиобленерго” на грані відчаю – влада не реагує на катастрофічний стан в родинах енергетиків. Вони 5 місяців живуть без зарплат!

Працівники державного підприємства ПАТ “Черкасиобленерго” на грані відчаю – влада не реагує на катастрофічний стан з невиплатою зарплат протягом 5 місяців.

Учні Черкаського професійного ліцею провели марафон робітничих професій

В рамках відзначення Дня Європи учні Черкаського професійного ліцею влаштували марафон робітничих професій. Захід відбувся на площі біля Центру дитячої та юнацької творчості, де студенти демонстрували свої професійні навички та творчі здібності.

Читайте також: На початку літа у Черкасах відбудеться фестиваль тімбілдінгу «Summer Challenge».

“І повіє вогонь новий з Холодного Яру”: у Черкасах презентували виставку Української революції 1917–1921 років

У Черкаському краєзнавчому музеї відбулась офіційна презентація фрагменту стаціонарної виставки, яка присвячена 100-річному ювілею подій Української революції 1917–1921 років. Фрагменти експозиції представляють історію революційного руху тих часів саме на Черкащині.

Виставка створена відповідно до обласної програми по відзначенню 100-річного ювілею революції 17–21 років.

Відкрити виставку прибули губернатор області Юрій Ткаченко та заступник міського голови Геннадій Шевченко. Чиновники наголосили на тому, що подібні виставки необхідні для об’єктивного висвітлення нашого славного минулого.

Для створення виставки була проведена величезна робота. Автори опрацювали велику кількість архівних матеріалів, збирали експонати.

Експозицію вдалося зробити завдяки співпраці з архівістами, науковцями вищих навчальних закладів та краєзнавців.

Робота над залом не завершена, вона буде поповнюватись та розширюватись.

Читайте також: Будівництво Спасо-Преображенської церкви в Мошнах розпочато о 1830 році.

«Обленергівці» пікетують перед ОДА

Страйкуючи колектив ПАТ «Черкасиобленерго» вкотре зібрався на мітинг під стінами ОДА. Колектив досі не отримує заробітну плату, однак продовжує ходити на роботу. Люди обурені та розчаровані бездіяльністю влади. Енергетики вкотре нагадують обласній владі про проблеми, що склались на підприємстві.

Читайте також: Доведені до відчаю співробітники «Черкасиобленерго» зустрілись із заступником губернатора.

Підозрюваного в організації вбивства черкаського журналіста взяли під варту без права застави

Підозрюваного в організації вбивства черкаського журналіста взяли під варту без права застави. Такий запобіжний захід щодо підозрюваного Вадима Мельника обрав Придніпровський суд м. Черкаси. Після затримання виконавців убивства підозрюваний тривалий час переховувався від слідства і перебував у розшуку. Журналіста Василя Сергієнка викрали з двору власного будинку і наступного дня тіло знайшли зі слідами катувань.

Читайте також: Люди вимагають від прокуратури прозорої та ефективної роботи.