Культурна анархія: в обласному управлінні усунули керівника і вкрали документи

Так, внаслідок вже третьої поспіль реорганізації підрозділу розвиток культурної галузі Черкащини опинився під загрозою, адже керувати процесом фактично нікому – ні документів, ні печаток, ні підлеглих.
Запідозрили неладне у роботі управління черкаські «свободівці». Вони повідомили про початок службового розслідування дотримання вимог антикорупційного законодавства заступником голови ОДА Сергієм Овчаренком та заступником начальника управління культури Миколою Суховим. 12 квітня очільник галузі Островський усувається від виконання обов’язків, в управлінні розпочинається безлад і передача документів стороннім особам. А вже 13 квітня черкаський ЦНАП реєструє нову структуру – департамент культури та взаємозв’язків з громадськістю.
Нині Олег Островський не знає, що робити на робочому місці, адже не вивчив усі документи. Чи братиме участь у конкурсі на посаду керівника культурою області поки що не вирішив.

Працівники Черкаського драмтеатру обурені роботою обласного управління культури.

Юні черкащани влаштували забіг у Долині троянд

Легкоатлетичний крос уже став традиційним для вихованців фізкультурно-спортивного товариства «Спартак». Таким чином двічі на рік тренери перевіряють загальну фізичну підготовку дітей. Цього разу дистанція – 400 м, серед учасників спортсмени різних вікових категорій.

Одна з наймолодших учасниць – багаторазова чемпіонка міста з плавання та бігу Іванна Дибченко. Під керівництвом батька-тренера дівчинка планує у майбутньому підкорити Олімпійські ігри.

На жаль, не всі вихованці «Спартака», а лише 1/3 змогли взяти участь у змаганнях. Багато спортсменів уже готуються до Всеукраїнських чемпіонатів.

У Черкасах визначили кращі спортивні школи та федерації.

Кількість ДТП на Черкащині зросла на 15%

З 8 по 14 травня в Україні триває тиждень безпеки дорожнього руху. Поліціянти планують провести тематичні уроки у черкаських навчальних закладах та профілактичні бесіди з водіями. Крім цього 10 травня відбудеться акція «Здай кров – врятуй життя» для людей, що постраждали внаслідок ДТП. А 20 травня – обласний конкурс юних інспекторів дорожнього руху. Також триває тематичний конкурс дитячого малюнку, вже відібрали 11 кращих робіт для Всеукраїнського рівня. Детальніше про причини та наслідки ДТП розповів заступник начальника відділу управління превентивної діяльності Черкаської поліції Олег Єргаков.

У поліції впевнені, що для мінімізації ДТП слід впроваджувати технічні засоби. Так на Черкащині вже визначено 33 місця концентрації ДТП, де буде встановлено камери автоматичної фіксації. Водіям-порушникам надсилатимуть так звані «листи щастя». Наразі питання ще не врегульовано у законодавчому порядку. Тож у поліції чекають на відповідну постанову Кабміну для переходу на новий рівень роботи.

Володимира Бабенка вчергове обрали головою Апеляційного суду Черкаської області

03 травня 2017 року судді Апеляційного суду Черкаської області висловили свою довіру діючому голові суду Володимиру Миколайовичу Бабенку, повторно обравши його на цю посаду.

Таке рішення було ухвалене на загальних зборах суддів, шляхом таємного голосування.

Згідно чинного законодавства, Володимир Бабенко очолюватиме Апеляційний суд Черкаської області протягом трьох років.

Однак не обійшлось і без сюрпризів. Так під час засідання, яке було відкрите та були запрошені представники засобів масової інформації, судді чомусь вирішили, що присутність журналістів на процесі обговорення кандидатів – не бажана. Служителі Феміди аргументували це тим, що можливий бруд і негатив не може бути публічним.

Що дає привід замилитись: «А чи змінилось щось у судовій системі з часів Революції Гідності?».

Окрім того, під час зборів суддів, які відбулися цього ж дня, було обрано діючих заступників голови Апеляційного суду Черкаської області, строком на три роки: Бородійчука Володимира Георгійовича та Єльцова Віктора Олександровича.

Секретарем судової палати у цивільних справах – Василенко Людмилу Іванівну, секретарем судової палати у кримінальних справах – Гончарука Івана Михайловича.

Читайте також: Придніпровський районний суд не задовольнив позов скандальної екс-керівниці «Черкасиобленерго».

Працівники «Черкасиобленерго» вимагають від «Азоту» зменшення екологічної броні

3 травня відбулась зустріч представників страйкуючого колективу «Черкасиолбенерго» з губернатором Юрієм Ткаченко, в результаті якої було запропоновано підприємству «Азот» зменшити екологічну броню, що дозволить змінити алгоритм розрахунку «Черкасиобленерго» з ДП «Енергоринок» і таким чином зробити крок на зустріч вирішенню кризової ситуації.

Тож вже 4 травня делегація із декількасот співробітників обленерго вирушила до адмінбудівлі «Азоту» з вимогою зменшити екологічну броню.

Однак довгий час до людей ніхто не виходив, а охорона стверджувала, що з керівництва нікого немає, адже завод стоїть.

Від тривалого очікування люди заспівали гімн України.

Та згодом підтягнули до входу у приміщення шини, що спричинило невеличкий конфлікт з охороною.

Врешті-решт 4 особи від страйкуючих запросили до одного з енергетиків підприємства, що в той момент перебував на робочому місці. Проте не пропустили ЗМІ, тому про результати перемовин розповів один з делегатів від обленерго.

Співробітників «Черкасиобленерго» не задовольнила така відповідь «Азоту» та ставлення влади до їхньої проблеми. Тож вони налаштовані на подальшу боротьбу.

Читайте також: Страйкуючий колектив «Черкасиобленерго» вимагає діалогу з губернатором.

В День пам’яті та примирення у Черкасах відбудеться патріотично-просвітницький фестиваль

8 травня до Дня пам’яті та примирення а також 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Черкасах відбудеться патріотично-просвітницький фестиваль «Народний герой». Починаючи з 11 години дня у Долині троянд стартує програма свята. За словами організаторів, для гостей підготували розмаїту програму як розважальних, так і просвітницьких заходів для різної вікової категорії.

Також на гостей фестивалю очікує цікавий склад артистів, що виступатимуть на музичні сцені – це 5 відомих українських гуртів.

Крім розваг організатори попіклувались і про їжу, тож для гостей фестивалю буде запропонований великий вибір страв польової кухні.

У вечірній час, по закінченню основної програми фестивалю, організатори запрошують всіх черкащан спільно зустріти «Першу хвилину миру».

Читайте також: У Черкасах оголосили конкурс на кращу концепцію меморіалу Героям АТО.

Черкаські дошкільнята побували у ролі рятувальників

Вихованці дитсадків «Джерельце» та «Весняночка» познайомились із надзвичайниками та дізналися про правила поводження з вогнем. Захід пройшов у рамках тижня знань з основ безпеки життєдіяльності.

Враховуючи вік слухачів, рятувальники підготували для дітей розповідь про правила безпеки, яких треба дотримуватись аби попередити виникнення пожежі в побуті, роз’яснили основні правила поводження в разі виявлення підозрілих предметів та про поведінку на водоймах.

Особливо малят зацікавила машина на якій приїхали фахівці Служби порятунку. Найдопитливіші навіть змогли приміряти на себе шоломи вогнеборців та загасити умовну пожежу.

Від зустрічі діти отримали багато вражень та необхідних знань, та пообіцяли рятувальникам ніколи не гратися з вогнем та дотримуватися основних правил безпеки.

На Черкащині рятувальники вісім разів гасили загорання сухої трави.