За підтримки Туреччини у Черкаському геріатричному пансіонаті реалізували проект на майже півтора мільйони гривень

В Черкаському геріатричному пансіонаті важливий день. 5 травня у медичний заклад завітала турецька делегація від агентства зі співробітництва та координації (ТІКА) при Раді міністрів Турецької республіки. Саме за підтримки цієї організації у пансіонаті вдалося реалізувати проект з оновлення харчоблоку та закупки тренажерів для реабілітації пацієнтів, також за турецькі кошти вдалося відчутно оновити палати та кімнати відпочинку.

Губернатор Черкащини подякував турецькому делегату за вагомий внесок у розбудову та підтримку регіону.

Координатор програми ТІКА в Україні Хаджи Байрам Болат наголосив на важливості співпраці між Україною та Туреччиною, адже саме ці країни є важливими гравцями на карті Причорномор’я.

Закупівля нових тренажерів для відділу реабілітації дозволить пацієнтам, які перенесли тяжкі хвороби, значно швидше відновлювати нормальні кондиції тіла.

На прикладі пацієнта В’ячеслава, який у минулому році переніс важкий інсульт і втратив можливість нормально пересуватись, завідуючий відділенням Андрій Іщенко розповів в чому полягає важливість оновленого інвентарю.

В рамках співпраці між обласною державною адміністрацією та турецьким агентством зі співробітництва та координації, в найближчий час планується інвестування коштів у модернізацію Будищанського психоневрологічного інтернату.

Читайте також: В оновлений черкаський зоопарк на вихідні вишукуються величезні черги.