Співробітники «Черкасиобленерго» вчергове пікетують «Азот»

Страйкуючий колектив ПАТ «Черкасиобленерго» зібрався на чергову акцію протесту під стінами адмінбудівлі підприємства «Азот». Енергетики вимагають підписання обіцяного договору про реструктуризацію боргу по двом об’єктам, що належать «Азоту»: палац культури «Дружба народів» та очисні споруди. Згідно цих домовленостей, енергетичне підприємство зможе отримати частину боргу від «Азоту» та надалі обслуговувати ці об’єкти.

Люди заблокували центральний вхід до адмінбудівлі та вимагали, щоб до них вийшов представник керівництва «Азоту».

Від безрезультатних закликів до діалогу, люди спробували самотужки зайти у приміщення та частково відкрили перші двері.

Згодом, за лічені хвилини до місця, де зібрались люди під’їхали дві пожежні машини, що вкрай обурило мітингарів.

За словами керівника групи рятувальників, їхні навчання ніяк не пов’язані із акцією протесту обленерго.

Однак через деякий час стався черговий інцидент. Збоку від скупчення людей пішов густий дим, від якого було важко дихати. Як вияснилось згодом, це була димова шашка, яку, за словами очевидців, скинули з вікна адмінбудівлі «Азоту».

В результаті до протестуючих так ніхто і не вийшов, тому люди організовано поїхали у місто з наміром влаштувати подібну акцію вже під будинком голови правління «Азоту» Віталія Склярова.

Читайте також: Страйкуючий колектив «Черкасиобленерго» мітингував під стінами Кабміну.

Середмістя Черкас прикрасили квітниками

Сезонні клумби з різнокольоровими петуніями встановили біля міської ради. Квіти прикрасили вхід до будівлі та прострір між лавками. Рослинні елементи встановили за кошти міста, передбачені в програмі озеленення. Незабаром подібні, але підвісні кашпо мають з’явитися на стовпах, – повідомляють у відділі екології.

У Черкасах гостює німецька делегація

Представники керівних підрозділів та муніципалітету Готського району знайомляться з черкаською інфраструктурою, як плацдармом для майбутніх інвестицій. У рамках зустрічі, міський голова Анатолій Бондаренко розповів дещо про місце розташування, економічну потужність та населення Черкас. Він очікує, що співпраця з іноземцями буде ефективною, довготривалою та взаємовигідною.
В свою чергу, німці презентували готський район, закцентували на тому, що велику роль у його розвитку відіграють логістика й транспортна інфраструктура. Як основну мету візиту іноземці вбачають обговорення майбутніх спільних проектів у Черкасах та районі. Крім цього представники української та німецької сторін говорили про екологічну проблему, утилізацію сміття, безробіття та рівень заробітної плати.
На згадку про Черкаси делегатам подарували сувенірну продукцію та запросили на екскурсію черкаськими підприємствами, аби показати, що місто готове до інвестицій.

Черкаси підписали угоду з китайцям. 

Палац в Корсуні Шевченківському було побудовано Станіславом Понятовським у 1783 році

Комплекс, побудований на островах мальовничого каньйону річки Рось наприкінці 18 ст. вважався одним з найбагатіших палаців Європи. Його побудував князь Станіслав Понятовський, який певний час був коханцем імператриці Катерини ІІ. Після розділу Польші та входження правобережної України до складу Російської імперії палацний комплекс було викуплено імператором Павлом І та даровано імперському міністру юстиції Лопухіну.
Палац та мальовничій парк в Корсуні Шевченківському вважаються однією з туристичних перлин України і приваблюють тисячі туристів. Однак інфраструктура державного історико-кільтурного заповідника, до складу якого входить палацний комплекс, потребує розвитку та преосмислення змісту. Адже досі в палаці розташовано експозицію музею Корсунь-Шевченківської битви. Нині, на будівлі вхідної брами відсутня навіть охоронна табличка. Будинки, що входять до комплексу руйнуються та частково використовуються не за призначенням.

Страйкуючий колектив «Черкасиобленерго» мітингував під стінами Кабміну

Співробітники ПАТ «Черкасиобленерго», які вже 4 місяць не отримують заробітну плату, організували мітинг під стінами Кабінету Міністрів. Люди вимагають урегулювання кризової ситуації зі сторони Уряду країни.

На сьогоднішній день по заробітній платі перед працівниками підприємства становить більше 96 млн грн. До столиці на пікет з’їхалось близько 250 людей з обласних структур «Черкасиобленерго».

Читайте також: Кредитори вирішували подальшу долю ПАТ «Черкасиобленерго».

Поки енергетики страйкують, у центрі Черкас люди залишились без світла

Уже добу мешканці будинку за адресою Гоголя 137 чекають на відновлення постачання ресурсів для життя. Тим часом рятуються хто генераторами, хто свічками. Ініціативна група будинку на чолі з головою ОСББ б᾽ють на сполох та стукають в усі двері. Поки що скрізь обіцяли, а відчинили лише у мерії.

Хоч будинку вже понад 10 років, силова лінія і трансформаторна підстанція досі не добудовані і не здані у експлуатацію, тому «Черкасиобленерго» не приймає їх на баланс і відмовляється укладати угоду з мешканцями. Тож у разі виникнення екстрених ситуацій власникам домоволодінь нема до кого звернутися.  Щомісяця голова ОСББ пише енергетикам листи – та все марно. Наразі працівники рему вже знайшли місце поломки, поки лишень намітили його крейдою і поїхали про спеціальну техніку. Мешканці будинку сподіваються, що вже навечір у їхніх домівках стане світліше.

«Черкасиобленерго» відключило «Дружбу народів» від електромережі.

Щороку в Черкасах близько півсотні дітей знаходять свої сім᾽ї

15 травня відзначають міжнародний день сім’ї. Сьогодні в Україні середній розмір сім᾽ї від 3-х до 4-х осіб, тоді як в Азії – до шести. Все більшого поширення набуває симетрична сім’я. Для неї характерна відсутність жорсткого розподілу ролей за статевою ознакою. І чоловік, і дружина працюють. Такі форми є більш характерними для пар із високим рівнем освіти. Психологи вважають, що особистість має зростати у повноцінній сім᾽ї. Через це соціальні служби роблять усе для того, аби знайти саме такий прихисток для дітей, позбавлених батьківського піклування.

З початку року в Черкасах усиновлено 6 дітей, 4 – повернуто у біологічні сім᾽ї, 5 – влаштовано під опіку і 2 – у дитбудинки сімейного типу. Всього сімейними формами виховання у Черкасах охоплено майже 88% дітей.

Материнська династія: у Черкасах мама і донька створили будинки сімейного типу.