Депутати Черкаської облради просять Кабмін втрутитись у ситуацію з «Черкасиобленерго»

Напередодні аналогічне рішення ухвалили депутати міської ради під час позачергової сесії. Представник енергетиків Євгеній Лут виступив перед обласними обранцями і коротко охарактеризував серйозність ситуації, що склалася на підприємстві.
У переддень засідання страйкарям не вдалося поспілкуватися із головою Черкаської облдержадміністрації, оскільки той перебував у Печерському суді стосовно Обленерго. Нині Юрій Ткаченко поінформував громаду про можливі шляхи вирішення проблеми.
В ході обговорення звернення з᾽ясувалося, що скликати позачергову сесію можна було раніше, але деякі посадовці проігнорували ініціативу виборців.
Зрештою 58 депутатів підтримали звернення.Вже 25 травня відбудеться засідання НКРЕ, де черкащани будуть відстоювати свою позицію.

«Азот» Мировою угодою спробує анулювати борги перед «Черкасиобленерго»? 

Черкаська обласна організація Всеукраїнської спілки автомобілістів через суд повернула собі незаконно передану міськрадою приватній компанії землю під стоянкою на Сумгаїтській

Громадські організації проти рейдерства. Саме так можна визначити сутність подій, які нині відбуваються навколо автостоянки, розташованої по вул. Сумгаїтській у Черкасах.

Багато років тому Черкаська обласна організація Всеукраїнської спілки автомобілістів побудувала автостоянку, яка стала частиною інфраструктури навколишнього мікрорайону. Однак за певний час комерційна структура, за якою майорять певні представники міської влади, вирішила цю територію просто рейдернути. Невідомо, чи входило в плани майбутніх власників продовжувати займатися паркувальним бізнесом, чи планували звести на ділянці багатоповерхівку, але, використовуючи свої політичні зв’язки, новий орендар – приватне підприємство «Ваше весілля» – оформило на себе документи на землю і, відповідно, просто вкрало майно громадської спілки.

У 2014 році Черкаська міська рада прийняла відповідне рішення про продаж права оренди землі і провела земельні торги. Зрозуміла річ, що громадське об’єднання не мало жодних шансів виграти їх у комерційної структури. Таким чином, приватне підприємство стало орендарем земельної ділянки. Але найбільш дивним є те, що міськрада передала в оренду не вільну земельну ділянку, а ділянку з майном, що суперечить законодавству України. Таким чином, уся роками відбудована коштом громадської організації інфраструктура стоянки, побудовані на ній будівлі, електромережа волею чиновників попросту була відібрана і віддана приватній компанії.

Марно керівники Спілки автомобілістів намагалися відшукати правду в стінах міської ради. Врешті вони подали до суду, і 29 березня Київський господарський апеляційний суд прийняв рішення, за яким визнав цілу низку рішень міськради незаконними і скасував їх. Відповідно, скасовані і результати земельних торгів.

Рішення суду фактично повернуло Спілці автомобілістів право користування автопарковкою, яку вже кілька років використовувало з комерційною метою ПП «Наше весілля», не сплачуючи ані за електроенергію, ані за користування іншим чужим майном. До того ж, на спірній території було встановлено незаконний МАФ і приєднаний до електромереж стоянки.

Борги за електрику, незаконна споруда – саме такий спадок чекає громадську організацію після кількох років важкої боротьби з комунальним рейдерством.

Днями керівник обласної організації спілки автомобілістів спробував дістатися власного майна, розташованого на ділянці, але його туди просто не допустили, отже, він звернувся по допомогу до поліції.

І лише завдяки втручанню поліції законний власник отримав доступ до свого майна. Але ця справа залишає відкритими безліч питань. Суд визнав незаконними і скасував цілу низку рішень Черкаської міської ради, в результаті яких був проведений земельний аукціон і земля передана в оренду іншій організації. Таким чином, суд довів незаконність дій чиновників. Громадська організація звернулася з відповідними заявами до правоохоронних органів, адже серед дій можновладців та орендарів проглядають ознаки цілої низки кримінальних правопорушень. Але чи будуть зроблені висновки і чи понесе хтось у Черкаському міськвиконкомі хоча б дисциплінарне покарання?

«Азот» Мировою угодою спробує анулювати борги перед «Черкасиобленерго»?

Всі розмови про підписання угоди між ПАТ «Черкасиобленерго» та найбільшим боржником підприємства ПАТ «Азот» виявилися пустими. Азот намагається просунути угоду, яка фактично веде до анулювання боргів перед енергетиками.
На фоні численних акцій протесту, тривалого страйку колективу підприємства «Черкасиобленерго» та загрози повного відключення електроенергії по всій території області – до редакції телекомпанії «Антена» надійшли шокуючі документи. Це зразок так званої «Мирової угоди» між боржником ПАТ «Азот» та стягувачем ПАТ «Черкасиобленерго». Згідно документу, рішенням господарського суду Черкаської області від 07.12.2017 ПАТ «Азот» має повернути підприємству «Черкасиобленерго» борг у розмірі більше ніж 510 мільйонів гривень.

І все наче непогано, проте вже у наступному пункті йдеться про те, що хімічне підприємство повертатиме ці кошти частинами, щомісячно впродовж 168 місяців по більш ніж 3 мільйона гривень, і так аж до 2032 року включно.

Найбільше здивування викликають саме терміни, запропоновані угодою. Адже колективу, що 5 місяців не отримує зарплату, пропонується чекати її щонайменше 30 років?

Також в 6 пункті угоди вказано, що боржник – ПАТ «Азот» має право передати зобов’язання або частину зобов’язань третій стороні, попередивши про це завчасно стягувача – ПАТ «Черкасиобленерго».

Можна зробити висновок, що умовами цієї так званої «Мирової угоди» підприємство «Черкасиобленерго» знову стає у невигідну позицію.

А в діях хімічного гіганта прослідковується відбиток діяльності попередньої керівниці «Черкасиобленерго» Світлани Кузьмінської та пов’язані з нею та власником хімічного холдингу Дмитром Фірташем фінансові оборудки. Про це та причини виникнення кризової ситуації на енергетичному підприємстві Черкащини докладно описано у журналістському розслідуванні на сайті телеканалу «Антена».

Читайте також: SOS, Президент: депутати Черкаської міськради просять врятувати «Черкасиобленерго».

Бульвар Шевченка прикрашають чорнобривцями

Рослини висаджують вздовж пішохідної частини неподалік міськвиконкому. Квіти вирощують у горщиках, а потім висаджують у відкритий грунт. Нещодавно чорнобривці висадили на Хрещатику, неподалік Будинку рад. Там вандали уже встигли понівечити і покрасти квіти. Загалом, цього року на озеленення міста спрямували з міського бюджету 6 млн. грн.

У Черкасах на алеї Путейка зникне «місце для пиятики»

Депутати проголосували за демонтаж металевих конструкцій у Південно-Західному районі, які встановило КП «Черкаські ринки» для здійснення торгівлі. Зокрема, по вулиці 30-річчя Перемоги на зупинці громадського транспорту «Торгівельний центр» конструкції використовувала лише продавчиня трикотажних виробів. Увечері на вказаному місці збираються пияки і вживають алкогольні напої. Про це під час сесії міськради повідомив депутат Антон Ведула.

На другій частині вулиці Небесної Сотні розпочинається укладання асфальту

По вулиці Небесної Сотні продовжується ремонт дорожнього покриття. Наразі ремонтні роботи тривають на другій частині вулиці. Підрядником робіт являється компанія «Черкасиінтерстрой». За словами представника підрядника, основні ремонтні роботи триватимуть до 28 травня, саме тоді відновиться рух цією частиною вулиці.

Читайте також: Співробітники Черкаської ТЕЦ проводять ремонтні по вулиці Благовісній.

Черкаський батьківщинівець просить врятувати бійця АТО

З проханням підтримати воїна до своїх колег-депутатів звернувся Роман Діскант.

В Андрія Артюха може зупинитися серце, необхідна заміна клапана. Вартість операції – 100 тис. грн. Нині боєць перебуває в Київському інституті серця.

Колектив Черкаського університету просить врятувати життя викладачці.