В обласному управлінні юстиції повідомляють, як отримати копії документів

Документи, що містяться у реєстраційній справі, надаються за запитом заявника у паперовій формі шляхом звернення до ЦНАПу, який уповноважений зберігати реєстраційні документи. Якщо реєстрація проводилась Мін᾽юстом, то запит щодо отримання копій треба надсилати туди. Разом із запитом заявник подає документ, що підтверджує внесення плати у розмірі 0,07 прожиткового мінімуму, що складає 110 грн.
В обласному управлінні юстиції також нагадують неприбутковим організаціям до 1 липня 2017 року привести до вимог Податкового кодексу установчі документи.

Працівники “Черкасиобленерго” затримали представника колишнього керівництва підприємства, що мав наміри взяти участь засіданні суду за довіреністтю з відбитком вкраденої печатки та передали його поліції

 
26 травня 2017 року в  Господарському суді Черкас Працівники “Черкасиобленерго” заблокували в суді представника колишнього керівництва підприємства, що мав наміри взяти участь засіданні суду з а довіреністтю з відбитком вкраденої печатки та передали його поліції. Він мав наміри взяти участь у розгляді справи по визнанню боргів підприємства. Євген ЛУТ, заступник директора з економічної безпеки
ПАТ “Черкасиобленерго”, пояснив в коментарі Антені, що колишнє керівництво ПАТ навмисне невизнавало фактичні борги перед енергоринком України, намагаючись створити проблеми на підприємстві та довести його до банкрутства.
Поліція опитала громадянина та повідомила йому про кримінальне впровадження за фактом вкраденої печатки та документів “Черкасиобленерго”. Саме такий відбиток печатки було виявлено на довіреності за підписом відстороненої від посади колишньої очільниці підприємства Світлани Кузьмінської. 24 квітня збори акціонерів відсторонили Кузьмінську від посади, однгак вона продовжує видавати себе за керівника підприємства, продовжуючи дії, спрямовані на повне знищення ПАТ. Наразі, Кузьмінська перебуває під слідством і підозрюється в розкраданні коштів “Черкасиобленерго”. За даними Антени, за останні роки з підприємства було виведено більше півтора мільярди гривень. Трудовий колетив ПАТ, де держава має частку, що перевищує 70%, не отримував зарплау більше 5 місяців. Акції протесту в Черксах та Києві тривають з березня цього року.
Лише втручання поліції врятувало громадянина Т. від суду Лінча, що мали намір вчинити над ним розлючені енергетики.

Читайте також: Суд не поновив Кузьмінську на посаді

Суд переніс подальший розгляд апеляційної скарги підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка

26 травня у стінах апеляційного суду Черкаської області відбулось засідання по скарзі захисту Вадима Мельника, який підозрюється в організації резонансного вбивства корсунського журналіста Василя Сергієнка. На думку адвокатів Мельника суд обрав йому неправомірну міру запобіжного заходу, а саме тримання під вартою.

Нагадаємо, що на судовому засіданні 17 травня Соснівським районним судом міста Черкаси Вадиму Мельнику була обрана міра запобіжного заходу у вигляді тримання вартою терміном у 60 діб.

На думку адвоката підозрюваного у ході розслідування слідчими не було продемонстровано конкретних доказів причетності Мельника до організації вбивства, також адвокат наголосив на тому, що слідчий під час допиту не дотримувався інструкцій процедури.

В свою чергу сторона обвинувачення заявила про обґрунтованість обвинувачення та обрання міри запобіжного заходу.

Зрештою головуюча суддя пані Соломка оголосила про перенесення розгляду справи.

Після того як суддя оголосила про завершення засідання, всупереч закону, родичі підозрюваного спробували поговорити із затриманим, на що відреагували активісти Нацкорпусу і виник конфлікт.

Вже надворі продовження конфлікту не відбулось і всі учасники судового засідання мирно розійшлись.

Читайте також:Підозрюваного в організації вбивства черкаського журналіста взяли під варту без права застави.

У Черкасах відбулося спортивне свято

Організатор заходу – обласна федерація різних видів бойових мистецтв України імені Віктора Синєбрюхова. На Європейській площі міста діти, юніори та дорослі показували виступи з різних видів бойових мистецтв,  в тому числі зі зброєю. Свої вміння черкащанам продемонстрували і юні каратисти.

Продовження свята відбудеться  27 травня об 11.00 у парку «Сосновий бір» та 1 червня 14.00  парковка ТРЦ «Depo’t center», 16.00 майданчик ТРЦ «Хрещатик-Сіті».

У Черкасах відбувся міський чемпіонат зі спортивної гімнастики.

Придніпровський суд Черкас не поновив Світлану Кузьмінську на посаді керівника «Черкасиобленерго»

26 травня у Придніпровському районному суді міста Черкаси відбулось судове засіданні по заяві ПАТ «Черкасиобленерго» про припинення виконавчого листа Придніпровського суду, який виданий 16.02.2017 року. Лист дозволяв відновитись на посаді керівника підприємства «Черкасиобленерго» Світлані Кузьмінській. Згідно останнього рішення суду, пані Кузьмінська немає права займати дану посаду та відповідно відновитись на ній.

Читайте також: Придніпровський районний суд не задовольнив позов скандальної екс-керівниці «Черкасиобленерго».

Середмістя Черкас прикрасили патріотичними прапорами

Жовто-сині стяги та символіка міста з᾽явилися на бульв. Шевченка. Прапори розмістили на електроопорах вздовж проїжджої частини. Напередодні центральну частину міста прикрасили кашпо та клумбами. 

 

У черкаських школах пролунав останній дзвоник

Особливе значення це свято має для одинадцятикласників, які завершили шкільне навчання і йдуть у доросле життя. Цього року у Черкасах – півтори тисячі випускників 11 класу і майже 2 тис. дев᾽ятикласників. 42 учні претендують на золоту медаль і й 18 на срібну. Це дещо більше, ніж торік, – повідомляють в департаменті освіти та гуманітарної політики міської ради.

Попереду у випускників – іспити та вступ до навчальних закладів, для молодших школярів уже розпочалися бажані канікули.

Найочікуваніша і найбільш зворушлива мить свята – останній дзвоник. Він лунає в руках кращих випускників. Поки схвильовані одинадцятикласники загадують бажання – у небо летять повітряні кульки та птахи миру.