До Дня пам’яті жертв політичних репресій телеканал «Антена» презентував телевізійні фільми черкаського журналіста Валерія Воротника з авторськими віршами Симоненка та Стуса

Сам автор Валерій Воротник так прокоментував цю серію програм:
– Напевне, правильніше назвати це міні-фільми. Навіть не короткометражні. Цикл фільмів на основі унікальних записів авторського виконання віршів, прози великих Українців я планую зробити до кінця цього року. Перші три презентував до Дня пам’яті жертв СРСР. Це Василь Симоненко та Василь Стус. Ці вірші не можуть залишити байдужими нікого. Я планую авторські голоси ілюструвати біографічними фото та докумнтальними кадрами епох, що відповідає датуваню твору.

 

Нацкорпус та поліція разгромили уманське ОЗГ, що займалася вирощуванням та збутом наркотиків

19 травня Національним Корпусом спільно з Національною Поліцією була проведена спецоперація по виявленню і “ліквідації” уманської ОЗГ, що займалася вирощуванням та збутом наркотичних засобів : канабіол, метамфетамін, метадон. В ході була знайдена нарколабораторія. Чекаємо на чесність суддів, хоча попередній досвід показує, що баригам судді люблять давати найм’якіші міри запобіжних заходів, тому цього разу діятимемо жорсткіше.

Національний Корпус організував виставку дитячого малюнку, присвяченого захисту Соснівки від забудови

Виставка відкрилася в торгівельному центрі “Черкаси-Сітті” на мінус першому поверсі. Три переможця конкурсу отримали призи – путівки в один з найкращих дитячих літніх таборів “Азовець”.

У Черкасах завершилась кримінальна оборудка з передачі державної власності приватнику – через суд легалізована передача дитячого садочку забудовнику

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі написав журналіст Валерій Воротник. Йдеться про будинок, розташований за адресою Гоголя, 300 – поруч із колишнім дитячим садочком, який і став власністю відомої в Черкасах будівельної компанії.

«Приклад, коли судова система легалізує кримінальні оборудки. Вищий господарський суд України визнав законними і залишив чинними постанову Київського апеляційного господарського суду та рішення господарського суду Черкаської області про задоволення в повному обсязі позовних вимог Апеляційного суду Черкаської області про розірвання договору підряду та стягнення з товариства на користь суду майже 5 млн. збитків та часткового задоволення зустрічного позову ТОВ “Черкасизалізобетонбуд” в частині визнання за ним право власності на результати виконаних за договором підряду будівельних робіт з реконструкції будівлі Апеляційного суду Черкаської області по вул. Гоголя, 300 у м. Черкаси», – зазначив журналіст.

На початку 2015 року «Антена» вже оприлюднювала інформацію про фактично приватизоване приміщення, куди в перспективі мав би переїхати Апеляційний суд Черкаської області. На вже колишньому недобудованому будинку Суду нема сьогодні навіть номера. Натомість присутній відповідний інформаційний стенд, що надає інформацію про будівництво житлового будинку вже за адресою вул. Гоголя, 302.

Поки залишається загадкою, хто і за яких обставин дозволив будувати впритул до суддівської установи багатоповерховий житловий будинок. Сьогодні ми можемо лише припустити, що власник будівлі ніколи і не сподівався добудувати її для судової установи.

Відомо, що приміщення за адресою вул. Гоголя, 300 належало Апеляційному суду Черкаської області, який за його реконструкцію заплатив будівельній компанії майже п’ять мільйонів бюджетних гривень.

Кажуть, що приватизація за подібною схемою — доволі поширене явище в Україні та в Черкасах зокрема. Хоча в цивілізованому світі подібні оборудки вважають корупційними. Така собі доброчинність на державному рівні і за рахунок платників податків. А ні прокуратура, а ні інші правоохоронні органи України поки не побачили в діях посадовців Державної судової Адміністрації та Апеляційного суду Черкаської області складу злочину.

У Черкасах відбувся загальнонаціональний форум по взаємодії між судом та ЗМІ

Вперше в Україні відбувся загальнонаціональний форум для обговорення нагальних проблем взаємодії судів та ЗМІ. Захід направлений на пошук правил співпраці, що ґрунтутьюся на взаємній підтримці незалежності судової влади та праві на свободу вираження, а також створення постійно діючого Комітету взаємодії судів та ЗМІ для оперативного реагування на виклики комунікації.

У рамках трьох сесій учасники форуму обговорили проблемні питання взаємодії журналістів та судів, особливості доступу до судової інформації, ознайомились із вітчизняним та зарубіжним досвідом налагодження комунікації між судами та ЗМІ, а також поділились думками щодо етичних стандартів співпраці.

В результаті проведеної роботи на форумі, учасники планують створити робочу групу із представників ЗМІ та судів для вироблення спільних правил взаємодії.

Читайте також: Володимира Бабенка вчергове обрали головою Апеляційного суду Черкаської області.

На яку допомогу розраховувати черкащанам при народженні дитини

Народження дитини – як радісна так і дороговартісна подія. В Україні передбачено соціальну допомогу при появі маляти на світ, але скасовано щомісячні виплати по догляду за дітьми. На що розраховувати майбутнім батькам поінформували в Управлінні соцзахисту населення Придніпровського району Черкас.

Перша виплата при народженні дитини в Україні складає – 10 тис. 320 грн, далі щомісяця по 860 грн. до досягнення трирічного віку. У зареєстрованому законопроекті планують здійснювати першу виплату залежно від кількості дітей у сім᾽ї. За першу дитину – 15 прожит. мінімумів, за другу – 25 і за третю і кожну наступну – 40. Порівняно з іншими країнами світу, Україна входить у десятку з найвищими виплатами за народження дітей. Приміром, в Іспанії одноразова соцдопомога складає 1500 євро, у США не платять нічого, а в Китаї штрафують за другу і кожну наступну дитину у зв᾽язку з перенаселенням країни.

У Черкасах працює спеціалізований заклад, який надає соціальні послуги сім’ям, дітям та молоді, які перебувають у складних життєвих ситуаціях та потребують сторонньої допомоги.

У Черкаському музеї відбулась «культурна ніч»

20 травня у Черкаському художньому музеї відбулась вже традиційна «Ніч в музеї». Шанувальників культурного відпочинку дивували творчими перфомансами, незвичайними локаціями та цікавими розвагами.

Читайте також: У Черкасах відкрилась персональна виставка фотографа Ігоря Єфімова.