8 та 9 травня у Черкасах буде тимчасово обмежено рух транспорту

У зв’язку із проведенням заходів з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення, а також Дня Перемоги рух транспорту буде обмежено за такими напрямками:

– вулицею Гагаріна між Острозьким та Замковим узвозами 08 травня 2017 року з 22.00 до 23.00 години;
– Острозьким узвозом між вул. Гагаріна та вул. Слави 08 травня 2017 року з 22.00 до 23.00 години;
– бульваром Шевченка між вул. Остафія Дашковича та вул. Святотроїцькою 09 травня 2017 року з 9.30 до 11.00 години;
– вулицею Святотроїцькою між бульв. Шевченка та вул. Хрещатик 09 травня 2017 року з 9.30 до 11.00 години;
– вулицею Хрещатик між вул. Лазарєва та вул. Святотроїцькою 09 травня 2017 року з 08.00 до 14.00 години;
– вулицею Байди Вишневецького між бульв. Шевченка та вул. Хрещатик 09 травня 2017 року з 08.00 до 14.00 години.
– вулицею Лазарєва між бульв. Шевченка та вул. Хрещатик 09 травня 2017 року з 08.00 до 14.00 години.

У Черкасах ожили фонтани

Ще з кінця березня працівники КП «Черкасиводоканал» розпочали роботи по підготовці до запуску міських фонтанів, – повідомляє прес-служба підприємства. На балансі їх вісім, а саме – біля Соборного парку, біля Черкаської міської ради, за обласною радою, у парку Хіміків, на площі 700-річчя, два фонтани у Долині троянд та пішохідного фонтану біля водоканалу.

Дійшов до Берліна: 91-річний ветеран Другої Світової війни бажає нащадкам здоров᾽я та перемоги

Боєць 1-го білоруського фронту 35-ї механізованої бригади, а тепер полковник Олександр Миколайович Кмітевич має доньку, 8 внуків та семеро правнуків. На погрудді ветерана – орден Червоної Зірки, нагороди за взяття Берліну, за Перемогу над Німеччиною, за взяття Варшави та інших міст. Більшість відзнак – ювілейні. Та блиск нагород не здатен затьмарити спогади про війну, які назавжди закарбувалися у пам᾽яті визволителя.

Нині почесний ветеран не відчуває достатньої поваги він наступників та підтримки від держави. Він має багато хронічних хвороб, погано бачить, але лікується за власний рахунок. Попри стан здоров᾽я Олександр Миколайович щороку відвідує урочистості з нагоди Дня Перемоги. Для нього це свято – найважливіше.

Свято зі сльозами на очах: значення Дня Перемоги для містян.

У Черкасах оголосили конкурс на кращу концепцію меморіалу Героям АТО

Майбутній меморіальний комплекс хочуть розмістити в центральній частині алеї «Слави». Це місце дещо раніше обрали представники топонімічної комісії.

Загалом переможця конкурсу визначатиме журі, до складу якого увійшли як фахівці, так і   члени родин загиблих героїв.

Серед завдань, які ставляться перед авторами ідей, – увічнення пам’яті черкасців – учасників АТО, донесення духу патріотизму, просторове об’єднання вже наявних елементів меморіального комплексу «Слави». Разом із тим, організатори конкурсу чекатимуть від учасників, що їм вдасться просторовими засобами передати емоційне переживання людей.

Заявки для участі в конкурсі слід подавати до департаменту архітектури та містобудування: м. Черкаси, вул. Б.Вишневецького, 36, каб. 309, тел. 32-57-16.

Урочистим покладанням квітів та молебнем вшанували пам’ять загиблих атовців.

Черкаська вчителька відроджує етнічні орнаменти у бісероплетінні

Черкаська вчителька відроджує етнічні орнаменти у бісероплетінні. Народна майстриня Катерина Миронюк викладає трудове навчання відразу у двох черкаських школах – №20 і №12. Бісероплетінням захоплюється ще зі шкільних років, коли схеми виробів було важко дістати і дівчата перемальовували їх одна в одної. Нині в мережі – широкий вибір варіантів, тому у повсякденній роботі майстриня намагається підібрати щось із народного, як от притаманні Черкащині хустки вишиті бісером. Для навчання початківцям радить купувати найдешевший із запропонованих у крамницях бісер. Для великих проектів потрібно обирати більш якісний матеріал.
Детальніше з творчістю майстрині можна ознайомитись на її персональному сайті під назвою «Технології творчості», або завітавши на майстер-клас, який проходитиме щосереди протягом травня о 16.00 у Галереї народного мистецтва м. Черкаси.

У Черкасах відкрили фотовиставку воїна АТО Руслана Боровика.