Міський голова підписав договір про співпрацю з «MapaMаgic»

28 березня був підписаний договір про співпрацю між міським головою Черкас Анатолієм Бондаренко та підприємцем Віктором Євпаком. Співпраця відноситься до сфери моніторингу руху міського громадського транспорту, яка включає безплатну передачу програми «MapaMаgic» Черкаській міській раді.

Наразі між керівництвом комунального підприємства «Черкасиелектротранс» Черкаської міської ради» та керівництвом проекту «MapaMаgic» йдуть перемовини щодо встановлення GPS-трекерів на черкаських тролейбусах.

Колектив підприємства щиро вдячний міській владі за довіру, що саме з КП «Черкасиелектротранс» Черкаської міської ради» розпочинаються перші кроки  впровадження транспортної реформи в частині функціонування даного мобільного додатку,  завдяки якому мешканці та  гості міста отримають можливість відслідковувати рух міського електротранспорту  та планувати своє переміщення містом.

Читайте також: Система диспетчерського контролю і таблички на зупинках, – у Черкасах триває транспортна реформа.

У Черкасах візьмуться за реконструкцію та будівництво мереж зовнішнього освітлення

У програмі соціально-економічного розвитку міста на 2017-2019 роки понад 100 положень стосуються оновлення мереж вуличного освітлення. На це з міського бюджету планують витратити 8 млн. грн. на прибудинкові території і 14,5 на реконструкцію мереж вздовж вулиць.

Наймасштабніші роботи цього року будуть проводитися по бульвару Шевченка, вул. Смілянській, Грушевського, Надпільній, Благовісній, Сумгаїтській та ін.

У Черкасах розпочався сезон ремонту доріг.

Біля Черкаської міськради знайшли снаряд

На такий сюрприз натрапили працівники Водоканалу під час робіт на каналізаційної мережі. На об᾽єкт відразу викликали працівників поліції, рятувальників та піротехніків.

Правоохоронці тимчасово обмежили рух пішоходів по периметру навколо місця знахідки, тим часом піротехніки дістали предмет із землі та помістили до спеціалізованого автомобіля для подальшого знешкодження.

У зв’язку з ремонтом рух бульваром Шевченка буде обмежений.

У зв’язку з ремонтом рух бульваром Шевченка буде обмежений

З початком ремонтних робіт на бульварі Шевченка, виконком Черкаської міської ради вирішив тимчасово обмежити рух автомобілів на ділянці між вулицею Лазарєва та Митницькою.

Офіційна інформація опублікована на сайті Черкаської міської ради.

«29-30 березня 2017 року – рух буде обмежено непарною стороною бульвару Шевченка між вул. Лазарєва та вул. Смілянською (без заборони руху транспортних засобів на перехресті вул. Смілянської та бульв. Шевченка). Автобусним маршрутам громадського транспорту об’їзд зазначеної ділянки дороги здійснювати вулицями Смілянською, Хрещатик, Байди Вишневецького;

31 березня – 1 квітня 2017 року – непарною стороною бульвару Шевченка між вул. Смілянською та вул. Митницькою (без заборони руху транспортних засобів на перехресті бульв. Шевченка та вул. Митницької). Автобусним маршрутам громадського транспорту об’їзд зазначеної ділянки дороги здійснювати вулицями Митницькою, Верхньою Горовою, Небесної Сотні, Хрещатик, Байди Вишневецького або Митницькою,  Благовісною;

2-3 квітня 2017 року – парною стороною бульвару Шевченка між вул. Лазарєва та вул. Смілянською (без заборони руху транспортних засобів на перехресті вул. Смілянської та бульв. Шевченка). Автобусним маршрутам громадського транспорту об’їзд зазначеної ділянки дороги здійснювати вулицями Байди Вишневецького,  Хрещатик, Небесної Сотні.», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Черкасах розпочався сезон ремонту доріг.

Депутат від ВО «Черкащани» П.Карась заявляє, що закриття АЗОТу може мати катастрофічні наслідки для економіки міста та області

Інтрев’ю телеканалу «Антена» депутата Черкаської міської ради від Всеукраїнського об’єднання «Черкащани» Павла Карася про те, які наслідки матиме для міста та області закриття черкаського АЗОТу.

“Економіка Черкаської області стоїть перед найбільшими викликами за всі час української незалежності. З 6 березня зупинено найбільше промислове підприємство області – ПАТ «Азот». А це не просто підприємство. ПАТ «Азот» є основою сільськогосподарського комплексу області. Бо немає урожаю без добрив. На сьогоднішній день під зривом весняна посівна. Через зупинку підприємства аграрії не отримали попередньо замовлені мінеральні добрива. І якщо найближчим часом ситуація не зміниться, ми отримаємо реальний удар по найбільшій галузі черкаської економіки – по сільському господарству. Зараз це ледь не єдина галузь, яка динамічно розвивалася, давала прибутки, валютну виручку, інвестиції та робочі місця.”

У Черкаській міській раді не відбулось засідання комісії по зміні генплану міста

У приміщенні Черкаської міської ради зірвалось засідання спеціальної комісії, яка мала б розглянути звернення громадян, щодо коригування генерального плану міста. В результаті було прийнято 101 заяву від мешканців Черкас.

Проте у, присутніх на засіданні, представників КСНів та громадських організацій виникли питання стосовно процесу формування складу комісії, адже на думку активістів, були присутні порушення законодавства.

Згодом між окремими громадянами та членами комісії виникла  словесна перепалка, на основі того, що на думку громади під час формування складу комісії не було враховано конфлікт інтересів.

Прокоментував зірване засідання комісії і громадський активіст Олексій Романов. На думку пана Олексія, методи влади не змінились навіть після революції.

В результаті, два члени комісії, представники громадських організацій заявили про самовідвід, що унеможливило подальшу роботу комісії. Тож наступне засідання відтерміноване на невизначений строк.

Читайте також: Депутат-радикал Лукирич пропонує розпустити Черкаську міськраду.

У Липівському заказнику знов пожежі. Гасити золотонісцям допомагають черкаські пожежні

Погодні умови, сильний вітер та ті ж самі повторні підпали посприяли 28 березня поширенню нових пожеж в районі лівого берега Дніпра на Черкащні, а саме Липівського орнітологічного заказника та села Кедина Гора. Інтенсивність пожеж змусила вогнеборців залучити на допомогу золотонішським розрахункам і черкаські.
Акваторія Кременчугського водосховища покрита густим димом, якій, за інформацією соціальних мереж, досягає Світловодська та Кременчуга.
Вище черкаської дамби на території заказника з вогнем боролвся розрахунок черкаський вогнеборців.

Фоторепортаж Валерія Воротника