Обшуки та кримінальні справи: як нардеп Голуб гальмує розвиток Золотоноші

Протягом останнього року збоку народного депутата Владислава Голуба, що обирався до Верховної Ради від Черкаського округу, неодноразово поширювалась негативна інформація стосовно керівництва м. Золотоноша. По кожному міському об᾽єкту внаслідок заяв нардепа порушувались кримінальні справи. В ході розслідування вилучались документи, необхідні для проведення робіт, що й досі гальмує процес розвитку міста та вирішення стратегічних завдань.

Всі порушені кримінальні справи не були доведені до суду через відсутність складу злочину. Вирішити питання з нардепом під час живого спілкування золотонісцям не вдається, адже народний обранець ігнорує зустрічі з виборцями. Натомість містяни змушені чекати проведення реконструкції колектора та будівництва очисних споруд поки правоохоронці, нацьковані нардепом, шукають чорну кішку у темній кімнаті. Очисні споруди, замовлені управлінням капітального будівництва Черкаської облдержадміністрації, досі не передані на баланс міського водоканалу з легкої руки Владислава Голуба, який з трибуни Верховної Ради обливає брудом тутешніх посадовців.

За словами посадовців, у їхніх помешканнях було проведено обшуки, міського голову просили не проводити резонансної прес-конференції. Не виключено, що тиск буде тривати й надалі. На думку, Войцехівського, питання лежить у політичній площині.

Жодне звинувачення збоку нардепа не було підтверджено, що свідчить про упереджене ставлення народного обранця до міської влади Золотоноші. Тим часом місцеві жителі запрошують Голуба хоча б раз побувати на очисних спорудах та поспілкуватися із громадою.

Організатори книжкового фестивалю розповіли про деталі прийдешнього заходу

З 7 по 9 квітня у Черкасах вперше відбудеться книжковий фестиваль. Це широкоформатний захід, який направлений на популяризацію видавничої справи у Черкасах та місцевих письменників.

За словами організаторів, на фестиваль вже запрошено 40 видавництв з усієї України, які представлять свою продукцію черкаському читачеві.

Враховуючи різноплановість фестивалю, організатори підготували для гостей цікаві майстер-класи, які пов’язані виключно з книгою.

Окремим блоком у програмі фесту представляють собою освітні лекція та презентації від відомих авторів. Серед запрошених : Орест Зуб – відомий мандрівник, відеоблогер, який проведе лекцію на тему фрілансу. Також Василь Теремко – директор видавництва «Академія», Анастасія Левко – арт-директор мережі книгарень «Книгарня Є», яка розповість про «приватну урбаністику».

Із читачами зустрінуться відомі на теренах України письменники: Ірен Роздобудько, Василь Шкляр та Мирослав Дочинець.

Читайте також: Черкаська міська рада вже шостий рік поспіль організовує збір небезпечних відходів.

«Ми такі як всі!» У Черкасах соціалізують сонячних дітей

Щодня вони доводять світові, що Синдром Дауна – це не хвороба, а генетична аномалія. Часто такі люди вирізняються обдарованістю, або й геніальністю. Серед них – призери Паралімпійських ігор, актори, музиканти, ресторатори. Ставати успішними особливим дітям Черкас допомагають у ГО «Сонячні діти Черкащини». Нині тут займається 25 дітлахів, від народження і до 12 років. Для батьків та малечі проводять розвиваючі занняття, різноманітні тренінги з дефектологами та психологами. Результати – помітно вражають, розповідає мама сонячного хлопчика Максима Оксана Заболотня.

Унікальними методиками розвитку ділиться мама чотирирічного Іллі. Нині хлопчик відвідує інклюзивну групу у звичайному дитсадку. Чудово складає пазли, малює, танцює, ліпить з пластиліну та працює з кінетичним піском. Разом з Іллею освоює розвиваючі методики і трирічна Діанка.

На жаль, в Україні дітям із синдромом Дауна приділяють замало уваги. Їх важко влаштувати у звичайний дитсадок, попри законодавчі положення. Те ж саме стосується недосконалості вітчизняної медицини. Одна з проблем – це невчасна діагностика у плоду генетичних відхилень. За кордоном такі патології виявляють на 12-13 тижні вагітності. На жаль, переважна більшість українок дізнаються про відхилення дитини лише після її народження. Шокує ще й те, що у пологовому будинку, як правило, пропонують відмовлятися від таких немовлят.

Аби підтримати особливих малюків в усьому світі 21 березня відзначають Всесвітній День людини із синдромом Дауна. Тож черкащан закликають взяти участь у акції «Lots of socks»: зробити фото в непарних шкарпетках та поширити його у соціальній мережі з метою привернення уваги до сонячних дітей.

Для бажаючих допомогти діткам – банківські реквізити: Сонячні діти Черкащини громадська організація, ПАТ КБ «Приватбанк» МФО 354347, ЄДРПОУ 40285240, рахунок № 26003051519559.

У Черкасах офіційно запрацював 3G

З 16 березня мобільні оператори зв’язку Kyivstar, Lifecell та Vodafone офіційно відзвітували, що на території міста Черкаси та ще 122 населених пунктів Черкаської області була запущена мережа третього покоління 3G.

Відомо, що запуск 3G у Черкасах раніше не був можливим через те, що на цих частотах знаходився військовий зв’язок, але тепер відбулась конверсія необхідної частоти, що дозволило використовувати зв’язок у цивільних цілях.

Окрім того оператори мобільного зв’язку підготували для своїх абонентів подарунок – 3 ГБ безкоштовного інтернету.

Читайте також: Черкаські поліклініки реформують за допомогою сучасних технологій.

У Черкасах відбудеться матч Української Прем’єр-ліги

Свято для всіх черкаських прихильників футболу відбудеться на Центральному стадіоні 26 березня. Тоді між собою зіграють команди Української Прем’єр-ліги «Олімпік» Донецьк та «Карпати» Львів. Це підтвердив директор черкаського стадіону Юрій Гончаров. За словами пана Юрія, донецькій команді імпонує розташування міста та умови, де відбудеться футбольне дійство. Також Юрій Андрійович додав, що можливо у перспективі донецька команда проводитиме свої домашні матчі саме на черкаській арені.

Читайте також: Навесні у Черкасах з᾽явиться запасне футбольне поле.